Natúr kosár – Érd: Önszervező Organikus Bevásárló közösség

PPJ         2011.06.11.

Kedves Barátaink, ismerőseink!

 

Szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy egy közvetlen, bevásárlói közösség létrehozásán dolgozunk, aminek a lényege, hogy a környék termelőit megkeresve, friss, megbízható, organikus (vegyszermentes) gazdálkodásból származó élelmiszerek beszerzésére legyen lehetőség.
Ezek a következők:
- idény zöldség és gyümölcs
- tejtermékek
- lekvárok, mézek,
- szörpök, teák, borok
- tészták, lisztáruk
- házi készítésű kolbászfélék
- tanyasi tojás
- természetes tisztító és tisztálkodószerek
Hasonló bevásárló közösség az ország több pontján már igen sikeresen működik, mivel egyre nagyobb az igény a megbízható, természetes, helyi forrásból származó élelmiszerek beszerzésére.
Érden és környékén erre eddig nem volt lehetőség, vagy csak igen nagy idő és energiaráfordítással tudták a családok megvalósítani.

A megrendelések heti rendszerességgel zajlanak, mely a következő módon működik:
- A bevásárló közösség tagjai minden héten, adott napon e-mailben kiküldött rendelői listán jelezhetik, hogy melyik termékből mekkora mennyiséget kívánnak vásárolni. A vásárlói listát mi küldjük ki, fix határidőig kérjük a rendeléseket visszaküldeni, melyet a termelők felé továbbítunk.
- A friss, előre megrendelt áruk szintén egy adott napon érkeznek a termelőktől az átvevő helyre, melyet kérünk az előre fixált időpontban személyesen átvenni. Mivel az egész bevásárló közösség alapja a bizalom, így fontos, hogy mindenki, aki rendel az adott időpontban eljöjjön és átvegye a részére leszállított termékeket, hiszen azt mi is kifizetjük a termelőnek.

A fenti rendszerrel párhuzamosan ezekre a termelői árukra építve egy bolt is üzemelni fog, ahol lehetőség lesz arra, hogy nem csak az előre leadott rendeléseket teljesítsük, hanem a hirtelen felmerült vásárlói igényt is.
Mindkét vásárlói formának van előnye, a rendelések esetén a heti bevásárlások könnyebben tervezhetők, illetve mindig információt nyújtunk az aktuálisan érő, rendelhető friss áruról, a bolt bővebb választéka mindemellett lehetőséget nyújt arra, hogy a spontán felmerülő igényeket is el tudjuk látni.

Fontosnak tartjuk, hogy ez a bevásárlási forma nemcsak a friss, közelben termett és ezáltal ellenőrizhető gazdaságokból származzon, hanem éppen a közelség miatt jóval kevesebb a környezeti terhelése, továbbá törekszünk arra, hogy minimális és természetes csomagolóanyagot használjunk csereüvegek, kimérős áru esetén saját doboz, kosár, vászontáska igénybevételével.

Ezt a levelet tájékoztatásnak szántuk és egyben a vásárlói oldal felmérésére is, mekkora vevői körre számíthatunk, ezért kérjük, hogy amennyiben a fentiek is fontosak számotokra és érdekel ez az alakuló bevásárló közösség akkor e-mailben, vagy telefonon jelezzetek vissza.

A szervezés folyamatban van, több termelővel már kapcsolatban állunk, meglátogattunk több gazdaságot, egyeztetjük a rendelhető termékeket illetve az átadás-átvétel illetve a bolt végleges helyszínét.
Konkrét rendelési, vásárlási lehetőséggel szeretnénk mielőbb jelentkezni, addig is kérjük, hogy részben a saját igényt küldjétek vissza számunkra, illetve amennyiben van az ismerősök, kollégák, barátok között olyan, aki azonosulni tud ezzel a szemlélettel és vásárlói formával küldjétek tovább a fenti információkat, tőlük is várjuk a mielőbbi visszajelzést.

Érd, 2011. június 8.

Kasuba Éva/ Márton Anikó/ Pacsuta Péter János
0620-9505542/ 0670-3653344/ 0620-2505966

         8 hozzászólás

Címkék: zöld étlap natúr kosár érd

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr742974402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2011.06.15. 09:47:54

Üdvözlöm a kezdeményezést, kellő tájékozottság birtokában tán igénybe is venném a szolgáltatást. Majd még egyeztetünk.

Egy érdi lakos :-)...

MeeCee 2011.06.19. 14:56:41

Érdekel bizony, már nagyon vártam valami hasonlót.

Márton Anikó · http://naturkosar.blog.hu 2011.06.30. 01:01:56

@MeeCee: Kedves ismeretlen ismerősök :) kérlek, hogy a naturkosar@gmail.com címre küldjetek egy mailt, hamarosan el tudjuk indítani a bevásárló közösséget Érden, szeretnénk tájékoztatást küldeni a részletekről. Köszönöm, az egyik szervező :)

Márton Anikó · http://naturkosar.blog.hu 2011.06.30. 01:01:58

@sovesztomesz: Kedves ismeretlen ismerősök :) kérlek, hogy a naturkosar@gmail.com címre küldjetek egy mailt, hamarosan el tudjuk indítani a bevásárló közösséget Érden, szeretnénk tájékoztatást küldeni a részletekről. Köszönöm, az egyik szervező :)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.07.09. 02:14:13

@sovesztomesz: @MeeCee: @Gloucester:
naturkosar@gmail.com

Küldjetek ide mailt ha eddig még esetleg nem történt volna meg. Hamarosan indulunk!

berenikő 2011.08.07. 09:44:39

Kedves Péter,örülök a lehetőségnek.
várom majd a vásárlási lehetőséget és híreket.sok sikert!minden jót!
Enikő(fodrász)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.08.07. 20:33:25

@berenikő: Szia Enikő! Írj egy e-mailt a naturkosar@gmail.com-ra és akkor felveszünk a listára, hogy tudj rendelni, kapd a hírlevelet, stb.
Blogunk a naturkosar.blog.hu!

 
 
süti beállítások módosítása