Magyarország elrablása - offshore és Illuminati.

PPJ         2013.01.20.

money offshore.jpg

Magyarország elrablása: Offshore számlákon az államadósság duplája - "Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba. Ezzel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja egy nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen a Heteknek elmondta: szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."

ÉBRESZTŐ RABSZOLGÁK! Egy modernkori gyarmat vagyunk... Ismét a jó öreg kötelező kérdés, hogy "mit keres ez egy öko-blogon?!" - Egész egyszerűen azt, hogy persze mindebbe az országos környezeti vagyonunk, a természeti tőkénk (erről lásd egy korábbi bejegyzésünket) is beletartozik! Így függ össze a pénzügyi globális politika és a természetvédelem; vagyis éppen hogy nem férnek meg együtt: vagy fenntartható lesz a gazdálkodás, vagy feláldozzák mindenünk a pénz oltárán.

Magyarország és az Illuminati - Ugyanezt állította Dr. Tóth Zoltán József a 2012 október 8-án Pomázon tartott, kvázi a "Szemkilövetés kormányától a szemfényvesztés kormányáig" alcímű előadásában!
Kulcsszavak: offshore, államadósság, monetáris és fiskális politika, nemzetközi kiszolgáltatottságunk, bábkormány, gyakorlati és elméleti megtévesztés és megfélemlítés...

money-thumb-300x300-157.jpg"A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese – került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el. (Lásd a mellékelt infografikát.) Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. A sokat szidott európai válságállamok – például Görögország – nincsenek az első húszban sem. Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció (például ilyen emberek által) során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül. Ráadásul a magyar offshore milliárdosok közül még Berezovszkijok és Abramovicsok sem kerültek ki. Pedig a külföldi milliárdosokat sorozatban termelő Oroszországból is csak alig több mint háromszor annyi pénzt sikerült külföldre juttatni, mint Magyarországról. Ráadásul Magyarországnak nem volt olyan vezetője sem, mint Vlagyimir Putyin, aki – vitatható módszerekkel, de – hazahozatta az offshore paradicsomokba síbolt vagyonok jelentős részét. Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben."

simor andrás.jpg

20300_4011492931678_1994271410_n.jpg

431237_4212876686146_1307589058_n.jpg

A létező „Mátrix": óriáscégek kapitalizmusa

https://sites.google.com/site/3rddimensions/Free-your-mind-Matrix.jpg

         13 hozzászólás

Címkék: politika forradalom cionizmus kapitalizmus imf összeomlás illuminati antikapitalizmus offshore bankrendszer gazdasági világválság háború a nemzet ellen tóth zoltán józsef john christensen

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr165028142

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.21. 09:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2013.01.20. 11:10:42

A Churchill-nek tulajdonított mondás szerint csak annak a statisztikának érdemes hinni, amit mi hamisítottunk! Egy másik - szintén angol eredetű - mondás szerint ha ötvenéves korodig hiszel az összeesküvés elméletekben: hülye vagy, de ha 50 éves korod után nem hiszel bennük: nos akkor is hülye vagy. Én nem hiszek az összeesküvés elméletekben: nem hiszek, mert TUDOM, hogy nem ELMÉLET, hanem: GYAKORLAT van: ÖSSZEESKÜVÉS-GYAKORLAT!!!
Szóval ebből következően ha a fenti érték ötöde igaz: már akkor nagy baj van!!!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.01.20. 14:51:52

@greybull: Ó, és akkor ez még csak az, ami eljut a felszínre. De van hazánkban két szervezet ami napi szinten kap fenyegetéseket, mert elég mélyre ásnak. Ajánlom szeretettel a reggeli kávék mellé az újságok helyett!

k.blog.hu/
www.k-monitor.hu/

atlatszo.blog.hu/
atlatszo.hu/

Mr. Bloke 2013.01.21. 09:29:03

A poszt azon a téves gondolaton alapszik, hogy a kormányok költekezése minden körülmények között ugyanaz, ha beleteszünk a rendszerbe annyit, ammennyi a hiány, akkor a hiány megszűnik. De ez nem igaz, ha az állami bevételek magasabbak, akkor a kormányok még többet költenek, és az ország ugyanúgy eladósodik. Az eladósodás oka a populista politika és a hülye választó együttes hatása a költségvetésre. Amíg a választók kizárólag az osztogatást jutalmazzák a voksaikkal anélkül, hogy megnéznék van-e fedezete az osztogatásnak, addig ez nem is fog megváltozni. Márpedig ilyen országból jobb kivinni a pézt, egyszerűen azért, mert kint nagyobb biztonságban van a vagyon, a bajbajutott állam a kinti vagyonokat nem tudja elkezdeni elszipkázni.

Régi Péter 2013.01.21. 11:00:20

@Mr. Bloke: Így viszont magánszemélyek szipkázzák el, az jobb ugye? Nem kellene annyi HVG-t meg Magyar narancsot olvasni, nem csak ultraradikális-kapitalista sajtótermékek léteznek.

Mr. Bloke 2013.01.21. 12:31:41

@Régi Péter: Nem pontosan tudom mire gondolsz. Hogy szipkáznák el saját maguktól? Ezeknek a magánszemélyeknek a saját pénzéről beszélünk, amivel azt csinálnak amit akarnak. Ettől az övék. Ha ez szerinted ultraradikális kapitalizmus, ám legyen.

Régi Péter 2013.01.21. 13:18:38

@Mr. Bloke: Ezek a magánszemélyek kb. úgy szerzték a vagyonukat, mint Gyurcsány vagy Demján - nem túl becsületesen. legalább ne vigyék ki Ciprusra, hanem tartsák itt, csináljanak belőle újabb üzemeket munkahelyeket stb. Mint pl. Finnországban a nemzeti multi, a Nokia.

Boltzmann 2013.01.21. 14:31:44

@Pacsker: Simicska és Demján külföldre menti a pénzét?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.01.21. 19:21:28

@Mr. Bloke:

Kedves Mr. Bloke! A neoliberális, neokonzervatív, neoklasszikus közgazdaságtani, olcsón kapható eszméid nem fognak e blog földjén magot szórni. Túl sokan látnak már át a szitán világszerte ahhoz, hogy bekajáljuk a maszlagot, amit te is igyekszel magadénak hinni. Szervusz!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.01.21. 19:23:33

@Boltzmann: Á, dehogy. Nem szokásuk... Az alábbiak közül egyiküknek sem... atlatszo.hu/category/cikkek/oligarchatarozo/

pandava 2013.01.22. 18:42:02

@Pacsker: de ezek a mai dokumentumfilmek túlzóan leegyszerűsítik a dolgokat, hogy még egy 10 éves kiskölök is megértse őket.

Sokszor nem is arra törekednek, hogy értsd a világot, hanem inkább azt akarják, hogy ezt meg azt gondolj valamiről.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.01.22. 18:58:06

@pandava: Jaaa, igazából ezeket is a globálcionok hozzák létre azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy senki ne tudjon semmit. Én meg nem humánökológiát tanulok, nem egyetemen, nem öko-közgazdászoktól, és ez meg nem egy ökológiai blog. Az egésznek semmi köze semmihez, és a Meadows jelentés, vagy akár a Természet és Gazdaság (Typotex) c. kötet is csak egy nagy humbug... Senkinek se higgyünk, főleg a zöldeknek ne. Azok biztos valami bújtatott, mázazott marxista agyagkorsók. Menjen csak minden tovább a jól megszokott magyar mederben, és véletlenül se lessük el Dániától a fenntartható helyi mezőgazdaság mikéntjét és Izlandtól a bankárkormánytól való békés megszabadulás metodikáját. Én meg pusztuljak el, hogy magyar embereknek blogolom a sok hebehurgyaságot. Minek is higgyünk dokumentumfilmeknek... Nézzük csak nyugodtan a Discovery-Spektrum-National szentháromság "robbantsunk fel ma is egy zombit" műsorait.

BOCS!

pandava 2013.01.22. 19:31:12

@Pacsker: Ezen most miért akadsz ki? Te is nagyon jól tudod, hogy a dolgok megértéséhez, összefüggések meglátásához tanulásra, ismeretre, agymunkára van szükség.

Most nézd meg pl. ezt www.youtube.com/watch?v=Cvmzk-goUWs. A dok.filmnek trailere is van. Mint minden normális amcsi filmnek. Ehhez nem jegyzettömb kell, odafigyelés, hanem 5 liter popcorn:)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.01.22. 21:30:16

@pandava: Csak manapság tudod, van egy ilyen nagyszerű találmány, úgy hívják, hogy internet: melynek segítségével, az emberiség történelmében először, a tudások felhalmozódnak, megoszthatóvá válnak és más mély szakterületek ismerői vallhatnak nagy nyilvánosság előtt.

Például: www.youtube.com/watch?v=NOzR3UAyXao

Ehhez meg kellemes popcorn-evészetet kívánok: www.youtube.com/watch?v=LB39EWU-A-M

Bocs a modoromért, DE az információs társadalom világában az ignorancia is egy VÁLASZTÁS. Lehet úgy tenni, mint a strucc, de lehet ilyen finom kis videókat nézegetni, amitől elég furcsán valóságérzete lesz az embernek, ha kikapcsolja a TV-t és körülnéz...

Ajánlom az RT.com-ot, az Adbusters, az Occupy WallStreet, az Anonymous és a Valódi Demokráciát Most Occupy Hungary weboldalait és facebook oldalait a további "de nem is ilyen a világ" veszekedések helyett.

Humánökológiát tanulok. Úgyhogy részben kikérem magamnak, hogy épp én ne foglalkoznék úgy a világgal, hogy utánanézek az egyes szakterületeknek. Kíváncsi vagyok, hogy ez a világ legaktuálisabb kérdéseivel és problémáival foglalkozó tudományág (első 5 perc kvázi bemutatja mi is a humánökológia www.filmsforaction.org/watch/crossroads_labor_pains_of_a_new_worldview/) mikor fog itthon érvényre jutni....

 
 
süti beállítások módosítása