Ééés a mostani MANCS-ban...

PPJ         2009.06.18.

-!Jürgen Habermas!-

 

http://www.mancs.hu/images/keptar/200925.jpg

"Mentalitásbéli forradalomra lenne szükség" - Jürgen Habermas filozófus

Képek személyesen a greenr csapatától Pécsről!

Júniusban ünnepli nyolcvanadik születésnapját Jürgen Habermas, korunk egyik legbefolyásosabb filozófusa. A munkássága tekintélyes részét a késő kapitalista társadalom sajátosságainak feltárására fordító professzor Németország egyik vezető közéleti személyisége, esszéivel, nyilvános állásfoglalásaival még mindig aktívan részt vesz az aktuális politikai vitákban. A Frankfurti Iskola második generációjának emblematikus alakja a tiszteletére rendezett pécsi konferenciát követően írásban válaszolt kérdéseinkre.

 

 

         1 hozzászólás

Címkék: világ filozófia válság mancs jürgen habermas

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr101191632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.06.18. 22:14:00

Jött egy komment amit kimoderáltam, azt hittem a moderálás szövege megjelenik, de nem. A bloghu leszedi a kommentet teljesen.

A kimoderálás indoka az, hogy bejegyzője szélsőséges egyén, aki logikailag hibás és csúsztató érveket alkalmazott sértő és általánosító formában.

Tökéletes példázata pontosan annak amiről szó van a Habermas interjúban. És tökéletesen ellentéte annak az értelmiségi gondolatmenetnek amilyennel az interjút olvasva találkozunk.

 
 
süti beállítások módosítása