Dunakeszi-tőzegtavak 44 - A Pest Megyei Bíróság Végzése

PPJ         2010.10.05.

A mai napon kaptuk kézhez a Pest megyei bíróság döntését. Eltiltják az Auchant "minden olyan magatartástól, amely a terület természetes állapotát megváltoztatja", arra az időre, ameddig a láp kiterjedésének megállapítására irányuló eljárás be nem fejeződik. Hurrá!

Olvassátok!

Közben elkészült az Auchan bojkottot segítő térkép.

Ne menj el az Auchanig - alternatívák a bojkott ideje alatt

Az Auchan egy védett tőzegláp beépítését tervezi. Kérünk, ne vásárolj az áruházban míg ettől a tervüktől el nem állnak. Ezzel a térképpel segíteni kívánunk az áruház átmeneti felváltásában. A kosarakra kattintva megtudhatod az áruház nevét, pontos címét és honlapját is.

A térképen jelölve van a dunakeszi láp a Nemzeti Ökológiai Hálózat kategóriái szerint.

A térképen megtalálhatjátok az eddig elkészült civil videók helyét és linkjét.


Ne menj el az Auchanig - alternatívák a bojkott ideje alatt nagyobb térképen való megjelenítése

         3 hozzászólás

Címkék: videó botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr762345530

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem nyúlhat a láphoz az Auchan 2010.10.05. 11:04:02

Ideiglenes végzésben tiltotta el a Pest Megyei Bíróság az Auchant minden olyan magatartástól, amely a dunakeszi tőzegláp természetes állapotát bármiféle módon megváltoztatja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2010.10.05. 20:07:46

Helló!
A vörösiszapról semmi post?

Netmaster 2010.10.18. 19:36:06

"Dunakeszin bőgnek a láncfűrészek, dőlnek a fák. Mindez egy többszörösen védett területen. A hatóságok hetek óta tudnak az eseményekről, azonban mégsem történik semmi.

A helyi civilek aggódnak, leveleznek, igyekeznek meggátolni azt, amiről első pillanatban is sejteni lehet, hogy szabálytalan, a hatóságok azonban nem tudják eldönteni, kell-e cselekedniük, s ha igen, melyiküknek és mit. Az illegális erdőirtás helyszíne ezúttal nem a dunakeszi tőzegláp, hanem a város másik kiemelkedő természetvédelmi értéke, a délkeleti szegletében elterülő, úgynevezett téli pálya.

A hatósági eljárás egy helyben topogása szinte nyílt felszólítás a szabályok semmibe vételére, hiszen annak révén milliárdos haszon élvezőjévé lehet válni. Spekulánsok, kalandorok, strómanok, eljött a Ti országotok!"
http://greenfo.hu/upload/Ism%E9t%20irtj%E1k%20az%20erd%F5t%20Dunakeszin!.pdf
greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=25745
Ez is kész panama. :(

 
 
süti beállítások módosítása