Páty 2 - Vitafórum a golfberuházásról

PPJ         2010.02.03.

Pátyi vitafórum a golfberuházásról

A Budapestet fojtogató agglomerációs betongyűrű épül tovább. Ezúttal Páty önkormányzata készül egy többezer lelkes lakótelep engedélyezésére. A február 14-ei népszavazás előtt, 5-én, pénteken 18:00-tól helyi civil szervezetek vitafórumot tartanak a művelődési házban, amelyre meghívták Mervó Józsefet, a beruházó Grupo Milton ügyvezetőjét és Lányi Andrást, az Élőlánc Magyarországért elnökségének tagját.

Az agglomerációs törvényhez az utolsó pillanatban benyújtott módosítás lehetővé teszi, hogy a „fejlesztők” az eredetileg tervezett 18 lyukú golfpálya és 50 db apartman helyén igazi megaberuházást valósítsanak meg. A csatlakozott szervezetek felhívják a figyelmet, hogy a tervezett 300 villa, 600 ikervilla, 1400 lakás – amely átlagosan 6-7000 beköltözőt jelent -, és a több 10 ezer nm2 kereskedelmi és szolgáltató egység visszafordíthatatlanul megsemmisítené a környék falusias hangulatát, hatalmas zöld terület elpusztításával járna, és további terheket róna az úthálózatra, közvetve pedig hozzájárulna a főváros belső kerületeinek további hanyatlásához.

Kapcsolat: Tollner József pátyi önkormányzati képviselő (Tel.: 20-399-2233)

Csatlakozó civil szervezetek: Pátyi-Hun Magyar Hagyományőrző Alapítvány, Pátyi Szülői Egyesület, Páty Zsámbék-kanyar Lakópark Egyesület, Zsámbék Medence Tájvédelmi Egyesület

         1 hozzászólás

Címkék: vélemény népszavazás páty golffalu mervó józsef

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr161725002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyarországom · http://magyarorszagom.blog.hu/2011/02/15/europa_masolja_az_orban_kormany_politikajat 2010.02.11. 04:24:40

magyarorszagom.blog.hu
(Sávoly, Adony, Páty)

Téma:
Hogyan (nem) épül 35MdFt állami támogatással MotoGP pálya,
Milyen műfalu fog Pátyon épülni,
Hogyan importáljuk a Mutyit

 
 
süti beállítások módosítása