Dunakeszi-tőzegtavak 43 - tanítsd az önellentmondást

PPJ         2010.10.02.

Az Auchan annyira kutyaszorítóban van és annyit kapkod, hogy fetrengek a nevetéstől a sok öngól láttán. Először februárban még azt nyilatkozták, hogy békén hagyják a területet, amíg hatósági úton nem rendeződik az ügy. Aztán most azt mondták, hogy csak parlagfüvet irtottak a jogszabályoknak megfelelően és ezért nyúltak a területbe. De igazából bozótot irtottak és lápi fűzeket. Ami még ennél is viccesebb, hogy a parlagfű nevében benne van, hogy parlagon nő. Egyébként is, biológiai szempontból "a parlagfű a sűrű növényzetet és fákat nem kedveli", valamint ilyenkorra már rég elvirágzott, tehát valaki itt vagy óriásit tévedett vagy óriásit hazudott. Na de most jön a csavar: ha a területen láthatóan nincs is (és nem is lehet) parlagfű, és a kötelező kaszálás jogszabálya csak a parlagfűre érvényes, akkor milyen alapon nyúltak a területbe és vágták tarra a növényzetet???

Nahát, ez pompás logikai malőr :D

         5 hozzászólás

Címkék: videó botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr162340241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legend of a dead spider 2010.10.03. 13:25:00

Nem vagyok zöld , pláne agresszív zöld , de egy baseball-ütőven arconcsapnám az egész bagázst.

Higany 2010.10.03. 13:25:29

Azért lehet ezt mondani, mert akiknek szól, az időnként ide is betévedő, "minek ide bűzös mocsár, aszfaltozzák le az egészet a gecibe és áruljanak a helyén akciós zsemlét" szemléletű fogyasztó nincs tisztában ezzel és bekajál egy ilyen csúsztatást. A közvéleményt ők alkotják, arányuk egyenesen arányos az érintett területtől mért távolsággal. A PR-gépezetnek ez a dolga.
Másik lehetőségként azt sem tartom kizártnak, hogy aki ezt nyilatkozta, az nem látott még parlagfüvet, valamint a területen sem járt, mert oda azért elkél a gumicsizma, aztán meg nem azért tanult megannyi hosszú éven át, hogy ilyesmit kelljen húznia... ;)

Németh András 2010.10.04. 12:13:22

Azért óvatosan dobálózzunk a nagy kijelentésekkel. Mert szinte biztos hogy azon a hrsz-en amin a láp van találnánk parlagfüvet is. Szóval ne azt lovagoljuk meg hogy parlagfű nincs ott még a környéken se. Szimplán elég az hogy itt nem parlagfű irtás történt hanem favágás (mert a képekből ítélve cserjének nem nevezném azokat a fás szárú növényeket).

Németh András 2010.10.04. 12:13:44

A rég elvirágzott mondat szintén nem igaz. Hisz egy területen ahol a jogszabálynak megfelelően elvégzik a kaszált júniusban, ott a parlagfű lazán másodvirágzik, sőt ha lenyírják mégegyszer akkor akár egy harmadik virágzás is belefér...

(mielőtt félreértitek továbbra sem vagyok az ósönnel, de ne süllyedjünk le az ő szintjükre)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.10.04. 12:16:04

@Németh András: persze, én viszont egészen konkrétan erről a területről beszéltem, nem úgy általában, és itt nincs.

 
 
süti beállítások módosítása