A világ első napenergiával működő repülőtere

PPJ         2015.10.12.

Augusztusban a Cochin Nemzetközi Repülőtér lett a világ első olyan repülőtere, ami teljesen napenergiával működik. "Amit bebizonyítottunk a világnak, hogy egy repülőteret el tud látni a napenergia. Szóval, igen, ez egy büszkén vállalt eredmény." - mondja a vezető mérnökasszony Pallavi Sanalkumar, majd folytatta: "Amikor süt a Nap, energiát állítunk elő és ami energiatöbblet, azt a KSEB hálózatába irányítjuk. Amikor nem süt a Nap, a hálózatból veszünk ki a szükséges mennyiséget és így az egyensúly biztosított. Energiafüggetlenek vagyunk, vagy más szavakkal, energiasemlegesek."

cochin_airport.jpg

A repülőtér 10 millió dollárt fektetett be a 18,2 hektáros napenergia erőműbe, amely 46150 napelem panelből áll. A befektetett összeget visszanyerik 5 éven belül. Ezt más repülőterek is felismerték. Ezek után 33 további repülőtér jelentette be igényét a megvalósításra.

A Cochin (Kochi) Nemzetközi Repülőtér az indiai Kerala-ban található. A replőteret irányító Pallavi Sanalkumar mérnökasszony beszél az AJ+ csatornának. A videót Miranda Grant újságíró készítette Indiában. Minden jog az AJ+ csatornáé. (All rights to AJ+, and GreenR only made the Hungarian subtitles!)

A GreenR - A Zöld Objektív YouTube csatornája

         szólj hozzá

Címkék: videó tudomány világ repülőtér fenntartható építészet fenntarthatóság repülőforgalom

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr297962766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása