Nyári szünet a GreenR-en

PPJ         2010.07.01.

Július 1-től szeptember elejéig nyári szabadságot veszek ki. Azért ilyen homályos a vége-dátum, mert ha sikeresen felvesznek környezettudomány MSc-re az ELTÉre, akkor a szeptember nekem elég sűrű lesz :D. (Bár akkor is sűrű lesz, ha második helyen biológia MSc-re vesznek fel a SZIÉre.) Természetesen tervezem néhány cikk elkészítését és posztolását, de igyekszem komolyan venni a kényszerpihenőt és nem kiposztolni minden "apróságot" (már amennyire apróság egy-egy ügy és katasztrófa fejleménye).

Ha más valaki akar cikkeket írni, akkor hajrá, de én elfáradtam abban, hogy a mocskos-világ szindróma mennyire kijött másokon velem szemben ebben a blogban. A mocskos-világ szindróma a médiaelméletből származó fogalom, mely szerint mivel nem lehet minden sikeresen leszállt repülőről hírt adni, ezért csak a katasztrofálisan brutális repülőbalesetek kerülnek a hírekbe, s ugyanígy van minden mással is. A mocskos-világ szindróma a GreenR-en az, hogy valaki(k) nem akarják észre venni mennyi sok jó és szakmai cikk van a GreenR-en, de amint lefektettem, hogy moderálás lesz a blogon (azaz természettudományos "kényem-kedvem" szerint például leszarom, hogy az akadémia hány emberét vette meg a négy nagy GMO vállalat, hogy fújják a hazugságaikat a GMO-król), máris alávaló sötét ördög lettem. Ühümm. Erre bezzeg ugrik az ember. Hogy néhány értelmetlen és tudománytalan kommentjét törlöm. Arra bezzeg nem ugrik, hogy kommentárt írjon pl. a Hasznosi-víztározós cikkemhez, stb. Remélem értitek mire gondolok. Ha nem vagyok jó a szakmámban, akkor tessék rámutatni, de ha meg jó vagyok, akkor ne tessék haragudni, ha törlöm a "nem igazat", a "marhaságot".

No. Kellemes nyarat. Augusztusra ígérik a Mexikói-öbölnél az olajszivárgás megállítását. Addig is folyamatosan ömlik az olaj és sodródik az óceáni áramlatokkal most már az öbölből kifelé Európa partjai felé. Hurrá!

Ez a nyár kegyetlen lesz. Termés alig, péterpálkor már aratni szoktak nemhogy még meg sem nőtt a gabona, meg vízben áll. Mondjuk nem bánom, ha a lecsapolt területek újra visszanyerik a vizeiket. :D De, hogy az Alföldön jó néhány tisztes természetbarát gazdát is kicsinál a klímaváltozás az biztos.

Két cikket tervezek egy professzorral és egy agrármérnök ökogazdával közösen megírni a nyáron. Az egyiket GMO ügyben, a másikat a technokrata városi növénytermesztés mítoszának lerombolása végett. Mindkét esetben óriási információelhallgatások árán tudnak csak ugyanis olyan "nagyon szép" jövőképeket festeni.

Természetesen azt is ezen a blogon fogjátok elsőként megtudni, ha sikerül szabadidőmben George Carlin: Life is worth loosing (aka. George Carlin: I Like it When a Lot of People Die) című előadásának feliratfájlát magyarra fordítanom.

Kitartást és feltöltődést minden természetvédőnek a nyárra!

Üdv: Pacsuta Péter János természetvédelmi mérnök, és remélnyeim szerint a nyár végére  leendő környezettudományi mester

         6 hozzászólás

Címkék: greenr nyári kikapcs

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr462115662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2010.07.01. 10:50:21

Szép nyarat, Péter!

Fújd ki magad, lazíts egy kicsit, töltődj fel, és a szabad idődben olvass el egy-két hatástanulmányt a "felbaszott agy és vérbe borult szem, valamint az érveléstecchnikai hatékonyság összefüggései" témában.

Számold ki, hogy az elmúlt pár hétben milyen szám jönne ki az általad írottakban az "(indulatszó + felkiáltójel)/100 szó" képlet kiszámolása után, majd kezdd el keresni olyan buddhista mesterek írásait (tetszés szerinti témában), amelyben az arány ugyanilyen. És ha valamiért ez nem sikerül, ha azt találod, hogy a te mutatószámod tendenciózusan magasabb, akkor esetleg töprengj el az okán.

Gondold végig, hogy vajon hosszú távon hasznos stratégia-e lehülyézni, letrollozni és válogatott módokon vérig sérteni és elmarni magad mellől olyanokat, akik alapvetően, szándékuk szerint ugyanoda tartanak, mint te, csak esetleg más járművön, más úton, más tempóban.

Miután a fentieket elolvastad, és kidühöngted magad azon, hogy hogy jövök ahhoz, hogy kioktassalak, szeretném, ha valamit mindenképp megértenél és elhinnél:

Iszonyú fontosnak tartom a munkát, amit csinálsz itt a blogon. És iszonyúan elszomorodom, amikor látom, hogy a stílussal olykor milyen mértékben dolgozol a tartalom -- vagyis önmagad és a célod -- ellen. Úgy gondolom, hogy ugyanezzel a szenvedéllyel, de kevesebb dühös indulattal (mert a szenvedély és a düh meg az indulat nem ugyanaz), ellenben több szerénységgel és türelemmel képviselnéd ugyanezt, az hosszú távon többet jövedelmezne. Mármint az ökoszféra egészének.

Kellemes pihenést kívánva üdv:

Balázs

TomBrady 2010.07.01. 21:26:41

@Birtalan Balazs: Balázs minden gondolatával egyetértek. Nagyon fején találta a szöget...

Gloucester 2010.07.02. 20:27:23

Ó-IÓ-CIÓ... :-)
Ritkán dicséri az olvasó a posztot, ha lehet, akkor inkább a negatívumokat igyekszik vadászni és szóvátenni. A zsörtölődés néha azt talál el, aki a legkevésbé érdemelné meg.
Ez is a közszereplés velejárója. Nehéz műfaj, tele buktatókkal, de tanulható, a képességek fejleszthetők, és jó pap... :-)
Kellemes nyarat!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.07.02. 20:28:23

@Gloucester: köszönöm drága Gloucester, neked köszönhetem a legtöbbet. ígérem nemsokára lesz greenr pólód. :D neked is kellemes nyarat!

Gloucester 2010.07.20. 23:22:10

Már régen akartam kérdezni, hogy mit jelent az "R" a GreenR-ben? Revolution-re tippelek. :-)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.07.20. 23:26:20

@Gloucester: igazából csak a greener, tehát zöldebb-nek a netes divatos rövidítése. az ötlet részben egy kedvelt fotós blogom, a spottr nevéből jött. ha kiolvasod is greener-t mondasz, nem választod külön a szóban a hangsúlyt, hogy grín-err. zöldebben szebb a világ. :D

 
 
süti beállítások módosítása