Tavaszi zöld hírözön

PPJ         2012.03.10.

Zöldövezet törölve - MTVSZ, Élőlánc sajtóközlemények

65 civil szervezet tiltakozását fejezte ki a közszolgálati rádió környezetvédelmi műsorainak tervezett megszüntetése ellen. A szervezetek a Magyar Rádió vezérigazgatóját kérik nyílt levelükben, hogy mérlegelje újra a műsorok megtartását. Nyílt levél a Magyar Rádió vezérigazgatójának (120 KB pdf) - MTVSZ

Jelenünk és jövőnk biztonsága nem ér meg heti 55 percet a közszolgálati Magyar Rádiónak? Figyelemreméltó egybeesés, hogy a Duna TV Gazdakör című műsorából is eltávolították Dögei Imrét és munkatársait, akik az állami földek ügyéről hiteles tájékoztatást adtak szintén 2011. őszén. Az Élőlánc Magyarországért elnöksége.

Nem én kiáltok, a föld dübörög - MTVSZ.hu

http://www.mtvsz.hu/lib/nplib/thumbnail.php?file=nem_en_kialtok_konycimlap.jpg&width=150&height=1000A nemzeti megmaradás programja a földről és a vizekről! A termőföld és az édesvíz minőségétől és közösségi birtoklásától kritikusan függ fizikai létünk és jövőbeli megmaradásunk. A 2014-es magyar földmoratórium megszűnésére felelősséggel készülő állam cselekvési lehetőségeiről a Magyar Természetvédők Szövetsége beszélgetett Dr. Tanka Endre professzorral és Molnár Géza kutatóval.

Milliárdok a kukában: így pazarolja az ételt Magyarország - ÚtaJövőbe.eu

Évente 2 milllió (!) tonna élelmiszer kerül a szemétbe,miközben a felmérések szerint 2,5 millió ember nem megfelelően táplálkozik Magyarországon. A szomorú ellentmondás feloldásáért mi magunk is sokat tehetünk, ha odafigyelünk az Élelmiszerbank Egyesület tanácsaira.

Újra teremhetnek a húsz éve betiltott zöldségfélék - MagyarMinőség70KiloMéter.hu

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elhatározta, hogy felveszi a harcot a felejtés ellen. A vidéki örökség megőrzését célzó program részeként rendezi meg a tápiószelei Növényi Diverzitás Központ országjáró körútját. Az intézet munkatársai hat helyszínen ismertetik meg a résztvevőkkel az adott térségre jellemző tájfajtákat a Közösségi Tanulókert Hálózat programjaihoz csatlakozva. Az érdeklődők ezúttal főként felejtésre ítélt zöldségfajtákkal ismerkedhetnek meg.

Megvan az első állam, amely az éghajlatváltozás miatt elhagyná földjét - NOL.hu

A költözést fontolgatja Kiribati az éghajlatváltozás miatt emelkedő tengerszint elől menekülve: a csendes-óceáni törpeállam Fidzsivel folytat földvásárlásról szóló tárgyalásokat, hogy biztonságba helyezze lakosait.

http://www.greenfo.hu/uploads/hirek/294/29412/cikk.jpgNincsen már barna medve Ausztriában - Greenfo.hu

Moritz volt az utolsó medve, amely az osztrák Alpokban született, ám tavaly már nem akadtak a nyomára, így vélhetően végleg eltűntek a barna medvék a területről – vélekedett Christian Pichler, a WWF Ausztria munkatársa. A témáról itt olvashat bővebben angolul.
 

Hogyan legyek jó nő? Kiváló házi biosampon 25 forintból! - life.hu

Az embert folyamatosan rémisztgetik valamivel. Mindig kiderül valamelyik kozmetikumról, hogy mérgező, vagy hogy rosszat tesz. Én most kiiktattam az életemből a sampont. Megnézem, mire jutok nélküle, hogyan viseli majd a hajam az átállást.

Mentsd meg a Kopácsi rét élővilágát! - Greenfo.hu

Pusztulás fenyegeti a horvátországi Kopácsi-rét védett területét, amely a Duna mentén az egyik legértékesebb ártéri élőhely. A horvát vízügyi hatóság a környezetvédelmi szempontoknak ellentmondó beavatkozásokra készül a Duna természetes szakaszain, amelyek tovább rontják az ártéri élővilág állapotát. Aláírásgyűjtés a Kopácsi rét védelmében! Írd alá Te is a petíciót és cselekedj a Föld megóvásáért!

http://www.tudatosvasarlo.hu/sites/tudatosvasarlo.hu/files/imagecache/lead_utani_kep/after_lead/narancs.jpgNagy ára van az olcsó déligyümölcsnek - TVE.hu

Környezetszennyezés, embertelen munkakörülmények – ez az ára annak, hogy a reggeli müzlibe, az ebéd utáni salátába és a gyerek uzsonnájába is banán vagy narancs kerülhessen. Csatlakozz te is a szupermarketek nyomott áras politikája ellen induló kampányhoz!

Globális banánvész - Greenfo.hu

http://grist.files.wordpress.com/2011/01/istock_bananas_463.jpgEzzel foglalkozik most a legfrissebb IPM, megjelent a Greenfo-n is, és ez volt anno a klímacsúcs egyik fő híre is. Gyerekek: a globális monokultúra nem játék! Ezért fontos a biodiverzitás és annak megőrzése! Nem lesz többé Banán DADAizmus!

Délkelet-Ázsiából származik kutatók szerint az a gombafertőzés, amely globális pusztító hadjáratot végez az édesebb-, illetve a főzőbanánok körében. Apró foltokkal kezdődik, majd átterjed a levelekre, végül az egész növényt elpusztíthatja.

Amit gyermekeid már nem ehetnek: banán - A banán 10 éven belül eltűnhet a Föld felszínéről, mivel az emberi beavatkozás következtében elvesztette genetikai sokszínűségét!

         szólj hozzá

Címkék: evolúció világ mezőgazdaság fenntarthatóság agrárium mtvsz biodiverzitás élőlánc magyarországért tudatos vásárlók egyesülete déli gyümölcsök

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr124301153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása