Dunakeszi-tőzegtavak 53 - Intermezzo :)

PPJ         2011.06.18.

A gyereknap alakalmából rendezett városi programon az Alag Lakóparkért Egyesület is részt vett. Rajzversenyt bonyolítottak, napfoltokat vizsgáltak, és úgy gondolták, hogy egy ilyen alkalom tökéletes bemutatni Dunakeszi környezeti értékeit. Még korábban, a lápvédő csapat (benne ők is) készíttetett pár szép tablót az előbbiek informatív megjelenítésére. Itt ti is meg tudjátok nézni őket: Ide katt

https://lh6.googleusercontent.com/-VG6_tcFxc58/TevrYF_OIaI/AAAAAAAAAMw/ZeVOG3Zr3X8/s640/IMAG0147.JPG

Sarkadi Márton - segítségével szépen ki is helyezték őket, jól látható helyre, nézték (és szörnyülködtek) rendesen az emberek. Olyan "impozáns" vendégek is látták mint Erdész volt és jelenlegi alpolgármester úr, Bauer Márton (volt önk. képviselő, bizottsági elnök) és Dióssi polgármester úr (ex alpolgármester). És még számos fideszes ex és jelenlegi önkormányzati tótumfaktum.

S midőn e nagy hatalmú urak végignézték a számukra bizonyára kényesen informatív bemutatót, egyszer csak megjelent két markos legény, és már vitték is a tábláinkat. Ha gyorsan és határozottan nem lépnek közbe, ezek a tablók ma már minden bizonnyal csak fényképes emlékek lehetnének.

Tehát a hét kérdése hozzátok (a legjobb válaszadónak sportszelet jár!)

Vajon e fura-uraknak az ITT látható képek közül melyik szúrhatta a szemét? (Esetleg a jégmadár, a tőzegpáfrány, a mocsári teknős, netán a hanyattúszó poloska?)

Bónusz kérdés: (Semjén fővadászhelyettes úr a jégmadarat, vagy a szürke gémet preferálná-e jobban?) :D :(

Közben azért történik jó dolog is a láppal: megjött a felügyelőség válasza a lelkes lápvédők korábbi levelére, melyben a láp területén lévő olajos hordókat kifogásoltuk. Szerencsére a hordókat a terület tulajdonosával (Immochan KFT., az Auchan "területfejlesztő" cége) az önkormányzat elszállíttatta.

         2 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr282993994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Addammss 2011.06.18. 09:42:57

Ki lépett közbe a táblák elvitelekor? A civilek vagy a városi hatalmasságok?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.06.18. 09:44:17

@Addammss: Ezt a lakópark egyesületi vezetője tudja megmondani, vagy igazán még ő sem. De a leírásból úgy tűnik, hogy "felkért" emberek :) :(...

 
 
süti beállítások módosítása