NÉBIH a mobilodon - Termőföldtől az asztalig

PPJ         2014.12.02.

nebih_navigator_logo.pngSok fogyasztó nem tudja, hová forduljon, ha élelmiszer-biztonsági szabálytalanságot észlel. December 1-jétől elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) új mobil alkalmazása a NÉBIH Navigátor, amellyel a fogyasztók hatékonyan segíthetik az élelmiszerbiztonsági problémák felderítését. (Forrás: NÉBIH)

A NÉBIH új alkalmazásának köszönhetően a fogyasztók mostantól könnyen és azonnal jelezhetik az általuk felfedezett élelmiszer-biztonsági szabálytalanságokat a hatóságnak. Az egyelőre androidos okostelefonokon elérhető NÉBIH NAVIGÁTOR nevű applikációval a vásárlók pontosan jelezhetik a vásárlás helyszínét és a probléma okait, amelyet a NÉBIH szakemberei kivizsgálnak. Az alkalmazáson keresztül jelenteni lehet például lejárt minőségű vagy jelöletlen élelmiszert, eladáshelyi higiéniai problémát, helytelen tárolást vagy bármilyen szokatlan vagy gyanús körülményt. Az applikáción keresztül a telefonos híváson kívül, hangalapú, e-mailes vagy fényképes bejelentési módok közül lehet választani. A NÉBIH NAVIGÁTOR a bejelentési lehetőség mellett számos más, hasznos információval is szolgál, például automatikus küld élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos híreket, riasztásokat.

nebih_navigator.jpg

A NÉBIH Navigátor honlapja - http://portal.nebih.gov.hu/navigator
A NÉBIH Navigátor Androidra a Google Play-en
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.gov.nebih.playstore.launcher

Korábbi kapcsolódó bejegyzésünk:
Bojkott mobilalkalmazások segítik az izraeli áruk mellőzését

A NÉBIH az alkalmazás megjelenése kapcsán arra ösztönöz mindenkit, hogy segítse a szabálytalanságok felderítését annak érdekében, hogy a mindennapi élelmiszerek megfelelő minőségben legyenek elérhetők a fogyasztók számára. A konkrét problémák pontos bejelentése lehetőséget ad arra, hogy a vizsgálatot gyorsan és célzottan, az adott helyszínen elvégezzék. Azok számára, akik a mobil applikáció helyett szívesebben élnének a bejelentés lehetőségével telefonon keresztül, a NÉBIH zöld száma továbbra is rendelkezésre áll: 06-80-263-244.

zoldszam-csere-page-001.jpg

         11 hozzászólás

Címkék: mobil mezőgazdaság okostelefon ökológia agrárium humánökológia mobilalkalmazás nébih Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr206952743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom-Tom90 2014.12.07. 02:26:54

Nincs összehasonlítási alapom, de lefogadnám, hogy az utóbbi évtizedben ennél károsabb reklámhadjáratot ha akartak sem tudtak volna lefolytatni az ős-és kistermelők ellen:
www.youtube.com/watch?v=UgZn6FcZ_Ss

Nem nagyon értem mire büszke ez a cikk...

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.07. 16:49:26

@Tom-Tom90: Arra büszke, áruló, hogy veled ellentétben hasznos dolgot hozott létre. Nagyobb, úgynevezett nemzeti méretekben tudnak gondolkodni, az idétlen, pitiáner és hazaellenes mozgósítások helyett egy valós eszközt tettek le az asztalra, amire nagy szükség volt, hogy ellentétben a republikánus liberálisokkal, értelmes dolgokra is lehessen használni egy okostelefont. Egyébként ennek semmi köze az ős- és kistermelőkhöz, sőt. Csak tovább kéne tudni gondolkodni.

matetu 2014.12.08. 04:32:43

@PPJ: Eleve elég anyagias az a világnézet, amiben a telefonnal való ilyen szintű összeolvadás elfogadható. Nekem kicsit ellentmondásosnak tűnik ez a blog egyéb tartalmai tükrében...

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.08. 10:18:10

@matetu: Semmilyen szintű összeolvadás nem elfogadható, de ennek megítélése elég körülményes, tekintve, hogy a Kali Yuga végkorát éljük. Ellentmondás ugyanakkor benned van, tekintve, hogy elkerülhette figyelmed egy korábbi, méretében és látogatottságában is nagyobb megjelenítés
greenr.blog.hu/2014/11/20/tomegtunteto_vizontok_irodalmi_dubtechno

Csakis metafizikai megközelítés alkalmazható tehát. Aki ezt felfogni sem képes és nem is hajlandó, annak persze sok minden "ellentmondásosnak" tűnhet, de ez csak önmaga értetlenségének káprázata. Fajsúlytévesztés van tehát, de ez tipikus nivelláló liberális hiba.

matetu 2014.12.09. 01:29:53

Nagyon jól tudod, hogy a létezésüket lehetővé tevő technológia semennyire nem kíméletes, egy embertelen és fenntarthatatlan rendszer termékei és katalizátorai, az általuk képviselt illúzió-univerzum sok-sok kárt okoz a hagyomány továbbörökítésének terén, mégis appokról írsz promótáló bejegyzéseket.

Lehet, hogy én "liberális nevellálóként" - soha nem lehetek méltó ahhoz a szellemi szinthez, amit te képviselsz, a korlátozott képességeimmel mégis úgy ítélem meg, hogy ilyen hozzáállással külső materializmus helyett felülemelkedést hirdetni több mint hiteltelen.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 04:06:35

@matetu: Igen, minden olyan applikációnak helye lesz itt, ami valamilyen módon az egészséghez járul hozzá. Lásd, izraeli és egyéb globcion termékek bojkottját segítő szupranacionális mobil alkalmazás, valamint a magyar fogyasztók érdekeit védő és az ismeretlen dömpingáruk kereskedőit hátráltató mobil alkalmazás. Egyébként meg ne mérj kettős mércével. Egyébként meg "hiteltelenséggel" ne egy áruló dobálózzon. Annyit ér a cinikus hízelgésed is.

matetu 2014.12.09. 13:34:14

@PPJ: ja, hogy már én is áruó vagyok. oké.

Pár éve az élet szolgálatába állított okostelefonapplikáció még bőven egy öko-techno paradoxonnak számított volna ezen a blogon. Kár, hogy a zöld vonalon azóta durván hígult a színvonal, bár gondolom ez az értelmetlen radikalizálódás elengedhetetlen velejárója.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 13:59:50

@matetu: Igen, egyértelműen áruló és árulkodós kisgyerek vagy.

Nem érted, mert képtelen vagy figyelni, most is paradoxon, de legalább az élet szolgálatába állított! Összehasonlíthatatlanul értelmesebb, mint magasba emelve tüntetni vele Sorosért.

A színvonal nem hígult, éppen, hogy szűkült, de az a pár tudatökológiai utalással teli poszt nyilván elkerülte a figyelmed.

Ha tudnád mit jelent a radix, radicalis szó, akkor nem mondanál ekkora hülyeséget.

Továbbra elutasítom a cinikusságod, pláne hogy etimológiailag is önleleplező a kondicionáltságod.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.09. 14:15:24

matetu válaszolt, de hozzászólását kimoderáltam. viszont azt írta, hogy szeretné, ha lenne itt valami, hogy ne tűnjön úgy, mint ha nem válaszolt volna. itt áll tehát ez a pár bötű.
Isten áldja!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2014.12.14. 15:55:02

@matetu: @Tom-Tom90:

2014. december 14. 13:55 - MédiaVadász
Kedves habzó szájú liberálisok!

Mint abban mindannyian egyetértünk, a jelenlegi kormány működése igen erősen kifogásolható. Már-már olyannyira, hogy egyesekben még az a gondolat is felvetődött, hogy itt nemcsak a hozzá nem értés jelenségével állunk szemben, hanem mintha a kormány szándékosan rosszul és rossz időben tenné meg lépéseit. Balul elsült nyilatkozataiktól és a problémák gyökeréig soha nem hatoló látszatintézkedéseiktől visszhangzik a sajtó. Ebben, de csakis ebben, hasonlóan látjuk a dolgokat, jóllehet, ahhoz nagyon bambának kellene lenni, hogy ne vegyük észre, micsoda felháborító szerencsétlenség folyik itt.

De ti, kedves utálkozó és a cinizmus bödönéből az utolsó méregcseppet is kiborító liberálisok, mit tudnátok adni ennek az államnak a vérben forgó elégedetlen tekinteteteken és a mindent megrontó erkölcstelenség soha nem látott istenítésén túl? Mire fel ez a gyűlölettől fortyogó magabiztosságotok? A kezdetektől fogva képmutató Amerikába vetett gyermekded hitetek adja ezt a kénköves hevet cikkeitekhez és szégyenteljes tüntetéseitekhez? Vagy talán a modern Európa definiálatlan jelszavai korbácsolták fel elégedetlen lelketek tengerét? Mindegy is, kedves mindenkinél mindent jobban tudó liberálisok, egy biztos: ha magam döntenék róla, egy fűszál odébb tételével sem bíználak meg benneteket, mivel annyit értetek a valódi államvezetéshez, mint Orbán Viktor az „okos”telefonokhoz.

Ja, vagy azt hittétek, hogy a gyűlölet elég? Meg egy-két „hátrányos helyzetűzés” és „mélyszegényesezés” majd megold mindent? Meg a „párbeszéd”, meg a „buzitolerancia” meg a „mindenki csinálja azt, amit szeret”-szerű hozzáállás? Ti tényleg azt hiszitek, hogy itt egyből kánaán lesz tejjel-mézzel folyóval, rózsaszín palotával és aranyhintóval, ha a Fidesz is megy a levesbe hasonlóan az „arab tavasz” kormányaihoz? Talán nem tudjátok, amit mi már régóta, hogy csak tudatlan eszköz vagytok a külföldi titkosszolgálatok kezében, és úgy táncoltok, ahogy ők fütyülnek, igaz, azt is botladozva és esetlenül?

Kedves, a tévéhíradó előtt nagyokat csapkodó-káromkodó, magas vérnyomástól szenvedő, vagy csak egyszerűen divatból-vagányságból lázadozó liberálisok. Had tegyek egy javaslatot, és fordítsátok zsigerből támadó, és az aljas média által pofonegyszerűen irányított dühötök energiáját országépítő tevékenységekre és gondolatokra. Na de nem úgy, ahogy azt általában szoktátok, külföldi módszereket ellesve, konfliktusokat nagy ívben kerülve, férfiatlanul. Hanem önállóan, az emberi jogok helyett az emberi kötelességekre koncentráltan. A hitványság és a gyávaság helyett az erényekre és a bátorságra építetten.

Mi jól tudjuk, hogy ti liberálisok, utáljátok Magyarországot és a magyarokat, hiszen manapság ez jelenti a „haladó szelleműséget” a világban: utáld sajátjaidat és azokat, akik saját, önálló útjukat képviselik. Miért teszitek, elmondjam ezt is? Vagy talán már sejtitek? Azért utálkoztok és majmoljátok a brüsszeli nagyokosokat vagy a fehérházi cirkuszi mutatványosokat, mert ez még mindig könnyebb, mint felelősséget vállalva tenni az országért. Ti erre alkalmatlanok vagytok: megijeszt benneteket a felelősség terhe, amit magyarként a magyarokért vállalnotok kellene. Ezért ugattok és ezért lihegtek, ha ide esz a fene egy „nagymenőt”, mert a bátorsággal és a férfias kiállással köszönő viszonyban sem vagytok, és a jelek arra mutatnak, hogy ezt a szánalmas viszonyt nem is kívánjátok megváltoztatni.

Drágalátos liberálisaim, tegyétek meg a szívességet, és amíg a gyűlölködésen túl nem tudtok igazi megoldásokkal szolgálni, hallgassatok. Tegyetek le fülsértő, képmutató és naivitástól bűzlő beszédeitekről. Üljetek le egy rövid időre és tegyétek fel a kérdést: kik terjesztik az ellenségességet az országban? És ha majd hosszabb-rövidebb idő után rájöttök, hogy tőletek ered az a sok mocsok, amivel mindenkit vádoltok, szánjatok rá még pár napot és vegyétek sorra, mit tehetnétek szívből és előrevivő módon magyarként a magyarokért!
mediavadasz.blog.hu/2014/12/14/kedves_habzo_szaju_liberalisok

 
 
süti beállítások módosítása