Humánökológiai filmgyűjtemény - a folytatás: Bennfentesek!

PPJ         2011.07.23.

Tegnap hivatalosan is megtudtam, hogy felvettek az ELTE TáTK-TTK humánökológia mesterszakra. :)

Előző filmünket ellensúlyozva most egy magyar szinkronos és angol feliratos díjnyertes alkotással látnálak el titeket.

A gazdasági világválság nem egy véletlen volt és most már nem is kell hiteltelen személynek tekinteni senkit, aki összeesküvés-elméletnek mondja ezt a folyamatot! Ugyanis tény, hogy kik tervelték ki és, hogy előre, megalapozottan!!! Oscar díjas dokumentumfilm alkotásról van szó!

Vegyétek, vigyétek!

Bennfentesek (Inside Job) DVD-n[2].jpgInside job.avi

Inside job.srt

         9 hozzászólás

Címkék: filmajánló bennfentesek inside job humánökológiai filmgyűjtemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr303090425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2011.07.26. 20:46:34

Ez egy hatalmas film, már rég láttam, de jó, hogy felkerült a listára. A média működésébe, hatalmába is bepillantást enged.

Az alábbi linkek ugyan nem filmek, de érdemes ezen a blogon is Vezér-Szörényi László nevét is megemlíteni, mert azon kevés bankárok közé tartozik, aki a mismásolás, ködösítés helyett tisztán beszél és valós információt közölni a kialakult gazdasági helyzetről... ahol persze engedik:
www.youtube.com/watch?v=EBToE28Pl0s
www.youtube.com/watch?v=DYcq9cqtNQg

Cudar világ jön.

Gloucester 2011.07.26. 20:52:40

De az is lehet, h a Bennfentes c. filmmel keverem. Na mégis letöltöm. :-)

Gloucester 2011.07.31. 12:59:33

Megnéztem. :-) Tényleg kevertem.
A filmben szereplő gazfickók egytől-egyig kötöznivaló börtöntöltelékek, ez nem vitás. Mégis kritikának írnám azt a sokat taglalt problémát, amiről nem tesz említést a film. Biztosra vehető, hogy csakis a bankok a hibásak? A hitelfelvevők felelősségéről egy mondat erejéig sem tesz említést.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.07.31. 13:14:55

@Gloucester: Szerintem a fogyasztó nem tehet arról, hogy kakit vesz. Nem is ért hozzá. Nem várhatjuk mindenkitől hogy fényképezőgép szakértő legyen és úgy vegyen magának fotómasinát. Az a gyártók, eladók, reklámok, szakemberek, szaklapok felelőssége, hogy ne egy összeesküvésben hanem a fogyasztó szolgálatában gondolkodva cselekedjenek. A fogyasztó csak buta és olcsón akar sokat. Van olyan gyártó ami kielégíti ezt az igényt, mert egy etikátlan szar fos és műanyagba csomagol egy fényképezőnek hívott elektronikus hulladékot és van olyan gyártó (pl. Leica, Hasselblad, stb.) ami azt mondja, hogy előbb tanuld meg az alapokat és legyen néhány százezred ahhoz hogy a fénnyel te bánni tudj és fény-képezz. Szerintem analóg az általad felvetettekkel a fotós tapasztalatom. Az előállítón van a felelősség, nem a konzumidiótán.

Gloucester 2011.07.31. 18:14:44

@Pacsker: Akkor másként közelítem meg a kérdést. Van-e különbség a kis spekuláns és a nagy spekuláns között? Mindenki fialtatni szeretné a pénzét. Természetesen a nagy spekulánsnak hatalmában állt cinkkelt lapokkal játszani. A kis spekuláns szívta a nagyobbat. Mindenét elvesztette, sőt, meg kell mentse a nagy spekulánst is. Természetesen ez vérlázító, de ettől még a kis spekuláns se rosszabb fajta.

A hitelkérdés és a nyugdíjbefektetés is spekulatív ügylet. Tényleges munka nincs mögötte.

Netmaster 2011.08.05. 12:06:26

A Világpanorámában volt egy interjú Bernard Lietaerrel (az ECU egyik létrehozója) a válságról és a helyi pénzekről. Érdekes téma, ha valakit érdekel, 2-3 napig még itt megnézheti/letöltheti a videót:
www.utolag.com/Vilagpanorama0801.htm
(magát a műsort nem kommentálom, csak az interjút ajánlom)

Gloucester 2011.08.05. 16:52:52

Köszi Netmaster. USA adósságplafonjának emeléséről mindenki úgy véli, hogy annyira segít a gazdaságnak, mint ahogy a fukushimai megengedett sugárdózis mértékének emelése a sugárzás mértékének csillapítására van hatással.

Netmaster 2011.08.11. 04:57:46

@Gloucester: http://www.zsiday.hu/blog/rossz-diagnózis-rossz-orvosság

Gloucester 2011.08.12. 14:04:24

@Netmaster: Köszi.
Saját filmajánló posztom :-D
www.youtube.com/watch?v=8-yRNEdl20o
Bár szerintem semmi újat nem fog tartalmazni neked, de lehet olyan, aki még nem látta. :-)
"He who sacrifices freedom for security deserver neither."
"Aki feláldozza a szabadságát a biztonságáért, egyiket sem érdemli meg." - Ben Franklin

 
 
süti beállítások módosítása