Dunakeszi-tőzegtavak 26 - Az Auchan érveinek porrá zúzása

PPJ         2010.02.26.

Három dolog ami az Auchan és a dunakeszi polgármester jobb ha megjegyez:

1: Az EGÉSZ terület a Nemzeti Ökológiai Hálózat része, ezért nem beépíthető. Az EGÉSZ terület az Országos Területrendezési Terv szerint nem beépíthető.

2: Előbbi két kategória törvényi erejű. Mégpedig a törvények hierarchiája szerint magasabb rendűek, mint egy Helyi Építési Szabályzat, amit Dunakeszi ALKOTMÁNYELLENESEN hozott meg. Tehát az Auchan NEM mutogathat a Helyi Építési Szabályzatra és Dunakeszi polgármesterére, hogy "de apu megengedte hogy építsek", mert ORSZÁGOS szintű törvények mondják ki, hogy NEM ÉPÍTHETSZ FIACSKÁM!

3: A polgármester által oly sokszor emlegetett bírósági döntés 2005-ben nem azt állapította meg, hogy a terület nem láp, hanem csupánt azt, hogy a terület védetté nyilvánítási eljárásának papírjait rosszul töltötték ki. Magyarán bürokratikus okokból nem lett védett a terület, nem azért mert nem láp!

A terepjáróból ránk kiordító kopasz úriembernek, kinek meggyőződése volt két nyálfröcsögés között, hogy mi, civilek, csak odarestusáltuk a lápot és nem is létezik, csak videótrükk az egész (meg nyilván a Google-Earth-öt is meghackeltük...), üzenném, hogy már robot-őzet is sikerült beszereznünk, ami a kedvünkért összelábnyomozza a videótrükk-műlápunkat. :D

Nem elfogult cikkek:

Egyetlen áruház megetette az egész országot - szól a National Geographic irónikus szalagcíme, mely cikk a civilek érveit taglalja

Az Auchan csupán áldozat? - Jaj, de tudjuk sajnálni szegényt... Szintént iróniával kezeli az Auchan sajtótájékoztatóját a Greenfo

Nyílt felszólítás az Auchannak a Tudatos Vásárlók Egyesületétől - A TVE számos civil szervezet támogatásával nyílt levelet küldött az Auchannak, amelyben arra kéri, hogy álljon el a dunakeszi láp beépítésétől.

Dunakeszi tőzegláp: nem értenek egyet a miniszterrel a civilek - Indavideó - A Ma Reggel vendége Sarkadi Márton, a civil természetvédők képviselője

Építkezés ingoványos talajra - Indavideó - 2010 február 25, MTV, Az este című műsor (tárgyi tévedések, csúsztatások, túlzott függetlenség) ez van ha nem akarja magát egy médium elkötelezni az igazság mellett...

Továbbá:

Most, hogy az Auchan megpendítette a nagy adófizető szöveget, kíváncsi lettem az Auchan mérlegére. Ez szerencsére minden cégről nyilvános adat.

Auchan mérlegkimutatás 2005-2006

Auchan mérlegkimutatás 2007-2008

A mérlegei szerint az utóbbi 4 lezárt üzleti évében masszívan veszteséges, így nem fizet nyereségadót. Iparűzésit persze kell neki, egy veszteséges cégnél ez nagyságrendileg a személyi kiadások után fizetendő, mert azt nem lehet levonni az adóalapból. Ugyanakkor egy ilyen cég igencsak komoly mértékben használja az infrastruktúrát és közszolgáltatásokat, így összességében egy szép nagy fagyöngy a fánkon.

A munkahelyekről meg már nem is beszéljünk! Milyen 1000 új munkahely? A 3 biztonsági őr, 4 takarító és max egyszerre 20 pénztáros szummája hol 1000? Diákmunkában bruttó 700 Ft-ért. Még, hogy munkahelyteremtés... Talán inkább a helyi kiskereskedők ellehetetlenítése!

         9 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr351791275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Higany 2010.02.27. 19:11:48

Az APEH miért nem vizsgálódik ilyenkor felháborodva, hogy hülyének nézik? Veszteséges, persze. Papíron. A könyvelők, adótanácsadók, kontrollerek nagy mágusok... Ha legalább négy éve veszteséges, akkor miért nem ment még csődbe?
Ha jól számolom csak a 2pdf-ben 11,3MRD Ft mínuszban van.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.27. 19:46:47

@Higany:
:O
Én nem számoltam, csak láttam, hogy veszteséges. Válság van, bővíteni akarnak. Egyrészt ne akarjanak, másrészt ne lápra, harmadrészt ne IKEÁt (a lápra), ami magáról nagyon hirdeti, hogy zöld cég.
De visszatérve a kérdésedhez: valószínűleg megvan a magyarázata, hogy miért és kik tartják itt a céget "veszteségessége" ellenére. (Nem rasszra gondolok, de lobbiérdekekre.)

blúdiginipig 2010.03.01. 10:56:37

Annyit tennék hozzá, hogy a NÖH területei közül a magterület és az ökológiai (zöld) folyosó övezete az, ahol beépítésre szánt terület nem jelölhető ki. Azonban építkezni lehet, mert pl. a mezőgazdasági területeken is van egy 3%os beépíthetőségi lehetőség...
Ha viszont természetközeli területnek hívjuk (253/1997. Korm rendelet 30. §: mocsár, nádas, stb.), akkor épületet nem szabd elhelyezni rajta... nagy különbség.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.01. 11:02:34

@blúdiginipig:

Miért, a pufferzónában már lehet építkezni csak a magterületen és ökológiai folyosón nem?
Amúgy mindkettő előbbibe bőven beleépítenének a terveik szerint!!!
Úgyhogy ezek természetközeli területek, nem mezőgazdasági, még ha beszántották (persze csupán véletlenül :D :() a kékperjés-árvalányhajas (védett) gyepet is.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.01. 11:05:48

@blúdiginipig:

Szóval az egész terület a NÖH része, az összes kategóriába beletartoznak az egyes részek.
m.blog.hu/gr/greenr/image/l%C3%A1p/dunakeszi_lap_nemzeti_okologiai_halozat.jpg

blúdiginipig 2010.03.01. 11:24:27

@Pacsker:
Mint mondtam - sajnos - az építkezés nincs kizárva, csak a "beépíthető területté nyilvánítás". Nem beépíthető területen is lehet építkezni (kiváló magyar jogszabály), csak kisebb százalékban.

blúdiginipig 2010.03.01. 11:26:11

@Pacsker:
de nádasban, mocsárban, "ősgyepen" a jogszabály tiltja az építkezést, meg amúgy is "ex lege" védett területről beszélünk, szóval józan paraszti ésszel elképzelhetetlen lenne, ami most folyik.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.01. 11:53:45

@blúdiginipig:
Bár józan parasztok vezetnék a hivatalokat, nem pedig racionális bankárok.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.03.01. 11:57:55

@blúdiginipig:

De amúgy ki van zárva. A OTrT és a BATT szerint sem lehet építkezni.
Úgyhogy alkotmánysértő a Helyi Építési Szabályzat. A Zöld Ombudsman már csak tudja! Az MTA meg azt tudja, hogy ős-e (bizony az) az a valami (láp és környéke).

Úgyhogy a területen ha valaki egy kapavágást is mer ejteni, az a magyar alkotmányt sérti meg. Magyarán a rendőr nem viheti el a lápot esetlegesen a testükkel védőket, mert azok csupán az alkotmányt védik... :D

 
 
süti beállítások módosítása