Dr. Roszík Péter eltávolítása: Ökológia- és életellenes kormányintézkedések

PPJ         2013.05.28.

biostop.jpg"Ha úgy folyik tovább a gazdálkodás, ahogy most, még két generációnak van élet a Földön - nem kevesebbet állítanak a szakemberek!" - mindjárt látjátok, hogy miért, milyen kontextusban fontos csak igazán ez a kijelentés!

Legelsőnek természetesen mindig le kell szögezni, hogy valójában nem "a kormány" az életellenes! Valójában nem a közösségek közpénzen fenntartott apparátusa, nem "az állam" az, ami ökológia- és életellenesen cselekszik, hanem az állam és a kormány mögött lévő maffiahálózat!

Na és kit tettek el "láb alól" a maffiózó nagyurak? dr. Roszík Pétert, aki a földügyekben feltárta a zsebszerződések 17 típusát... no meg a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaságot is... az alábbi videórészlet után olvassátok el a vaol.hu cikkét, hogy mit mondott, mire figyelmeztetett legutóbb Roszík Úr és mindenki döntse el maga, hogy vajon milyen irányba haladnak a dolgok itthon...

Ángyán József páratlanul levezeti mindezek miértjét és hálózatát is! Az állam és a kormány mögött meghúzódó nagytőkés oligarcha hálózat (Dorogi Árpád, GSD csoport, Bonafarm csoport, 9.000 hektár, 30.000 hektár, Helmut Gsuk német-magyar privatizáció, stb...) ez az, ami ökológia és életellenes! Katt az alábbi videóra!

"Ács Sándorné, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője felhívta a figyelmet, hogy a helyi földbizottságoknak és a mezőgazdasági igazgatási szervnek minden földügyletet ellenőriznie kell, beleértve az állami földek bérbeadását és azt az esetet is, amikor cégek a saját alkalmazottaiktól bérelnek földet. Ezzel elkerülhetőek lennének a visszásságok, amelyek az állami bérbeadás ügyében történtek a múltban.

Roszík Péter, a Biokultúra Szövetség alelnöke attól tart, hogy a törvénytervezetben szereplő birtokmaximummal kapcsolatos szabályok nem fogják megakadályozni a birtokkoncentrációt. Ellenzi az állattartóknak és a vetőmagtermesztőknek tett engedményeket is. Érthetetlennek tartja, hogy kikerült a tervezetből a családtagok közös birtokmaximuma, amit pótolni kell: egy család tagjai összesen ne birtokolhassanak 500 hektárnál vagy a település határának negyedénél nagyobb területet." - Forrás: MTVSZ.hu - Minden földügyletet vonjanak a helyi közösségek ellenőrzése alá (A részletes javaslatcsomag itt elérhető.)

A biogazdálkodás terjesztése szükséges - Még két generációnak van élet a Földön - vaol.hu
(alább részletet közlünk, teljes cikk a linkre kattintva)

A Vasi Skanzen nem csak a népi építészeti emlékeket őrzi, hanem a népi élővilágot, a hagyományos gazdálkodás módszereit is. Dr. Balogh Lajos botanikus úgy fogalmaz: mindezzel szervesen kapcsolódik az a gondolkodásmód, amely az embert visszatéríti az ökológiai szemlélethez, a természettel való harmonikus együttéléshez.

A Vasi Skanzen népi élővilág-ismereti fejlesztési programjába illeszkedett dr. Roszík Péter Bioszerek és biomódszerek a vegyszerek ígéretes alternatívái című előadása, amelyben az ökológiai gazdálkodás elveiről beszélt, valamint arról, miért nélkülözhetetlen a biogazdálkodás elterjesztése. Amint mondta: nem az az élelmiszer, amit a gyomorba szánnak, hanem ami oda való.http://vaol.hu/data/cikk/154/4785/cikk_1544785/bio04szp.jpg

Minden embert megilletnének a biológiai létezés alapjai: a tiszta levegő, az iható víz, a megfelelő mennyiségű és minőségű élelem, az élhető környezet erről beszélt dr. Roszík Péter a Savaria Múzeumban. Az előadó a Nyugat-Dunántúli Biokultúra Egyesület elnöke (2012-ig a Győr megyei agrár kamara elnöke volt), aki Győrújbarátról érkezett. Maga is biogazdálkodást folytat 1987 óta.

Hangsúlyozta: az élő humuszos föld a legfontosabb, a vegyszermentes, génmódosítás nélküli termelés. Ha úgy folyik tovább a gazdálkodás, ahogy most, még két generációnak van élet a Földön, nekünk és a gyerekeinknek. Biztos, hogy változtatni kell. A jövőbe pillantva Eisteint idézte, aki úgy vélte, négy éve van hátra az emberiségnek, ha eltűnnek a méhek. (Az Agora - Savaria moziban most vetítették A méhek világa című filmet, amely arról szól, hogy az elmúlt évek során méhek milliói tűntek el látszólag megmagyarázhatatlan okból. A méhek fogyása óriási hatással van az ember táplálkozására, hiszen az élelmiszerek több mint harmada függ a méhek tevékenységétől.)

         szólj hozzá

Címkék: fidesz maffia mezőgazdaság földtörvény ökopolitika agrárium agrárpolitika jövő nemzedékek élőlánc magyarországért ács sándorné ökológiai politika ökokonzervativizmus ángyán józsef vidékfejlesztési minisztérium ökológiai válság kishantosi vidékfejlesztési központ agrármaffia földbérleti pályázatok roszík péter

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr385330392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása