Siker a GMO kampányban

PPJ         2010.05.02.

Magyarország beperli az Európai Bizottságot az Amflora burgonya engedélyezése miatt!!!

Pacsker: Say no to GMO!

Magyarország beperli a BASF-féle génmanipulált burgonya engedélyezése miatt az Európai Bizottságot. A kormány már április elején bejelentette szándékát, mely szerint be kívánja tiltani a BASF burgonya termesztését hazánk területén. A szerdai kormányülésen született döntés szerint Magyarország az Európai Bizottság ellen a jogorvoslati határidõ lejárta elõtt az Európai Bíróságon pert indít a 2010. március 2-án engedélyezett génmódosított Amflora burgonya ügyében.

Bővebben:

http://greenpeace.hu/hirek_kul/p1/rkezdo/i232
http://www.hirszerzo.hu/cikk.genmodositott_burgonya_a_magyar_kormany_perel.149079.html

         14 hozzászólás

Címkék: gmo agrárium moratórium amflora gmo burgonya

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

CO2 kibocsátás REAL TIME!

PPJ         2010.05.02.

Csak hogy érezzétek a súlyát a dolognak! Ebben a pillanatban is! Másodpercenként! Vágod? Most is!

Katt a képre.

Egy korábbi real time sokk eszköz itt található.

         szólj hozzá

Címkék: ajánló környezet szén dioxid real time

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Szexfilm az erdőben

PPJ         2010.05.02.

Ujjuj juj hujj juj juj! A természet lágy öle finom dolog kérem! Nem? De! Na ugye!

Ez pedig egy saját fotóm a Mátra rejtekeiből

Pacsker: Erdő mélyén

         12 hozzászólás

Címkék: videó természet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napikép - szociális rendszerek

PPJ         2010.05.01.

         6 hozzászólás

Címkék: szociális rendszerek ökológia napikép

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napi hazugság - a BP

PPJ         2010.05.01.

A BP szerint gyakorlatilag lehetetlen ilyen baleset

Lebecsülte a British Petroleum (BP) brit olajtársaság annak lehetőségét, hogy a Mexikói-öbölben általa üzemeltetett olajplatformon végzetes kimenetelű baleset történhet, amelynek következtében az elmúlt napokban hatalmas nyersolajfolt alakult ki a tenger felszínén - derült ki a BP által az amerikai bányahatóságnak benyújtott kitermelési tervből.

A BP a tavaly februárra keltezett 52 oldalas kitermelési tervben és környezeti hatástanulmányban többször azt sugallta: valószínűtlen, sőt gyakorlatilag lehetetlen olyan baleset a Deepwater Horizon platformon, amelynek következtében hatalmas olajfolt alakulna ki, komoly károkat okozva az Egyesült Államok mexikói-öbölbeli partvidékének, a halállománynak és a halászoknak. A brit vállalat a tervben elismerte, hogy egy olajfolt kialakulása hatással lenne a partvidékre, a tengeri élőlényekre és természetvédelmi parkokra, de azzal érvelt, hogy a platformnak a parttól való távolsága és a baleset esetén alkalmazandó mentési műveletek miatt nem várható jelentős környezeti kár. (MTI)

http://earthobservatory.nasa.gov/images/imagerecords/43000/43768/gulf_amo_2010115.jpg

forrás: Index

Az amerikai oceanográfiai és meteorológiai hivatal (NOAA) eleinte napi 159 ezer liter nyersolajjal számolt, de később légi- és műholdfelvételek és a terjedés mértéke alapján pontosította [1] a becslést 800 ezer literre. Ami azt jelenti, hogy ha ilyen ütemben folytatódik a szivárgás, két hónap múlva annyi olaj kerül a vízbe, amennyi az Exxon Valdez olajszállító tankhajóból ömlött ki 1989 tavaszán Alaszka partjainál.

(Márpedig teganap azt írta az Index, hogy "David Hayes, a belügyminisztérium tisztviselője megerősítette: akár 90 napba telhet, amíg egy új nyomáscsökkentő szelepet helyeznek el a tengerfenéken az olajszivárgás leállítására.")

A magyar Greenpeace fontosnak tartja leszögezni, hogy a katasztrófának mi, magyarok is érintettjei és felelősei vagyunk - közölték a civilek.

Az olajipar eddigi történelme bebizonyította: egész országrészek hosszú évtizedekre való elszennyezése törvényszerű, előre látható, rendszeres velejárói működésének. A húsz évvel ezelőtti EXXON Valdez hajókatasztrófa során kiömlött olaj Alaszka partjainál ma is fertőzi az élővilágot, és az EXXON Mobil azóta sem ismerte el felelősségét. Nigéria, Szibéria olajjal vert kis népcsoportjai közül sokan már soha többet nem élhetnek a kedvünkért és pénzünkből tönkretett szülőföldjükön. A nagy olajtársaságok minimalizálják a biztonsági intézkedésekre fordított összegeket, ezért a hasonló katasztrófák a világ pontjain rendszeresen előfordulnak. Jóvátételre, az okozott károk helyrehozatalára, a felelősségre vonásra a legritkább esetben van lehetőség. - írja a 168 óra a "A magyarok szerepe a legújabb környezeti katasztrófában" című cikkében

         9 hozzászólás

Címkék: index természet olaj környezet mexikói öböl exxon valdez olajfolt

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása