Az Élőlánc Magyarországért ökopárt az országos médiában

PPJ         2010.11.15.

Eljött a pillant, mikor nevünket nem övezi média-bojkott. Vannak még akik nem vették észre (jé, 1 nap alatt megjött az eszük ;))az Élőlánc Nevének Elhallgatására Kiadott GYakorlati Anatéma és Központi Irányelv (ÉNEGYKAKI) okafogyottságát, de a média java, főleg az esti híradók már teljes egészében le- és kiírják a nevünket.

A Sarkadi Péter által szerkesztett szombati Zöldövezetet adásában a Kossuth rádión is bőven szó volt az Élőláncról, Mangel Gyöngyi készített riportot a szervezettel:

http://www.freeweb.hu/greenrblog/20101113_kossuth_zoldovezet_elolanc.mp3

A műsor első interjúja egyébként Jávor Benedekkel készült, aki nagyon megszívlelendő dolgot mondott a Fidesz civileket jogfosztó törvénymódosítási javaslatáról: JB szerint ugyanis a javaslatot annak előterjesztői NEM vonták vissza, sőt, még Tarlós sem vonta vissza a részvételét a törvényjavaslatban; az változatlanul áll, konkrétan sorba áll, várja, hogy napirendre kerüljön, és elfogadják.

Jávor Benedek persze igazi LMP-s stílusban beszélt, meg sem említve a Levegő Munkacsoport ez ügyi karakán felhívását, vagy éppen a Kelenligeti Kör aláírásgyűjtő akcióját. Miközben ők, az LMP semmit, szó szerint semmit nem tettek a törvényjavaslat ellen és nem tartalmazott semmi mozgósítót ebben a tárgyban a honlapjuk sem. Ugyanezen stílfekvés - nevezzük LMP-s sumákolásnak - másik példája, hogy miközben az Élőlánc Devecserben dolgozott, ő Kolontáron nyilatkozott. Pont mint Sukoró esetében, másfél éve: míg az Élőlánc az Angelika Természetvédelmi és Kulturális Egyesületet segítve, nevéhez hűen élőláncot alkotott, ők csak utólag álltak elé – a médiában.

Jávor másik témája a mai Zöldövezetben a MAL Zrt. privatizációja volt. Pontosabban az, hogy hetek óta hiába kérik Fellegi Tamástól a MAL Zrt. privatizációs szerződését. Többször elmondta, hogy nem értik, mi titkolnivalója van a kormánynak a MAL Zrt. privatizációja körül. Kétszer is meghallgattam, úgyhogy biztosra mondom: egyszer sem hangzott el, hogy mikor is történt a MAL Zrt. privatizációja. A számonkérő hangnemből úgy lehetett gondolni, hogy pl. a Fidesz előző kormányzásakor… Nos, utánanéztünk: a MAL-t 1995-ben kótyavetyélték el.

Éljen az objektív, tevékeny Élőlánc, le a médiabohóc, semmittevő LMP-vel!

         szólj hozzá

Címkék: média politika videó lmp élőlánc magyarországért

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr402449237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása