Ollé Sándor bio pékmester levele Kishantosért

PPJ         2013.12.03.

dsc_1488.jpg

Ollé Sándor bio pékmester, a lábatlani Piszkei Öko Kft. tulajdonosának levele dr. Bitay Márton Örs  államtitkár részéről 2013. október 21-én és 28-án az Országgyűlésben elhangzott felszólalásával kapcsolatban.

Kedves Címzettek és Kedves Kishantosiak! Tisztelt "Országháza Urai"!

Azzal kezdeném, hogy én elsősorban a Piszkei ÖKO. Kft.-re vagy is a munkámra koncentrálok, a figyelmemet munkámra, munkatársaimra, családomra fókuszálom. Nem nézek TV-t, nem hallgatok rádiót, próbálom kikapcsolni magam, a számomra ismeretlen-, s nem mindig etikus politikai világból. Nekem fontosabb, hogy az üzemünkből kikerülő termék örömöt adjon a vásárlónak, netán egy gyógyulni szándékozó embertársunknak, mint mi történik a parlamentben. Ezért elnézéseteket kérem,hogy ez idáig nem találkoztunk ez ügyben.

Meglátásom szerint az államtitkár úr magáról beszélt, önmagáról nyilatkozott a Kishantosról szóló kijelentésével. (lásd: dr. Bitay Márton Örs államtitkár félrevezette a parlamenti képviselőket a Kishantos ügyében adott válaszaival/Kiélegyenaföld, és Kosarat kapott az agrár-államtitkár/Greenfo - a greenr szerk.) Vagyis arról, mennyire nem ismeri a gazdaságot, a munkafolyamatokat, azt, hogy milyen termékeket lehet előállítani a búzából.

Mert ha így kereste volna és elsősorban a feldolgozónál, akkor kilóra, grammra, literre, darabra, meg tudtuk volna mondani a kért adatokat. Nekünk ez idáig, valóban, sok éven keresztül, a legfőbb termelőnk Kishantos, és jelenleg is még a kishantosi búzákból dolgozunk. Nagyon jó dolgozni velük, hiteles, pontos, tiszta lelkületű embereket ismertem meg a közös munkánk során.Soha nem volt közöttünk vita, vagy reklamáció. Rájuk lehet mondani, hogy fél szavakból megértettük egymást, mint a székely emberek. Igaz, hogy írtunk termeltetési szerződést, de itt az adott szó volt a döntő, ami már egyre több bio gazdálkodóra jellemző. Ezt jó volna bevezetni az Országházába is.

Ácsné Éva volt talán az az egyetlen bio termelő, aki (a nyugat által diktált gabona árakat félretéve), kialakítottunk egy a magyar piacnak elfogadható gabonaárat. Ő fontosnak tartotta, a magyar bio feldolgozó-, és fogyasztói társadalom megerősítését! Teszi ezt szemben más biotermelőkkel és -forgalmazókkal, akik látókörében a profit szerepel, és ezért kénytelenek vagyunk, nagyrészt Németországból visszavásárolni a magyar napraforgót, tökmagot,lenmagot, mákot - számomra érthetetlen módon, olcsóbban, mint amilyen árat a magyar bio kereskedő mond nekünk.

A mi cégünknek és ezáltal a magyar biofogyasztó társadalomnak – mivel a biokenyerek nagy hányadát cégünk több mint 15 éve gyártja – nagy problémát okozna a kishantosi bio mintagazdaság megszűnése. Ezzel a levéllel kérem, és ezt munkatársaim nevében is teszem, engedélyezzék az Országháza Urai, hogy a kishantosi biogazdaság továbbra is termelhessen bio, jó minőségű gabonákat, így a magyar, egészségesen gondolkozó és élni akaró embereknek ne kelljen megvásárolni a külföldről, multik által behozott, gabonaalapú késztermékeket.

Tisztelettel:
Ollé Sándor
Tulajdonos, Bio pékmester

         2 hozzászólás

Címkék: fidesz mezőgazdaság földtörvény agrárium agrárpolitika ángyán józsef vidékfejlesztési minisztérium földbérleti pályázatok piszkei öko bitay márton örs ollé sándor piszkei öko pékség

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr355612692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.05. 15:59:48

honnan lehet tudni hogy a másik gabonatermelő tényleg bió?
kik ezek? kik termelnek még biót az országban?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.12.09. 19:09:05

@tesz-vesz: Ezen kérdésekre tényleg nekem kéne válaszolnom? Egyrészt jól láthatóan nyilvános és transzparens a működési elv, így jobbnak látom (az eddigiekhez hasonlóan) az érintetteket megkérdezni ezzel kapcsolatban. A kik termelnek még bio-t az országban kérdésre az egyik válasz például lehet ez: www.kishantos.hu/news/-n103.html

De ezen nyílt kiállást mutató aláírókon kívül is bőven vannak még bio termelők és forgalmazók az Országban.

 
 
süti beállítások módosítása