75. OMÉK - Génmódosított növények a mezőgazdaságban

PPJ         2011.11.07.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti Vidékstratégia 2020 szerint nem kellenek a génmanipulált szervezetek. Ezt alátámasztandó a Kormány elfogadta a GMO jelentést, melynek legfontosabb üzenete, hogy nemzetstratégiai érdek hazánk GMO-mentes állapotának fenntartása!

Az alábbi videó az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás GMO vitafórumán készült, melyen e szakma pro- és kontra legnagyobb koponyái vetették össze tudásukat. Meg kell jegyezni, hogy Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára vitaindítójában sajnálatának adott hangot, mert a magyar tudomány GMO-t támogató képviselői közül többen nem fogadták el a meghívást, Dudits Dénes, Balázs Ervin és Bedő Zoltán akadémikusok nem jöttek el a rendezvényre.

Az alábbi videó Ács Sándorné, Ángyán József és Bardócz Zsuzsa felszólalásait tartalmazza.

         4 hozzászólás

Címkék: videó gmo mezőgazdaság agrárium ács sándorné ángyán józsef bardócz zsuzsa

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr513362307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2011.11.08. 10:32:19

Köszi a videót, Pacsker. Jó hír mindenképp a moratórium fenntartása, de én itt nem állnék meg. Számon kérném az összes GMO terméket tartalmazó áru csomagolásán az egyértelmű, látható megjelölést. A 65.000 hektár állami tulajdonban lévő magyar föld sorsát, az eddigi földingatlanok külföldi tulajdonba kerülését, valamint a cukorgyárak eladását és egyéb privatizációt. Megkérdezném Ángyántól, hogy támogatta-e Magyarország EU csatlakozását, miben látja a Lisszaboni-szerződés megszegésének megvalósítását, hogyan képzeli az unió érdekeivel szembe menetelét a magyar piac megvédése érdekében. GM elleni háború esetében előnye van (bár kétségtelen, hogy nehéz csatározás ez is), de mégis könnyebb feladatnak vélem, mert Európai Unión kívüli céggel kell harcolnia.

Szélmalomharcos 2011.11.08. 13:01:27

Jó lenne ha jutna pénz kutatásokra a GM humán biztonság kérdésében. Ezt nyilvánvalóan nem lehet a gyártókra bízni, mert bennfenntes információként kezelik aztán ha nekik megfelelő csak akkor csöpögtetnek belőle

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.08. 14:57:45

Fortuna a neve annak a génmódosított burgonyának, amelynek
termesztésbe vonási engedélyezését kérte az uniótól a német BASF
vállalat. A világ egyik legnagyobb vegyipari vállalata október 31-én
jelentette be, hogy kérelmezte: az unió bólintson rá az új
krumplifajta termesztésére.

www.szabadfold.hu/gazdanet/uj_gmokrumpli_probalkozik_europaval

Gloucester 2011.11.08. 22:38:54

@Pacsker: Lesz még több is. Bővíteni kell azt a moratórium listát!

 
 
süti beállítások módosítása