Tudatos Vásárlók videók a NOL-on

PPJ         2010.05.07.

Nagyon jó videó sorozatra (egyelőre háromra) bukkantam Gloucester kommentelőnknek köszönhetően a ZÖLD PÓK HÁLÓZATON, a NOL és a Tudatos Vásárlók Egyesülete jóvoltából! Fiatalos, odamondós, valódi, HASZNÁLHATÓ eszközöket és elveket mutat be. Nincs kiskapu, nincs menekvés, innentől kezdve kedves fogyasztó a döntés a TE kezedben van! Nincs olcsóbb meg drágább, ezek csak olcsóbb megoldások! Nincs hatástalan meg hatásosabb dilemma, ezek ugyanannyira, sőt talán még jobban is hatásos megoldások és természetbarátak. Nincs "nincs a közelemben" érv - sok helyen lehet megoldani ezeket és a ZÖLD TÉRKÉP pontosan megmondja, hogy hol! No! Nézzétek meg mindhármat! Illetve még egy kis közbevetés.

Mert most pedig vallomásom következik: Szeretlek NOL, hogy foglalkozol ilyesmivel! Szeretem, hogy az INDEX-el szemben saját környezetvédelmi rovatod van. Tetszik, hogy kiemelten kezeled a környezet és természet ügyét! Már csak azt a csúnya, tövig betolt  múltkori GMO lobbit kéne kihúzni az ánuszodból, meg a liberális techno-optimista férjeddel kéne szakítani és egész szenzitív ZÖLD nő lennél, kedves NOL! Úgyhogy bátorság, hogy megtedd az előbbi javaslataimat és akkor a  beszűkült MNO-val szemben sok zöld fiatalt meg tudsz majd nyerni magadnak! Szeretem, ha egy orgánum globálisan tudja láttatni a folyamatokat.

Na most jöhetnek a videók.

         8 hozzászólás

Címkék: húsvét tej környezetvédelem tojás fogyasztóvédelem ökológia tudatos vásárló tudatos vásárlók egyesülete zöldpók zöldpók hálózat

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr151982067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.05.07. 23:27:26

Pillanatok és három videó alatt megimádtalak benneteket! Gratulálok, gyerekeimnek "kötelező" hallgatvány lettetek :-)

Megfogadom a tanácsokat :-)

További hasznos és kellemes figyelemfelkeltést!

lama 2010.05.08. 17:58:29

jófejek az elkövetők! :) 3. videóban: "kigenetikázva"

jót derültem :)

Gloucester 2010.05.22. 21:30:24

Trükkös magyar biosok
"Magyarországon 2008-ban közel 120 ezer hektáron, a teljes termőterület kevesebb, mint 2%-án termesztettek bioélelmiszert, de az Eurostat adatai szerint ez is mintegy 15%-os növekedést jelent a 2007-es termőterülethez képest, ez a növekedés pedig azóta is töretlen.
Azok azonban, akik a piacon "bio" néven árulnak valamit, még nem szükségszerűen mondanak igazat. A magukat ökológiai gazdálkodónak beállító termelők és kereskedők száma akár többszörösen meghaladhatja a valódi ökogazdaságokét. A visszaélések még a nyugat-európai országokban sem ritkák, ezek kiküszöbölésére szolgál a szigorú tanúsítási rendszer."
penzcentrum.hu/cikk/1023635/1/honnan_tudhatod_hogy_bio_trukkos_termelok_szigoru_hatosag
Hogy bizonyosodhatsz meg arról, hogy valóban bio?
"Ha a termelő vagy az árusító fel tudja mutatni az eredetről szóló, Biokontroll által kiállított, hologrammal védett igazolást, és a késztermék címkéjén meg is található a HU-Öko-01 jelölés, akkor biztosak lehetünk az áru eredetében, legyen szó készételről vagy terményről."

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.22. 23:04:28

@Gloucester: Köszi! És ez valóban így van. Terepgyakorlat keretében személyesen ökogazdától tudtuk meg, hogy mi a dörgés ezügyben. Pont ez.

Gloucester 2010.05.27. 18:27:24

Vízkő ellen: ecet, citrom

Vízköves zuhanyfej tisztításához tölts meg egy kis, lyukmentes műanyag zacskót háztartási ecettel, és lógasd bele a zuhanyfejet! A zacskó száját rögzítsd gumival, és a zuhanyfejet hagyd ázni legalább egy óráig! Majd szedd le a zacskót, öblítsd le a zuhanyfejet!
- Vízköves felületekre (mosogató, mosdó, kád, WC stb.) permetezz ecetet vagy citromlevet! Hagyd hatni 30 percig, dörzsöld át szivaccsal, majd öblítsd le tiszta vízzel!
- Készíts pasztát szódabikarbóna és víz keverékéből! Nedves ronggyal vagy régi fogkefével kendd be a vízköves részeket. Hagyd hatni 30 percig, dörzsöld át szivaccsal, majd öblítsd le tiszta vízzel!
- Az eltömődött, vízköves csapot csavarozd le, és tedd ecetes vízbe egy éjszakára. Ha fémből készült, át is forralhatod ecetes vízben.
- Vízlágyítók helyett a mosógép vízkőtelenítéséhez használjunk ecetet! Évente egyszer öntsünk a gépbe 2 liter 20%-os ecetet, és indítsunk el egy 60°C-os programot. Az első öblítés előtt állítsuk le a gépet, és hagyjuk benne állni az ecetes vizet egy napig, másnap melegítsük fel újra és fejezzük be a programot!
tudatosvasarlo.hu/otletek/show/74

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.05.27. 18:54:15

@Gloucester: Köszi! Látom te is rengeteget kutatsz a témában. Gondolom te is fogod a fejed, hogy hol tart a világ és minek kéne változnia. Mármint már vagy 50 linket küldtél kommentek formájában, ami nem semmi tájékozottság!

 
 
süti beállítások módosítása