Az elveszett boldogság nyomában

Jand         2010.02.25.

http://jand.info/wp-content/uploads/2010/02/YequanaSling.jpg

Befejeztem egy hosszú cikkemet, amit főként Jean Liedloff azonos magyar című könyve ihletett, és van szó benne indiánokról, csecsemőkről, és egy élhető, emberséges jövő lehetőségéről.

 

Ne hagyjátok ki! :)

 

http://jand.info/2010/02/az-elveszett-boldogsag-nyomaban/

         7 hozzászólás

Címkék: ajánló ember fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr671783273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zhal 2010.02.25. 10:18:21

Hát nekem a jövő helyett a múlt látszott ez alapján élhetőnek. Lehetetlennek tűnő (na jó, egyéni szinten nem az) "tudatformálás" vagy mátrixból ébredés kellene hozzá...

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.25. 11:07:57

@zhal:

Ne viccelj már! Az a primitív, ósdi, lemaradott, technológia nélküli, porbafingós, rongyos élet? Az fenntartható? Jaaaaaaaaaaa!!!!! :D:D:D
Hogy itt egy egész világ van arra agymosva, hogy csak a jelenlegi rendszer a jó, és minden régit el kell feledni, mert az nem "haladás" és nem "fejlődés"?

Szóval, igen! Jól látod. A régi működött és még ma is működne! Fenntartható lenne! Harmóniában a természettel....

sovesztomesz 2010.02.25. 21:53:57

@Pacsker: Érdekes ez; mármint, hogy a fejlődés = visszafejlődés, haladás = visszafordulás. Pedig így igaz. Jövőnk a múltunk!
Megyek aludni :-).
Üdv!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.25. 23:20:42

@sovesztomesz:
Ó! A zöldek mindig megkapják, hogy fejlődés ellenesek. No igen: csak ami most van az nem fejlődés! A fejlődés definíciója szerint ugyanis a jelenlegi rendszer nem fejlett. Nem lehet fejlődésnek hívni azt, ami úgy mászik a létrán feljebb, hogy az alatta lévő fokokat sorra kirúgja. Nem fejlődik az a rendszer sem, ami a létalapjait éli fel.

A fenntartható fejlődés, mint fogalom tehát egy ad absurdum! Mert ha ez fejlődés lenne, akkor nem kéne a fenntartásán igyekezni, eleve fenntartható lenne. Ha pedig nem fejlődés, akkor nem kell fenntartani.
Tehát visszaértünk a konklúziódra. A jelenlegi rendszer valódi fejlődése a visszafejlődése lenne.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.02.28. 22:25:52

@Gloucester:

Ezt a kört már lefutotta a blog. Nagy Zeitgeist fan voltam. De egy jó barátom segítségével (aki szerencsére ért a médiához) kivettük a fejemből ez a mocskot.

Mert ahogy ez tálalva van, az mocsok. Sok állításával egyet értek, meghatározója világnézetemnek, de mégsem terjesztem már, mert jobb ha az emberek maguktól lesznek rendszerellenesek és kritikai észhasználók, mintsem ha benyelik ezt a zagyvaságot.
De ettől függetlenül várom a Zeitgeist 3-at, kíváncsi vagyok mit hoznak össze.

Ja: másik: a Zeitgeist egy technokrata világképet és megoldást propagáló film. Azt pedig az ökológiában jártasak "nem szeressük", természettudományos okkal nem.
Üdv!

Gloucester 2010.02.28. 23:29:54

@Pacsker: upsz, ezt hamar kopiztam ide, mert közben megtaláltam a cáfolatát én is. bocsi.

 
 
süti beállítások módosítása