Bojkott mobilalkalmazások segítik az izraeli áruk mellőzését

PPJ         2014.08.07.

A "tudatos vásárlásnak" része a bojkott intézménye. Nemcsak az őserdei orángutánok érdekében (Nestlé ellen) vagy a dunakeszi tőzegláp érdekében (Auchan ellen), hanem az ártatlan civilek védelmében is meg kell tennünk ezt a "fenntartható felelősségvállalást". Blogunk és olvasóink szellemiségéhez a kezdetektől hozzátartozik a bojkottálás mestersége. Most az izraeli termékeken a sor. Nem pusztán egyetlen márka vagy egyetlen ügy kapcsán, hanem mindazon márkák mindent behálózó uralma ellen hirdetünk bojkottot a "tudatos vásárlás" részeként, amikkel az izraeli apartheid terrorista államot és ezzel együtt az ártatlan gyermekek és civilek mészárlását még csak véletlenül sem kívánjuk támogatni. Franciaországban a tudatos vásárlók például így járják a hipermarketeket és szupermarketeket, az RT.com pedig felhívta a figyelmet egy egyszerű mobilalkalmazásra (+még egy - a szerk.), amit letöltve (és az alkalmazásban ezen közösségre kattintva) könnyen eldönthetjük, hogy akarjuk-e a mi pénztárcánkkal is finanszírozni a cionista rezsimet. De belebukott az ügybe korábban már Scarlett Johansson is a szintén bojkottálandó SodaStream masina reklámjával (aki eddig "humanitárius nagykövet" volt, most jobbnak látta lemondani), ugyanis aktivisták támadták a színésznőt, amiért olyan cég reklámarca, amelyik az izraeli telepesek által megszállt palesztin területen működik. A ScarJo reklám paródiája magyarul itt, alább pedig a bojkott mobilapplikációk bemutató videója. Egészségünkre!

Ne felejtsük azt sem, hogy Izrael a fosszilis (tehát nem megújuló) vízkészleteket olyan mértékű intenzív üvegházas termény előállításra használja, hogy "az egykor hatalmas Jordán folyó mára mára csak egy erecske, vize elfolyt a világ szupermarketjeibe..." - rajzolja a kor- és kórképet a Home (Otthonunk) című szupermozi az 53-55. percben.

Tömegével szedik vissza a boltok polcairól a Coca-Cola termékeit!
Gáza miatt bojkottálják a Coca Cola termékeit több országban, többek között Törökországban és Malajziában - írja a Qz.com (http://qz.com/239722/israels-attacks-on-gaza-are-causing-coca-cola-boycotts) A cikk szerint Mumbaiban több mint száz hotelben már nem árulják a Coca Cola italait, és Malajziában a palesztinpárti csoportok is a termékek bojkottjára szólítottak fel. A Coca Cola nem az egyetlen izraeli-amerikai cég, aminek a bojkottjára szólítanak fel Izrael terrorizmusával kapcsolatban, de ahogy a Twitteren keringő grafika mutatja, előkelő helyen szerepel a bojkottálandó termékek közt:

6520752_40d39d3a04aad1ad940c2992a32dad8c_wm.jpg

boycott.jpg

10378064_673313399426151_2222991090748574181_n.jpg

 

         11 hozzászólás

Címkék: mobil videó izrael palesztina bojkott okostelefon coca cola fenntarthatóság mobilalkalmazás home otthonunk bojkott izrael buycott

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr926583007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ephart 2014.08.08. 08:28:41

köszi hogy felhívtad a figyelmemet.mától csatlakoztam

ügyfélszolgálatos 2014.08.08. 08:55:43

Nyilván szépen tűrniük kellen, hogy a Hamasz rakétázza őket...

E.Katolnai 2014.08.08. 09:02:23

igyekezetek tiszteletreméltó, bátorságotok példaértékű. Le a kalappal a ''zöld objektív'' előtt!

vanek ur 2014.08.08. 09:18:00

Bojkottálni is ésszel kellene, ha már valaki így akarja kifejezni az álláspontját. A képen felsorolt cégek közül például csak a Teva izraeli, a többi nem. (A cikkben is említett SodaStream pedig az összes képről hiányzik.) Persze a képeken feltüntetett márkák mindegyike kapható Izraelben is, de szinte mindegyik világmárkára igaz ez az állítás. Vicces még a Hugo Boss szerepeltetése, amit pont Izraelben nem kedvelnek Boss úr II. világháborús tevékenysége.
Másrészt ezek mindegyike magáncég, tehát az "az izraeli apartheid terrorista állam" és "az ártatlan gyermekek és civilek mészárlásának" támogatása igencsak közvetett, maximum a befizetett adókon keresztül történik, márpedig tudjuk, hogy a gaz multik adót fizetni szeretnek a legkevésbé...
Ja, a SodaStreamnek dolgozó palesztinok sokkal jobb körülmények között és sokkal jobb fizetésért dolgoztak, mint a kedvenc ruhamárkáitokat varró bangladesiek, valahogy mégsem látni a világméretű bojkottot ebben a témában.
miatt...

plastik02 2014.08.08. 09:45:03

Hugo Boss, IBM, Siemens... ha már a márkák megnevezésénél is ennyire ostobák vagytok, mi a garancia rá, hogy elég tájékozottak lesztek a helyzet korrekt megítéléséhez és egy fair bojkott kezdeményezéshez?

ezeket a márkákat egy dolog köti össze Izraellel és az a holokauszt infrastruktúrájának működtetése...

igazi hős 2014.08.08. 09:58:22

Elsőre az jön le, hogy a kampányt a Pepsi támogatta, de vegyük komolyan a listát.
Pontosítás kedvéért: mekiben sertés mcfarmot, vagy bármi más baconöst vehetek?
Annyira aggódom, mert mi van, ha a MOL-ban is vannak izraeli befektetők, akkor hol tankoljak?
Ja és az IDF nincs benne a felsorolásban, pedig pont most akartam egy Merkavát venni.

omaha2 2015.02.15. 09:49:47

@vanek ur: Koránt sem biztos,hogy nem vásárolta fel egy izraeli tulajdonos,cég az alábbi cégeket.Az egy dolog,hogy hivatalosan csak a Teva izraeli.Több cégnek ezek közül közük van a pénzügyi háttérhatalomhoz.Ilyen pl.a McDonalds,Nestlé is.

omaha2 2015.02.15. 09:51:44

De ide lehet sorlni pl.a Shellt,Texacot is stb.Amit lehet én kerülök ezek közül.

 
 
süti beállítások módosítása