Dunakeszi-tőzegtavak 4 - AZ AUCHAN TITOK - Terjed a hír!

PPJ         2009.11.08.

  • eltavolitatta.jpgTőzegláp: a napokban derült ki, hogy miért fontos és aktuális (gondoljunk a dunakeszi tőzegláp esetére), hogy a tőzeglápos területeket megőrizzük!

"A tudósok többsége egyetért abban, hogy a tőzeglápok megőrzése kulcsfontosságú a globális felmelegedés visszatartásában, a világ legjelentősebb 11, tőzeglápokkal foglalkozó kutatója most azt állítja, a tőzeglápok jelentősége még annál is nagyobb. Ugyanis hatalmas mennyiségű üvegházgáz kerül a légkörbe, amikor megsemmisítik ezeket a mocsarakat, azért hogy mezőgazdasági területekké tegyék őket. De még több, amikor felégetik és toxikus gázok jutnak a levegőbe." 

  • A National Georgaphic-on is megjelen egy cikk a dunakeszi láp kálváriájáról "A láthatatlan láp" címmel
  • Az Auchan csodái: "Nem minden országban vannak ilyen csodák. Csehországból például még az 1990-es évek közepén kiebrudalták az Auchant korrupciós ügyletei miatt." - mondta Lukács András.A szerző a Levegő Munkacsoport elnöke

  • Tényleg lehetnek csodák az Auchan körül: "Lukács András egy tavalyi cikkében több olyan esetet sorol fel, amelyekben az új Auchan áruházak építésekörül konfliktus alakult ki a helybéli lakók és a cég között, és ezekben azesetekben az önkormányzatok valamiért mindig a beruházó mellé álltak. Az Auchan beperelte a környezetvédőt a jó hírnév megsértése miatt. Nem sértette az Auchan Magyarország Kft. jó hírnevét Lukács András, ezért nem kell a jogsértés tényét elismerő nyilatkozatot tennie, illetve 1 millió forintos nem vagyoni kártérítést fizetnie - erről döntött a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen, megváltoztatva az elsőfokú bíróság határozatát. A Fővárosi Ítélőtábla mai jogerős ítéletében úgy foglalt állást, hogy Lukács nem tényt állított, hanem tényekkel alátámasztott véleményt fogalmazott meg cikkével."

         szólj hozzá

Címkék: botrány bojkott auchan nol dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr171508308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása