Ideológia áll a keresztrombolás mögött

PPJ         2010.03.17.

 

A vallásszabadság szerintem nem azt jelenti, hogy van egyetlen vallás ami minden ***aszott hegycsúcsra szabadon oda teszi a jelképét. Gyerekes ez a "stipi-stop enyém a heygycsúcs" játék, illetve nem; nagyon is komoly! Teljesen egyet értek az öreggel! Nekem is szemet szúr, hogy az egyház a gyönyörű Alpok összes hegyéből Corcovado-hegyet akar csinálni! Ideológia áll a uninstallálás mögött... miért, a setup mögött nem? Tulajdonképpen környezetvédő az öreg, ő csak szimpla természetes hegycsúcsokat akar...

"A Tages-Anzieger beszámol egy hegyi vezetőről, aki „vallástalanítani” kívánja a természetet, ezért kereszteket rombol. A Der Spiegel a legfrissebb spiclivádakról tudósít a Baloldali Párt háza tájáról.

Tages-Anzeiger (Tagesanzeiger.ch)

A baloldali-liberális zürichi napilap Igen, én romboltam le a kereszteket című cikkében foglalkozik a vallásszabadság abszurd értelmezésével. Hónapokig kereste Freiburg kanton rendőrsége azt a személyt, aki a Vanil-Noir és Merlas hegycsúcsokon álló kereszteket lerombolta. Hétfőn végre letartóztatták a 48 esztendős Patrick Bussard-t, a Greyerzerlandnak nevezett környék hegyi vezetőjét. Bussard vallomást tett, és délután a rendőrség hazaengedte. Rongálás és a vallásszabadság megsértése miatt kívánnak vádat emelni ellene. Másnap a képzett hegyi vezető interjúban tett kísérletet arra, hogy elmagyarázza, miért semmisítette meg a kereszteket. Mint mondta, ideológiai meggyőződésből. „A természetbe nem való semmilyen vallás” – nyilatkozta. Évek óta abban bízik a vallástalan Bussard, hogy a vallási jelképek eltűnnek az egész kantonból. Tettével vitát kívánt kiprovokálni. „Elértem a célomat: a vita már folyik.” Bussard hónapokig készült akciójára, míg egy hideg októberi éjszakán megmászta a Vanil-Noirt. Éjfélkor ért a csúcsra, ahol lecsavarozta a keresztet. Idén februárban fényes nappal Bussard ismét lecsapott, amikor a Merlas csúcsát támadta. Olyan hevesen havazott, hogy a hegyi vezetőnek nem kellett más hegymászótól tartania. Hátizsákjában egy fűrésszel indult el. „A keresztet néhány percen belül átfűrészeltem” – mondta a lapnak. Patrick Bussard most ítéletére vár. Mert büntetlen előéletű, az illetékes bíró szerint megúszhatja egy felfüggesztett büntetéssel. Bussard hangsúlyozta, hogy jó szándék állt tette hátterében. „Nem vagyok bűnöző.” Tekintettel a nagy médiafelhajtásra, egy olyan kezdeményezés elindítását mérlegeli, mely megtiltaná a hegyekben a keresztek felállítását. Tovább fog harcolni ötletéért, mint mondta, nem hagyja magát keresztre feszíteni." - forrás (na mi ír így erről?) Hát persze, hogy MNO!

         5 hozzászólás

Címkék: vélemény vallás természet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr831846734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2010.03.17. 21:47:17

Olyanról már hallottam, hogy környezetvédő irtotta az erdőben a feketefenyőt, mer' nem őshonos...
...nem tudom megítélni, ez jó-e, avagy hasznos dolog.

De én úgy vélem, keresztet rombolni haszontalanabb a fent említett feketefenyős dolognál.

A kereszt önmagában nem bűnös, ahogy a szvasztika sem, csak az emberek ostobák!

Gondolom, nem kell bővebben ecsetelnem. Kereszt-Jézus, Tankereke-Buddha, Kard/félhold-Mohamed, stb, stb
!!!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.17. 23:44:57

@sovesztomesz:
A feketefenyőset, ha itthon, akkor jól tette.

Igazat adok és értem mi az érved, de azért mégis csak egyet jelenthet (egyetlen felekezetet) a kereszt, nem? És nem is olyan céllal tették oda, mint amilyennel a szvasztikát használná egy keleti. Kérlek cáfold meg, hogy ez (a keresztek hegyre pakolása) nem propaganda.

meta_ · http://greenr.blog.hu/ 2010.03.18. 07:17:33

Ez megint kiveri nálam a biztosítékot. Szerintem ez az ember önmegvalósítási hiányban szenved.

@Pacsker: propaganda? Ilyen erőval miért nem romboljuk le a kormányzati épületeket, hirdetünk keresztes háborút a média ellen, kötelezve az embereket, hogy dobják el tévéjüket...

Na az igazi "propaganda háború" lenne? :D

sovesztomesz 2010.03.18. 07:37:27

@Pacsker: hogy cáfolat-e, amit írok nem tudom...
...A budaörsi kápolna a Kő-hegyen valami hasonló okból létezik, meg mellette a kereszt-alakúra vájt barlang is (ráomlott az elkészítőjére egy téglafal, sértetlenül jött ki alóla; ezért 17 évig élt remeteként a Kő-hegyen)
...szóval, ezeket a feszületeket elsősorban nem az (akármilyen keresztény)egyház emelte, hanem az emberi megszállottság. Mert anno sem a kommunista párt építette föl újra Budapestet, hanem a nép...
...Mer' én pl. nem cipelnék fel semmit a hegyre (na jó talán téglánként összehozhatnék mondjuk egy sztupát), de érted a hozzáállást; gerendát cipelni a csúcsra, normális? :-). Mondjuk kell egy adag megszállottság a romboláshoz is.

Akácfával van tapasztalatom; értem az irtás dolgot egyébként, a feketefenyőről nincs kellő ismeretem...

Egyelőre ennyit. Üdv!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.18. 17:23:58

@sovesztomesz:
Ja!
Ez a fajta keresztény monoteista nyugati vallási fanatizmus magától kitermeli az ilyen hülyéket. :D
Még csak meg se kell kérni rá, pénzért, vagy vállalkozót, hogy vigye fel, mert viszik ezek maguktól.
De én most itt nem feltétlenül kultúráról beszélek, ezért nem is említettem a sztúpát, mert én azt sem szeretnék sok hegycsúcson. Természetesen van néhány kiemelt pont a világon, és az Európában legyen kereszt, keleten meg sztúpa, de amit a dél-németországi Alpokban (plusz itthon, plusz francia, plusz olasz) tett látogatásom bizonyít, az az, hogy ez a keresztény vallás nagyon stipi-stopizni akarja a csúcsokat...

Lehetne a 11. parancsolat, hogy "és látogasd meg ama keresztekből az összeset, melyet a csúcsokon állítottunk: tested és lelked jobbulására, zsírod apadására."

Keresztény Geo-caching??? :D

 
 
süti beállítások módosítása