Reflex: Index videó - Szilvássy szemétháza

PPJ         2011.06.22.

Van ebben a történetben minden! Úgynevezett feltaláló, hatóság, önkormányzatok, hulladék-maffia, természetkárosítás, politika, újságíróknak és a hatóság embereinek megfenyegetése. Amitől egy jó természetvédelmi mérnök nyálelválasztása igazán "beindul"...

Valahogy nagyon gyanús volt nekem ez a videó és ennek az embernek a prezentáló habitusa is azt sejttette, hogy valami nincs rendjén. Aztán rájöttem, hogy láttam én már az arcát a médiában, csak épp nem egy felkapott oldalon. Egy kis balhéba keveredett ugyanis a szemétbáró: nem csak jó értelemben foglalkozik ugyanis emberünk szemét újrahasznosítással, hanem szeret a lakhelyem környékén (Érd-Ercsi) lápokat és mocsarakat is szemétlerakóvá változtatni.

Hulladéklerakónak használták a tó medrét? - Fejér Megyei Hírlap

Ercsi - Kedden a horgásztónál tartott bejárást a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A hatóság az önkormányzat kérésére tartott szemlét. A tómeder mélyén ugyanis szemét lapul.

"Ercsi Polgár" fotóalbuma a helyszínről! A "horgászparadicsom" tőszomszédságában, a Szent László Víz által táplált egykori láp földjét 2-3 méter vastagságban egy vállalkozó kitermeli, a földet elszállítja, értékesíti, helyére építési törmeléket hord. A terület az ökológiai folyosók hálózatának része.

https://lh6.googleusercontent.com/-2PgZVDhEKe0/THQbBStsY9I/AAAAAAAAABE/L4D1Zw7isJ4/s640/lapvoltmostkohalom_03.jpg

Titok a horgásztó medrében - gyanús anyagot áshattak el - Fejér Megyei Hírlap

Ercsi - Minek egy leendő tó medrét előbb kiásni, majd feltölteni, kik, mit ásnak, temetnek, tüntetnek el Ercsi és Ráckeresztúr között? - foglakoztat a kérdés sokakat.

Vagy miért? Azt gondoltátok, hogy nincs baj a szeméttel csak a megfelelő technológia kell hozzá és akkor máris nem lesz egy civilizációs probléma? Ennyire technokrata zöldutópisták vagytok? Szerintem meg egy rakás része a szemétnek nem hasznosítható még újra-háznak sem, és ezt szereti emberünk jó kapitalista módjára a szőnyeg alá söpörni, akarom mondani vizes élőhelyekbe.

Figyelem: Minden, ami itt elhangzott: nem tény, hanem tényekkel alátámasztott vélemény! (ennek a kijelentésnek a miértjéről a kedves olvasó itt tájékozódhat)

         1 hozzászólás

Címkék: szemét természetvédelem környezetszennyezés környezet hulladék természetkárosítás ercsi láp szilvássy mihály hulladékház

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr553005945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pecas 2011.07.16. 15:37:50

Érdekes történet.
Van egy ember aki egy aki egy felszámolt ipari múzeum (cukorgyár)ülepítőjében megálmodta a kisemberek hétvégi házát, horgásztavát. Felszámolásból megvásárolta és nekiállt abból a roncsból ami ma mocsár lenne, kulturált szép környezetet kialakítani. Persze nem jótékonyságból hanem egy bizonyos remélt haszonért. Rákölt egy vagyont és akkor jön a recesszió és lám nem jön be a remélt haszon, tönkre megy. És akkor jönnek a keselyük akik még a maradék húst is lerágnák róla, remélem csak butaságból és nem rosszindulatból? Én csak egyszerű pecás vagyok nem értek a halastavak telepítéséhez, de úgy képzelem, hogy egy tó biológiai csoda ahová mérget bárhonnan is származzon értelmetlen dolog beletenni. Önkormányzatot megvezetni pedig és pénzt költeni ilyen vizsgálatokra büntetendő cselekmény. Ami pedig a találmányt illeti volt alkalmam kezemben tartani az anyagot ami a szemétből készült és elmondhatom, hogy ez egy VILÁGSZABADALOM. Ercsinek tenyerén kellene hordozni ezt a feltalálót és megragadni az alkalmat, hogy helyben maradjon és az egész Világ ezen keresztül ismerje ezt a tündéri szép városkát a Duna partján.
Túlzás nélkül mondom Szilvássy Mihály, díszpolgára lehetne a városnak!
Remélem az is lesz.

 
 
süti beállítások módosítása