Filmajánló - Ember, mivé lettél?

PPJ         2010.03.25.

http://trailers.apple.com/trailers/independent/lbs/images/poster.jpgLbs.

Avagy magyarosan: KILOGRAMM. Súlyos film! Értitek... Túltesz a Super Size Me-n is. Hogy is mondjam? Nagyot nyom a latba... Viccet félre téve, tényleg mélyebb és nem feltétlenül külső- (mit eszek és az miért káros), hanem mélylélektani okokat boncolgat. Az nem derül ki a trailerből, hogy a film végére megkönnyebbülünk-e. Érdekesnek tartom a drogok fogalmi határainak kérdését, és hogy ezt már a trailerben felvetették. Civilizációnk berendezkedése miatt "kaja mindenütt van" - hát csoda hogy függőjévé válnak egyesek?

 

http://trailers.apple.com/trailers/independent/thehumanexperience/images/poster.jpgThe Human Experience

Az emberi élmény. Mondhatni nem valami szép századba születtünk. "MANKIND IS AT WAR WITH ITSELF". És ahogy az ökopolitika felveti: lehet, hogy nem is feltétlenül a természeti környezetet akarja pusztítani az ember, hanem csak előbbi forrásainak kihasználásával, az egyik ember a másik ember feletti uralmát akarja kiterjeszteni. Furcsa egy "öntudatos" faj vagyunk. Érdekes trailer! Érdekes film!

         4 hozzászólás

Címkék: ajánló videó háború világ ember túlsúly

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr371866246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2011.02.18. 13:22:50

Filmajánló, aktualizált adatokkal. Megesszük a világot:
www.youtube.com/watch?v=3G-gPQ1vGaE

Gloucester 2011.02.19. 00:05:37

Most tudtam végignézni. A vége a legérdekesebb, ahol jól bemutatja az oligarchák gondolkodását: GM érvek, vízkészletek áruba bocsátásának érvei (pl. munkahely teremtő képesség), gépesítések istenítése... ahhh, hányingerem támadt. :(

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.02.19. 16:25:23

@Gloucester:

Az igazat megvallva én egy csomó (inkább csak egy pár) filmet meg se néztem, azok közül amiket összesen ajánlottam ezen a blogon... :)

Örülök a visszajelzésnek! Ennyivel is okosabb vagy, nekem nagyon jó érzés szokott lenni.

Üdv!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.02.19. 16:26:38

@Gloucester: Köszönöm az ajánlót, kiteszem külön posztba. Megesszük a világot! :(

 
 
süti beállítások módosítása