Cukorfalat nagyszemű állatkák eszik egymást

PPJ         2015.09.05.

Cecil az oroszlán lelövése óta tudjuk, hogy a világ ismét süllyedt. Nem fejlődött, nem evolvált, nem - horribile dictu - "felvilágosodott", hanem süllyedt. Az embertelen ál-természetbarát ál-zöld ál-latvédők hamarabb és hangosabban sírnak pusztán egy állatért, csak nehogy a saját embertársaikat sújtó legaktuálisabb társadalmi és (geo)politikai igazságtalanságokról kelljen bármennyire is véleményt alkotniuk. A liberális nivellál és relativizál, csak mindig a legalsóbb szinten nivellál és a legalsóbb szinten relativizál. Az állatvédelem valaha emberséges hozzáállást jelentett, egy felelősségteljes emberfeletti tudatpozícióból kiinduló organikus állapotot. Manapság az állatvédelem az emberalattiság szentimentális gügyögése, az emberi és organikus tudatpozíció tagadása, értelmetlen és céltalan nyavalygás, ami már a legalapvetőbb természeti törvényeket és organikus hierarchiákat is figyelmen kívül hagyja. Például, hogy a növények fotonokat esznek, a növényevő állatok növényeket, az állatevő állatok állatokat, és az ember pedig nem embert. Álljon itt most ez a rakás cuki édi-bédi képecske nekik, az ő színvonalukra szabottan, akik a new-age pacifizmustól és "liberális buddhizmustól" olyannyira "békésre" (értsd: békétlenre) szívták az agyukat, hogy már elképzelni sem mernek a természet rendje szerinti vadászatot és zsákmányolást. Ezek az intoleráns és inkompetens szubhumán véglények nyugodtan hagynának összeomlani bármilyen állatállományt, mert nem kívánnak minőségi különbségeket tenni egy állományon belül. Így öntudatlanul is szükségképpen a káosz és felbomlás erőinek teret adva, még azt a maradék életképességet is lerántanák, amit egy-egy állatfaj és állatállomány éppen az emberi tudatos és felelős faj- és fajtafenntartás érdekében tett szelektív vadászatnak (vagy nem vadállomány esetén a tenyésztésnek) köszönhet. Persze tudjuk, hogy az aszfaltbennszülött kibiceknek semmi sem drága és semmi sem szent: ökoregionális pozíciójukból virtuálisan kilőve előbb aggódnak egy másik kontinens oroszlánjáért, mint a saját hazájuk minden szinten tételezendő organicitásáért. A képekért Alex Solis-t lehet méltatni!

213vbdk.jpg

27hbt7n.jpg

6kgivxj.jpg

7eozx09.jpg

9bjhyg9.jpg

c89dmmh.jpg

chnvzlk.jpg

fkvx14z.jpg

fpi5tqm.jpg

gfeyt0a.jpg

ii9f3oq.jpg

jolw1s1.jpg

okh9jmb.jpg

r6kcofc.jpg

rpdslhz.jpg

rsyzwwj.jpg

u2ngmvx.jpg

xvywksl.jpg

xwfvsdw.jpg

 

         8 hozzászólás

Címkék: vélemény természetvédelem alex solis

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr1007762328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brunnera 2015.09.06. 00:46:01

A tigris zebra vacsorája zsákutca, halkan megjegyzem.

Hermesz Konrad 2015.09.06. 09:46:25

Teljesen felesleges volt ez a szánalmas fröcsögés, amit írt a cikk szerzője. Már az alapfelütés is, hogy Cecil kilövésétől indít. Ugyanis Cecil kilövése nem a "tudatos és felelős faj- és fajtafenntartás érdekében tett szelektív vadászat" miatt történt, hanem egy gazdag elmebeteg amerikai fogorvos komplexusát kompenzálandó, esztelen, primitív, felesleges állat-gyilkolászás volt, mely bűncselekménynek minősül az adott országban. Eltekintve a civilizáció által un. "primitív népek" létfenntartásából végzett vadászatától, ahol az elejtett állatot tisztelik, és szinte minden részét felhasználják, a világ többi része által végzett bármilyen címen végzett tevékenység ("tudatos és felelős faj- és fajtafenntartás érdekében tett szelektív vadászat", halászat, horgászat, trófeagyűjtés, fakivágás, stb.) természetpusztítás. Csak a tendenciát kell nézni, hogy milyen ütemben pusztulnak ki a állat és növényfajok, hogyan fogynak az erdők, fogy a tengerből a mindenféle halállomány, stb. és világos, hogy ennek a vége az lesz, hogy minden kipusztul majd a Földön. Igaz nem holnapra, de a tendenciákat nézve egyre közelebb kerül a mához a jövőbeli időpont. Gratulálok az emberiségnek a tettéhez, és a fenti korlátoltan gondolkozó cikkszerző ostoba eszmefuttatásához.

midnight coder 2015.09.06. 10:02:21

@Hermesz Konrad: Buta vagy. Az ilyen "természetvédő" többet árt, mint használ, mivel alapvetően nem ismeri azt a természetet amit védeni akar, sem azt a gazdaságot, illetve azokat a folyamatokat amik erre a természetre ráépülnek.

1. Cecil. Tudod, ő egy hímoroszlán. Ők úgy működnek, hogy megszületnek, majd elég magas halálozási arány mellett, néhány megéri az ifjúkort. Ekkor apuka elzavarja a csapattól, és egyedül, vagy egy-két hasonló kolléga társaságában próbál boldogulni. Ami általában nem sikerül, de ha mégis igen, akkor eléri(k) azt a kort, amikor már olyan erősek, hogy egy, a pályafutása végén lévő hímoroszlánt megöljenek és átvegyék a helyét a hárem élén. Ez aztán azzal jár, hogy az összes kölyköt megölik. Aztán van úgy 3-5 jó évük, majd jön a következő trónfoglaló.
Cecil ennek a 3-5 évnek a legvégén volt, ha nem lövik le, akkor is igen hamar jött volna a trónfosztó. És egy ilyen oroszlánnak elég csúnya halála szokott lenni.

2. Vadászat. Normál körülmények között egy bioszféra úgy van egyensúlyban, hogy vannak a zsákmányállatok, és vannak a ragadozók, akikre esetleg ismét csak vadászik valaki. Ha túl sok a zsákmányállat, akkor elszaporodnak a ragadozók. Ha túl kevés, akkor éhenhal a fölösleges számú ragadozó, vagy továbbvándorol. Csakhogy mi itt Európában már évezredek óta kiirtottuk az oroszlánokat, évszázadok óta a medvéket, farkasokat. Így a vadászat nélkül az őzek, szarvasok, de pláne a vaddisznók igencsak elszaporodnának.
Persze vissza lehet telepíteni a farkasokat, medvéket, oroszlánokat, de lakjon a családjával ezek mellett az, aki ilyen hülyeségeken töri a fejét.
Nem mellesleg, egy vaddisznónak is 100x jobb egy megváltó puskagolyó, mint ha a farkasok tépik szét. Az ugyanis elég csúnya egy történet.

Mindenttől független az őserdők és a tengerek lerablása. Ebben leginkább azok az országok a sárosak, akik szaporodnak mint a nyuszika. A civilizált emberek létszáma inkább csökken, de sajnos a nyam-nyamok rohamos tempóban növelik a létszámot. Ami azt jelenti, hogy egyre több termőföld kell, egyre több halat kell fogni.

Hermesz Konrad 2015.09.06. 10:41:07

@midnight coder: Az alapján, amit írtál, te vagy buta. A természetbe nem kell beavatkozni. Majd eldönti, hogy mikor hal meg Cecil. Nem kell az embernek Istent játszania, főleg nem azért, hogy utána a kitegye a falra a kitömött oroszlánfejet. A 2. pontban te magad is leírtad, amit én. Az ember kiirtotta Európában az állatokat. Erről beszélek "nyuszó-muszó"!. Már továbbléptünk Európán, már az egész Földet írtjuk. Ahogy meg a civilizált, a te értelmezésedben fehér emberektől eltérő más emberekről beszélsz: "nyam-nyamok, akik szaporodnak mint a nyuszika", az korlátolt, bunkó, rasszista, és fajgyűlölő szöveg. Sajnálom ezt nem lehet másként minősíteni. Egyébként meg a természetpusztítás és kizsákmányolás valóban nagy Afrikában, Dél-Amerikában, Ázsiában, de a fogyasztás nem az általad lenézett országokban a legnagyobb, hanem az USA-ban és Európában, és most már egyre inkább Ázsiában is. Szóval a magát civilizáltnak nevező világ tehet évezredek óta leginkább a természet és a Föld pusztításáért.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2015.09.06. 11:17:38

@midnight coder:

jó amiket írtál, kivéve ez:

"Mindenttől független az őserdők és a tengerek lerablása. Ebben leginkább azok az országok a sárosak, akik szaporodnak mint a nyuszika. A civilizált emberek létszáma inkább csökken, de sajnos a nyam-nyamok rohamos tempóban növelik a létszámot. Ami azt jelenti, hogy egyre több termőföld kell, egyre több halat kell fogni."

a "civilizált" népek ökolábnyoma a sokszorosa a "nyuszikaként szaporodókénak". Arról nem is beszélve, hogy a "civilizált" népek a nyuszikákkal dolgoztatnak, ott károsítják a környezetet, hogy meglegyen az új ifonnyuk.
miközben még civilizáltnak is tartják magukat, a mellüket verve

nsk 2015.09.18. 14:09:52

A cikk szerzoje nagyon elkapart a tudatállapotában az utóbbi években! Gratulálok!

 
 
süti beállítások módosítása