Dunakeszi Tőzegláp - Személyemet fenyegeti az Auchan

PPJ         2011.11.11.

https://m.blog.hu/gr/greenr/image/eltavolitatta.jpg(Frissítés: Mutatnám az Auchan ügyvédjének. Szép szakmai gyakorlat lehetne neki...)

(Frissítés: Az általam igen kedvelt FentésLent blog frappáns válasza olvasható egy vörösbegy nevében az Auchannak.)

Az Auchan újabb ocsmány támadása egy lápvédő ellen

Természetvédelmi mérnökként már 24 évesen hasonló helyzetben kezdem érezni magam, mint Zsák Ferenc vagy Kaposi Zoltán! Az alábbiak elolvasása után kérem hozzászólásaitokat, hogy ti mit tettetek volna a helyemben.

Nagyon hosszú ideig tarthatta csukva szemeit az Auchan jogi képviselője, hogy csak most jutott tudomására, hogy a magyar internet rég elkezdte az Auchan logóit kifigurázni a szólásszabadság és a karikatúrák szabadságának jegyében az Auchan Dunakeszin szándékolt tőzegláp-természetpusztító magatartása miatt.

Vélhetően általam készített Facebook és Twitter oldalak? Mi az, hogy "vélhetően"?! Ez milyen jogi kategória? Puhatolózó, megfélemlítő, gyanúsító!

Meghurcoltatott az Auchan már korábban is más lápvédőket!

Most rajtam a sor, az Auchan jogi képviselője ugyanis emailben keresett meg tegnap este 18 órakor, hogy "vélhetően" (EZT ÍRTA, hogy vélhetően!) én szerkesztem a KárAuchan Facebook és Twitter oldalakat és ha nem távolítom el az auchan logót és vörösbegyre hasonlító képeket, akkor ma este 18 órakor feljelentést tesz.

Tisztelt Pacsuta Úr!
 
A mai napon jutott tudomásomra, hogy a - vélhetően  Ön által készített - Facebook, illetve Twitter oldalon az "Auchan" szó és ábrás védjegy szerepeltetése mellett az ugyancsak Auchan védjegy vörösbegy madárhoz kifejezetten hasonlító ábra szerepel.
 
Felhívnám a figyelmét arra, hogy Ön nem kért és ezért nem kapott felhasználási jogot az Auchan logók használatára, ezért a jogosulatlan használattal védjegybitorlást követ el.
 
Ezúton szeretném felszólítani, hogy az Auchan két védjegyét a jelen e-mailem kézhezvételét követően haladéktalanul szíveskedjék mind a Facebook, mind a Twitter oldalakról, illetve minden egyéb Ön által üzemeltetett oldalról eltávolítani. Amennyiben ez a holnapi nap, azaz 2011. november 11. 18 óráig nem történik  meg, úgy Társaságunk megteszi a szükséges lépéseket az Auchan védjegyek védelme érdekében.
 
Tisztelettel,
dr. ***** *****
jogi igazgató/directeur juridique
Auchan Magyarország Kft.

Hát KárAuchan Facebook-ot nem szerkesztek, Twitterem egyáltalán nincs, úgyhogy nyalja ki a vörösbegyem!

Tisztelt ****!

Felháborító a feltételezés és vádaskodás az ön részéről és minden szükséges lépést meg fogunk tenni a szólásszabadság, a sajtószabadság és a sajtókarikatúrák védelmének érdekében!
A greenr blognak nyíltan vállalva főszerkesztője vagyok és onnan a kifogásolt logókat eltüntetem 1 napos határidővel ma este 18 óráig, ami egyébként is eleve nem létező szankciós jogi időkorlát!!!

Üdvözlettel:
Pacsuta Péter János,
SZIE MKK KTI természetvédelmi mérnök,
ELTE TÁTK humánökológus,
greenr.blog.hu,
Élőlánc Magyarországért tag

Tisztelt Pacsuta Péter János!
 
A sajtószabadságnak én magam is elkötelezett híve vagyok, azonban a sajtószabadság nem mindenen felül álló intézmény.
 
A védjegy azonban egy olyan jogintézmény, ami még a sajtószabadságot is felülírja, amennyiben egy védjegyet nem lehet bármilyen célból, bárkinek szabadon felhasználni. Ha másért nem, hát azért, mert egy védjegy bejegyzése nem kis költségekkel jár, és persze önmagában is van  értéke, még ha Ön ezt a védjegyet, illetve a mögötte álló gazdasági társaságot nem is kedveli.
 
A védjegybitorlás már önmagában megvalósítja a jogsértést, tehát azzal, hogy elhelyezte a különböző oldalakon,  a jogsértés megállapítása már ettől az időponttól indulna egy esetleges peres eljárásban. 
Ehhez képest úgy hiszem, hogy egy napos határidő tűzése nem olyan  felháborító, különösen nem egy-két internetes oldalon, ahol percek alatt megoldható a levétel.
 
Kérem ezért, hogy a Facebook és Twitter oldalakról is szíveskedjék leszedni a két logót, illetve, ha van olyan oldal, amit még nem említettem, akkor azokról is.
 
Társaságunk egyébként nyitott egy nyugodt hangulatú beszélgetésre Önnel annak érdekében, hogy az oldalain szereplő néhány félreértést tisztázzunk.
 
Üdvözlettel,
 
**** **** - de lehetek ***** is

Becézgessem? Alkudna? Jó, hogy nem már pezsgőt meg éjszakát ajánl tevőlegAuchan.

A demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás, a szólásszabadság sérül éppen akkor, ha egy multi ellen nem lehet tiltakozni, pláne az interneten!

Ráadásul kort is tévesztett legalább egy tíz évvel az Auchan, mert amióta van Google nagyjából azóta van tárolt változat minden egyes weboldalból. Hiába kérik bárkitől a képek eltávolítását, a Google még jó ideig láttatni fogja a piszkos múltat!

Például így.

Az Auchan jogi képviselője levelének eleget téve a Greenr.blog.hu-ról november 11-én 18 óráig eltávolítok minden olyan képet, amin Auchan logó vagy vörösbegyhez hasonló madár volt. Az alábbi posztokból töröltem:

http://greenr.blog.hu/2011/09/13/dunakeszi_tozegtavak_55_ismet_kifogtunk_egy_szakertot
http://greenr.blog.hu/2011/03/12/dunakeszi_tozegtavak_49_sajat_nyelven_jaratjak_le_az_auchant
http://greenr.blog.hu/2010/11/30/igaza_volt_az_ipm_nek_mergezo_asvanyvizet_forgalmazott_az_auchan
http://greenr.blog.hu/2010/11/22/20_millas_buntetes_az_auchan_nak
http://greenr.blog.hu/2010/10/14/mibe_kerul_az_olcso_trappista_multi_penzugyi_szajbarago
http://greenr.blog.hu/2010/10/02/dunakeszi_tozegtavak_43
http://greenr.blog.hu/2010/09/28/dunakeszi_tozegtavak_42
http://greenr.blog.hu/2010/09/25/dunakeszi_tozegtavak_38
http://greenr.blog.hu/2010/09/15/dunakeszi_tozegtavak_35
http://greenr.blog.hu/2010/05/18/a_tudomany_nagyagyui_a_lapokrol_auchan_porra_zuzva
http://greenr.blog.hu/2010/02/19/napikep_a_fhransziak_gasztrhonomiaja
http://greenr.blog.hu/2010/01/29/napikep_dunakeszi_tuntetes_a_tozeglapert
http://greenr.blog.hu/2009/11/08/dunakeszi_tozegtavak_4

Apropó, mióta ér természeti értéket levédetni saját célra? Milyen tekintetben és mettől kezdve hasonlít vörösbegyre egy céges logó madár?

Én itt a barázdabillegetőt beperelném, hogy merészel hasonlítani egy céges logóra!

http://www.e-ecser.hu/hirek/hirkepek/hirkep_46.jpg

Ez már eléggé nem hasonlít?

http://s79.freeblog.hu/files/auchan_madar_logoval_nagy_320.jpg

Vagy tessék szíves lenni a Dunakeszi Jobbiknak is levelet írni!

http://dunakeszi.jobbik.hu/sites/default/files/users/egyeb/auchan.jpg

Lassan már bíróság elé hurcolják az óvodásokat is ha néha hasonlót mernek rajzolni egy vörösbegyhez? Természetesen itt a kapitalista tőkeérdek sérüléséről van szó. De hogyan tiltakozz valami ellen, ha a 'valamit' nem veheted a szádra? Ez a Sötét Nagyúr ideje, Voldemorté, vagyis akinek a nevét nem lehet kiejteni: Tudjukkié.

Alternatív logó pályázatot hirdetünk
az Auchan természetpusztító tevékenysége ellen!

Az "Auchan" szó és ábrás védjegy szerepeltetése mellett az ugyancsak Auchan védjegy vörösbegy madárhoz kifejezetten hasonlító ábra szerepeltetése nem megengedett, de minden más arra csak utaló vagy távolról hasonlító, igen!

Várjuk a munkákat!

(Ez meg például ott volt az ARC-on, tudtommal ezt se jelentették fel, pedig eléggé :D...)https://m.blog.hu/to/tompa/image/nike.jpg

         80 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr593369836

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ósön lógó, nem üzleti célra :) 2011.11.14. 09:26:08

 Van egy srác aki az interneten osztja a népeknek a zöld gondolatokat, van amikor nem értek vele egyet, de a madaras teszkó (AUCHAN) kontra dunakeszi láp ügyben azért elég hasonló az álláspontunk. A lényeg hogy egy-két napja megfenyegette őt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2011.11.11. 18:38:25

Az Auchannak jogilag abszolút igaza van, kár a felháborodás. A bejlentett védjegy engedély nélküli felhasználásában. Ennyi. Jogsértéskor ne hivatkozzunk azonnal a szólásszabadságra meg demokráciára, mert röhejes.

Az Auchan valóban kapja be, azért amit a Dunakeszi tőzeglápnál csinál! (például ez beletartozik a szólásszabadságba és nem is fognak beperelni érte), de ettől még nem kell jogsértést elkövetni.

Enélkül is le lehet járatni őket, megvannak rá az eszközök.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 18:45:27

@d.z.: karikatúraszabadság?
magyar jogot például nemtom honnan túrjam elő, de az amerikai (ahol a trademarkok védelme elég erős) így nyit:

"Section 107 contains a list of the various purposes for which the reproduction of a particular work may be considered fair, such as ___criticism___, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research"

Robinzon Kurzor 2011.11.11. 18:54:24

A védjegy bitorlás csak a gazdasági tevékenység körében létezik.

Szóval, bár tőzegláp ügyben nem feltétlenül értek veled egyet, de egy ilyen civil ügyekben elkötelezett jogásszal le kellene ülnöd.

A magyar törvény itt van, a 12 § az érdekes:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700011.TV

maydayray 2011.11.11. 18:58:27

@Pacsker: amerikai joggal inkább ne gyere, ott zászlót is lehet égetni, nálunk azt sem.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 19:08:53

@Robinzon Kurzor: és az internetes törvény ezzel kapcsolatban hogy változott?

atila68 (törölt) 2011.11.11. 19:32:10

ööö...
Hgy kell kinyalni egy vörösbegyet?

Robinzon Kurzor 2011.11.11. 19:32:55

@Pacsker: Ennek semmi köze semmilyen más törvényhez.
Bár nem tudom, hogy pontosan mit értesz "internetes törvény" alatt-

A lényeg, hogy nem követsz el védjegybitorlást, ha egy bármilyen védjegyet nem "gazdasági tevékenység körében" használsz.

Az meg bevett gyakorlat sok szakmában (pl. az ügyvédeknél is), hogy az adott témában laikus civilek tájékozatlanságát kihasználják valami lehengerlő, de nem valós érveléssel.

Gloucester 2011.11.11. 19:33:36

@Pacsker: Sajnos a szólás és sajtószabadságot korlátozták. A levelük is ezt bizonyítja. Bárcsak ez lenne a legnagyobb gaztette ennek a cégnek és képviselőinek. Ügyes hazudozók, vagy ügyetlen igazmondók esete áll fenn. Nem mindegy, h melyik? De sajnos ennél sokkal nagyobb disznóságokra is képesek. Mellébeszélnek. Ahelyett, h a törvénytelen és természetkárosító viselkedésüket szüntetnék meg, inkább másokat fenyegetnek, vádaskodnak. Most olvastam ezt az idepasszoló idézetet orosz bűnözőktől: "Ott van a hazám, ahol lopni lehet".
Az oroszok nagy ideológusok.

Ezt az incidenst pozitívan fogd fel. Jó úton jársz, megtaláltad a vajat a fülük mögött.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 19:35:50

@atila68: ugyanúgy csak finomabban, ahogy egy segget. :)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 19:36:41

@Robinzon Kurzor: akkor minden rendben, és ráadásul még öngól is részükről, épp index címlapon vagyok, sikerült az Auchannak a hallgatás helyett újra felszínre hoznia az ügyet.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2011.11.11. 19:36:57

@Pacsker: Kétlem, hogy az ügyvédjük, olyan indokkal akarná leszedetni a képet, ami a magyar jogrend szerint nem áll meg. Ez természetesen lehet hogy nem így van, ha feltétlenül akarod kérdezz meg jogászt erről. Én sem vagyok biztos benne, hogy amennyiben gazdasági előnyöd nem származik belőle, akkor nem használhatod a védjegyet, pl. blogbejegyzésben. Mindenesetre szerintem kulturált hangnemben kértek meg, megmondták mire hivatkoznak, erre te a szólásszabadsággal válaszoltál. Ez kevés.

Szóval én azt mondom, hogy felesleges ezen felhúznod magad, le kell szedni a képeket és másikakat felrakni, ennyi.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 19:39:23

@d.z.: Ahonnan tudtam, leszedtem, a logópályázatra pedig természetesen tőled is szívesen várok alkotást a helyettesítésre :).

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2011.11.11. 19:39:51

@Pacsker: Amúgy meg valóban öngól a részükről, abból a szempontból, hogy egy viszonylag elcsitult téma, pár szaros védjegy miatt újra médiavisszhangot kap.
Én kirúgnám az ügyvédjüket a helyükben.

Jim Raynor 2011.11.11. 19:51:07

@d.z.:

"megmondták mire hivatkoznak"

hát, én rohadtul nem látok egy árva jogszabályi hivatkozást sem. vissza kell írni, hogy pontosan mely törvény(ek) mely szakasza(i) alapján kérik amit kérnek, mert így a T. jogi igazgató úr meglehetősen komolytalan benyomást kelt.

a védjegybitorlásra hivatkozás jogilag hibás voltát pedig már fentebb észrevételezték.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 19:59:30

@Jim Raynor: ki mondta hogy úr? olvasd el figyelmesen: "Üdvözlettel, **** **** - de lehetek ***** is" - ez a behízelgés kategóriája :), de én csak meghökkenek, ezeknek tényleg taktikának számít a csábítás?

ezentúl hívjatok csak Petikének.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2011.11.11. 20:05:09

ezek hülyék
akárhol és akárhogy szerepel a logójuk, az csak jót tesz nekik, míg az ilyen pörgések már nem

j311 2011.11.11. 20:09:45

Megint címlapon a sztori?
Ezért minimum megvonnám az ügyvéd bónuszát vagy az ánuszát.

passzívház tervek · http://www.passzivhaztervek.hu 2011.11.11. 20:24:26

@j311: Esetleg a burnuszát. Mert biztos van valami vaj mögötte.

frikazojd · http://kocs.ma 2011.11.11. 20:28:01

Az a lap ugyis budos, es egy csomo helyet foglal. A joszagok meg a zuzmo miert nem koltozik a pusztaba, ahol nincs utban? Fel vagoyk haborodva a lap nagykepusegen.

JohnHenry 2011.11.11. 20:32:31

asszem innen ki vagyok tiltva, de azért beírom, hogy erről a nem kereskedelmi felhasználásról a magyarországi apple-fanok órákig tudnának mesélni (pl. almavilág).

egyébként nekem mindig gyanúsak azok, akik a nevük alá több címet biggyesztenek oda, mint ahány nadrágjuk van.

Nevem Earl 2011.11.11. 20:48:03

Megosztottam. Ott rohaggyon a madarasteszkó.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 21:02:28

@JohnHenry: elég sok nadrágom van. ja, mert a meritokrácia az tök butaság ugyebár...

mi nem foglalt még 2011.11.11. 21:18:01

Auchan is mehetne a Cora után vissza a csigazabáló hazájukba, csesszék ott szét a környezetet.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.11. 21:32:48

Szia Pacsker!

Nem lehet, hogy egy kis pénz akartak neked személyesen felajánlani, hogy cserébe maradj csendben?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.11. 21:37:04

@mi nem foglalt még:

Mi a véleményed a váci kőfejtőről? Már a fél Naszály hegyet elhordták, pedig az is fokozott természetvédelmi terület határán van.

Vagy a vörösiszap tározókat töltő gyárakról?

Vagy a természetvédelmi területeket átszelő autópályákról?

Vagy a szemetüket illegálisan erdőkben lerakó magyar hazánkfiairól?

Vagy az olajbányászatról és a fosszilis üzemanyagmeghajtású autókról és autógyárakról?

Vagy az engedély nélküli kútfúrásokról?

Vagy a... világvége. Nem maradt senki az országban, mindenki elhúzott. :)

Gekko 2011.11.11. 21:44:55

Auchan bekaphatja. A blogger meg olyan, mint egy hisztis picsa. De ő nem kaphatja be, mert csak olyan.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.11. 21:49:23

@bogancs: bármit kinézek. először betámadnak, aztán behízelegnek. de hogy mindezt egy dr?! :)

Kandabula 2011.11.11. 22:13:27

@bogancs: bizony mondom, hogy ez az egész technológiai fejlődés, meg a fejlesztések, meg a Holdautó, meg az internet, meg azok a mobiltelefonok, no meg a hidak a folyók felett, mind, mind az ördög művei. No meg azok a repülő masinák! Zajosak, büdösek. Én aztat szeretem, hogy - mondjuk - nekem van két téglám, és aztat elcserélem - mondjuk - fél kiló eperre. Macerás dolog a megfelelő partnert megtalálni, de ha ez ment a középkorban, mért ne menne mostan is. Szóval nagy hóhányás ez az egész "üzletlánc", meg ilyenek. Egyébként az egészet nem nagyon értem. Valaki építeni akar valamit, kiderül, hogy oda nem javalt, mert nem, így aztán nem épít. Megmarad a pénze. Mi meg vásárolunk a szatócsboltban drágábban. Egyébként imádom a tőzeglápokat. Azok jók.

mi nem foglalt még 2011.11.11. 22:19:24

@bogancs: Ha a váci kőfejtőben azok fejtenének csákánnyal életük végéig akikre gondolok akkor még a hegyet is feláldoznám.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.11. 22:26:53

@Kandabula:

Az a vicc, hogy az ember elterjedése előtt, mai szemmel nézve az egész világ természetvédelmi területnek minősült volna.

Valójában az egész emberiségnek el kellene húznia erről a Földről. Csak egy kis rezervátumot meghagyva az embereknek, mint fokozottan veszélyeztetett, kihalás szélén álló fajnak. :)

Viccet félretéve én maximálisan támogatom, hogy azokat a kicsi foltokat, amik megmaradtak a természetből, azokat óvjuk meg!

Személyes véleményem, hogy a Dunakeszi tőzegláp ügyében kicsit későn kapcsoltak a környezetvédők. Nem az Auchan tett be ugyanis a tőzeglápnak, hanem az ott futó M0-s és M2-es autóút. Előtte meg a bányászet.

Az Auchannak csak a legutolsó picinyke darabjára fáj a foga. De hát még mindig jobb későn, mint soha.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.11. 22:28:00

@mi nem foglalt még:

Hát ez az! Mondanom sem kell, hogy ezért tart itt ez az ország..

Átvitel honvéd 2011.11.11. 22:48:36

@Gloucester: érdemben nem vitatva a kommentet, vajat legfeljebb a fejükön találhat (olyat, amivel a napra állnak). A fülük mögött található anyagot "nem ismerjük", csak azt, hogy valami.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.11.11. 22:54:39

@bcyke blogberlo, aki ott sem volt: lehet hogy hülyék, de hogy nem tesz jót a bárhogy történő szereplés az biztos. A negatív reklám egy bejáratott márka számára NEM reklám.

vauvauvau 2011.11.11. 23:36:52

Az Auchan és a Tesco előszeretettel foglalkoztat diákokat, mert nekik kevesebbet kell fizetni!

2011.11.11. 23:47:29

Azért nem értem a dolgot, mert egész kiállítást szenteltek az ilyen jellegű poénoknak, mint amilyen ez az Auchanos kép, ARC-nak hívták ezt a kiállítást, ott nem nagyon jogászkodtak a kifigurázott dolgok tulajdonosai.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.11.11. 23:56:26

Tisztelettel érdeklődöm, hogy a Jobbikon kívül más párt is hangot adott felháborodásának a természetkárosítás ügyében?

"Vagy tessék szíves lenni a Dunakeszi Jobbiknak is levelet írni!"

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.12. 00:20:34

@Azúrkék égbolt: azért jöttek ők "kapóra", mert ennyi erővel nekik miért nem írnak levelet a logó használatért?!

Élőlánc Magyarországértnak hívják azt a szervezetet, ami nagyon sokat segített a dunakeszieken.

Fideszes a mostani polgimesti, "független" volt az előző, MSZP-s az egyik aki a terület átsorolásában részt vett és jobbikos egy megint másik aki így-úgy benne volt. lmp nem nagyon erőltette magát ahhoz képest hogy ökopárt.

ennyit röviden a magyar politikáról.

világosan látszott hogy kit nem érdekel a párt de annál inkább az ügy, és az is hogy kik akartak ezen csak lovagolni és közben pártzászlót vinni.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.12. 00:24:15

@ifsz: állítólag szigorodott egy szerzői jogi törvény, ami nekik kedvezne egy per esetében, de tény hogy a logómódosítások mindenképp kreatív tevékenységek és így a szerzői jog már nem az auchané hanem a kreatív emberé. majd kiderül. lényeg hogy google-ben még megvannak, a facebook-kal úgy sem tudnak mit kezdeni, és hogy ismét rúgtak egy öngólt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.12. 00:59:32

@bogancs: ez a tozeglap kb olyan mint a bazsarozsa...
vicc

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.11.12. 01:20:44

szerintem kúrvajók lettek a továbbfejlesztett osanos logóid. csak így tovább. meg mertem osztani!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.12. 01:26:44

@mrbloodbunny: köszönöm a feltételezést, de bocsánat én azokat google-ben találtam. :) csak felhoztam mint példákat, hogy ha nagyon akarják, akkor lehet kekeckedni, ettől a hírük nem lesz kevésbé rombolva :)

Kandabula 2011.11.12. 01:28:01

@bogancs: erről egy történet jut eszembe egy konferenciáról, melyen magam is részt vettem: a német technológiai minisztert a mélyzöldek támadták valamilyen fejlesztés kapcsán. A válasz a következő volt: Uraim, a felvetésekkel egyetértek. Egyben felkérem Önöket arra, hogy a konferenciát követően ne gépkocsijaikkal távozzanak, otthon pedig kapcsolják ki az áramot. Ha érthető, mit akartam mondani...

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.12. 01:43:38

@Kandabula: demagóg. és nem a tárgyhoz tartozik.

JohnHenry 2011.11.12. 02:31:45

@Pacsker: akkor hogy tárgyszerű legyek: inkább legyen parkoló, mint az a szeméttelep, ami most ott van.

kpityu2 2011.11.12. 04:46:25

Szerintem ez nem a logó felhasználása, hiszen a logó a céget képviseli ebben az esetben is. Nem arról van szó, hogy egy másik terméket reklámozol az Auchan logóval.

kpityu2 2011.11.12. 04:48:42

@kpityu2: ... persze attól még simán lehet, hogy egy közalkalmazottnak ez túl magas.

virgo 2011.11.12. 07:35:43

"ööö...
Hgy kell kinyalni egy vörösbegyet? "

Félre kell a hajtani a farktollait előtte.

Ingrid 2011.11.12. 08:21:29

Ezt a levelet jogi igazgatokent en nem mernem kiadni a kezembol!
Semmilyen jogszabalyra nem nyilatkozik, rettenetesen bena, az also mucsai jogasz stilusa es konnyed megfogalmazasa tukrozodik. Ezzel engem nem felemlitene meg.
Irj neki egy levelet, hogy akkor assa mar bele magat a dolgokba es nezze mar meg hogy mi alapjan is akar teged perelni????
Ha ez megvan, akkor leszedetheti ajogszabalyilag ketseges dolgokat.

Amikor mukodott az oldalam, en is irtam a temarol tavaly. Meg is keresett valaki az aruhaztol h tisztara mossa magukat. Szanalmas!!!!
Es az is szanalmas, hogy ehhez meg asszisztalnak is a kozigazgatasban :(
Mert maskepp hogy tudnak veghezvinni a termeszetrombolast???

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.12. 08:22:40

@JohnHenry:

"akkor hogy tárgyszerű legyek: inkább legyen parkoló, mint az a szeméttelep, ami most ott van."

A legjobb lenne, ha egy jó állapotú, természeti értékekben gazdag láp maradna ott meg.

Ingrid 2011.11.12. 08:34:03

"Személyes véleményem, hogy a Dunakeszi tőzegláp ügyében kicsit későn kapcsoltak a környezetvédők. Nem az Auchan tett be ugyanis a tőzeglápnak, hanem az ott futó M0-s és M2-es autóút. Előtte meg a bányászet."

A tavedelmi k

Katlac · http://katonalaszlo.hu/ 2011.11.12. 08:38:15

most akkor veszélyben még van a láp, vagy nem...?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2011.11.12. 08:43:29

@katonal.:

Ez a beszéd! Nem kell ezt túlbonyolítani. Száz szónak is egy a vége.

A láp veszélyben van. Védelemre szorul. Ebben a védelemben pedig oroszlánrészt vállal ez a blog.

Ingrid 2011.11.12. 08:47:19

"Személyes véleményem, hogy a Dunakeszi tőzegláp ügyében kicsit későn kapcsoltak a környezetvédők. Nem az Auchan tett be ugyanis a tőzeglápnak, hanem az ott futó M0-s és M2-es autóút. Előtte meg a bányászet."

A tavedelmi korzet- tabla egyik naprol a masikra tunt el!!!!
Csendben es alattomosan fizettek le mindenkit, kentek meg az ehes onkormanyzati disznokat es minosittettek at a teruletet!!!!
Most mar mar mondhatjak h sorry, mert ok mindent lepapiroztak mielott betonoznak...
Meg szerencse h van par termeszetvedo, aki fotokkal tudja dokumentalni es bizonyitani a terulet ertekeit!!!

Az elozo kommentem zavaros kicsit, bocsanat de mobilrol irok.

A jogaszkodos feljelentgetozesrol meg annyit, hogy tavaly tavasszal egy utazasi irodarol irtam velemenyt a Homar-on. Azonnal megkeresett a tulexponalt ugyvezeto es eleg agressziven tamadott, perrel fenyegetozott, stb.
Nagyon megfelemlitett, bevallom oszinten!
Akkor le is vetettem a kommentem, de mindenki mellettem allt, a blogszerkesztok es a kommentelok egy emberkent!
Ahogy lenyugodtam, a velemenyem is mas lett. Perelj bazdmeg, ha akarsz, de a velemenyem az enyem, es nem veheted el tolem!!! Barkinek elmondom! Faszfej!
Az embert kicsinaltak a kozossegi oldalon. O is jogaszkodott meg a jogasz szuperlativusz dinasztiajaval pozolt, hogy o mekkora csaszar, kicsinal, stb.
Vegul engem nem perelt, mert a velemenyemre sajnos megsem talalt jogszabalyt....
Ez ev elejen, az aeroviva nagy hirtelen csodot mondott es kitakarodtak a piacrol...
Hasonlokat kivanok ennek a cegnek is, aki artatlan embereket, szabad velemeny nyilvanitokat, termeszetvedoket, stb. az onos erdekeit, termeszetrombolast nem kimelve probal megfelemliteni, tonkretenni...

Ennyi.

wiseguy 2011.11.12. 09:33:28

Engem az érdekelne, hogy ha történetesen egy CBA szeretne terjeszkedni ott, akkor is ekkora hiszti lenne-e?

Vezérigazgató elvtárs 2011.11.12. 09:38:17

Egyszerűen nem kellene multihoz járni élelmiszerért, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és kíméletesebb formája is van az öngyilkosságnak.

Aki enni szeretne vásároljon a piacon!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.12. 09:48:31

@JohnHenry: milyen szeméttelep? normális?!
hahó! ők szemetelnek oda, te eszement! nem olvasod a híreket? olajos hordó meg szennyvíz a lápban, meg "véletlenül" eltávolított behajtási akadály... módszeresen tönkreteszik, hogy a természetesség érve ettől elhomályosodjon. inkább parkoló mint szeméttelep: gratulálok a logikához...

Kandabula 2011.11.12. 21:48:26

@Pacsker: aztat én is látamhogy ósan-ügynökök járták a határt szemetelni.Asztnem értemhogy, kilet mondva, nem épithett ezértaztán nemépit. Miabaj? Alakoság csakazértis odajár szemetelni. Kiértieztet? Sok itten a gyanus momentum, ahogyan anyosom mondaná halenne.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2011.11.13. 07:37:39

Ott az egész konzervgyár terület, építsenek oda. A trend, hogy csak olyan helyen épüljön Oxigénia egység, amit csak autóval lehet elérni, már a múlté. Az ide szánt összeg egyre jelentősebb részét egy garázsboltban és a közeli kis tecsóban költjük el.

Németh András 2011.11.13. 08:41:16

Szerintem egyszerűen meg lehet oldani a madarat egy picit karcsúsítsd és mond nekik hogy nem egy vörösbegy hanem egy kis légykapó stilizált képe van rajta.

lószúnyog 2011.11.13. 11:49:52

Íme a jogszabályszöveg:

12. § (1) A védjegyoltalom alapján a védjegyjogosultnak kizárólagos joga van a védjegy használatára.
(2) A kizárólagos használati jog alapján a védjegyjogosult bárkivel szemben felléphet, aki engedélye nélkül gazdasági tevékenység körében használ
a) a védjeggyel azonos megjelölést olyan árukkal, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban, amelyek azonosak a védjegy árujegyzékében szereplıkkel;
b) olyan megjelölést, amelyet a fogyasztók a védjeggyel összetéveszthetnek a megjelölés és a védjegy azonossága vagy hasonlósága, valamint az érintett áruk, illetve szolgáltatások azonossága vagy hasonlósága miatt; vagy
c) a védjeggyel azonos vagy ahhoz hasonló megjelölést a védjegy árujegyzékében szereplıkkel nem azonos vagy azokhoz nem hasonló árukkal, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatban, feltéve, hogy a védjegy belföldön jóhírnevet élvez, és a megjelölés alapos ok nélkül történı használata sértené vagy tisztességtelenül kihasználná a védjegy megkülönböztetı képességét vagy jóhírnevét.

A kulcsszó a gazdasági tevékenység körében használ(!). Szövegértelmezést jogi egyetemen okítják...de úgy tűnik néhányan ezt sikeresen elkerülték.

Platon 2011.11.13. 12:05:16

@lószúnyog:

Tudják ők nagyon is jól értelmezni, csak pofátlanok, és arrogánsak, és megpróbálnak hivatalosnak látszó szöveggel elrettenteni.

Arrogáns bunkók.

sovesztomesz 2011.11.13. 14:54:47

Én emlékszek egy esetre, amikor egy cég megkörnyékezett egy másikat, azzal, hogy nagyon hasonlít a nevük egymásra és sürgősen változtassák meg, mert ha nem, akkor perelnek...
...erre kiderült, hogy a fenyegtő multicéget később jegyezték be hazánkban, mint a megfenyegetettet.

Na, ez hatott!!!

Ebben az esetben is egy fontoskodó ember kavarta a kakit, aki szeretett volna hatni a másikra erővel, de ha per lett volna, a kis cég nyert volna.

Tudom, hogy nem ugyanaz a szitu, de a felfogás mindegyik multinál ez, pláne ha oktalanok nem megfontoltan járnak el a nevükben.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.13. 15:16:21

@sovesztomesz: erőfitogtatás. ha nincs mögötte semmi, az előbb-utóbb kiderül. muszáj reagálni. köszönöm Sovesztomesz!

Gloucester 2011.11.13. 20:30:51

@sovesztomesz @Pacsker: : Joggal való visszaélés?

Gloucester 2011.11.13. 23:04:39

@Pacsker: Köszi. Mi nem is vagyunk okosok? :-D Jóvanna, értem én. :-P Csak ügyesen.

Laurel 2011.11.14. 15:46:04

Hajrá Pacsker! Szurkolok neked! Amúgy Photoshop-al kissé torzítva a logo-t, és a színeken árnyalatnyit változtatva, szerintem már nem köthetnek beléd, mégis mindenki tudni fogja miről van szó.

Frau Rindfleisch 2011.11.17. 10:21:37

Mi baja van az auchannak egy madárral? És ha egy tengelicéhez hasonlítana?

NRG44 · http://althir.org 2011.11.17. 16:20:43

Életbe semmit nem fogok venni abban a csigazabáló szar üzletláncban, és ez biztos.

Kandabula 2011.11.19. 16:45:59

@NRG44: jól kibasztál velük...

Gloucester 2011.11.19. 19:25:52

@Kandabula: Mindenkinek így kéne kibaszni velük... A szurkapiszka helyett...

 
 
süti beállítások módosítása