No comment - Kína

PPJ         2009.10.25.

Azon gondolkodtam, milyen hangzatos ordenáré trágár káromkodással teletűzdelt címmel hívjam fel a figyelmet a posztra, de igazából szavakkal le nem írható az a döbbenet, amit első és többedszeri átnézés során is átéltem.

http://www.chinahush.com/wp-content/uploads/2009/10/20091020luguang16.jpg

Siránkoznak a hazai zöldek a faluhatárban lévő autóból kidobott szemétkupac miatt? Siránkozok, hogy "kicsit büdi" a levegő éjszakánként Érden a százhalombattai MOL finomító miatt, mert az este az éj leple alatt engedi ki a "meg nem engedett értékek"-et? Enyhén csípi a szemeteket a budapesti levegő?

http://www.chinahush.com/wp-content/uploads/2009/10/20091020luguang11.jpg

Jó. Csak mert van aki az arcán aludhat egy asztalnak dőlve, a hátán lévő nyílt seb miatt. Csak mert van olyan gyerek, aki nem tud a szennyezések miatt a saját fekélyes és görbe lábára állni. Csak mert van olyan hely ahol az arcod szétmarja az anyag amivel nap mint nap dolgozol és jobb esetben élsz két évet az adott iparágban. Csak mert van olyan hely ahol a talajt a szennyezés tartja egyben és a víz nem a felszínen csillanó napsugaraktől tűnik sokszínűnek.

http://www.chinahush.com/wp-content/uploads/2009/10/20091020luguang25.jpg

Kína nagyon durva hely gyerekek! Ennek a Lu Guang fotósnak ez a munkája pedig eszméletlen feltáró értékkel bír! Nem véletlenül kapott 30.000 dolláros díjat érte!

http://www.chinahush.com/wp-content/uploads/2009/10/20091020luguang21.jpg

Az összes fotó (40 kép) itt található meg. Remélem a fotók után nem az lesz a fő életgondod, hogy "Fifike megint a szőnyegre kakilt", vagy hogy "a kukásautó késett egy órát és emiatt elkéstem a munkából", vagy hogy "a Turul nem mindenkinek szent jelkép".

         24 hozzászólás

Címkék: természet fotók környezet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 1 trackback         

A kisállatok cukiságának vége!

PPJ         2009.10.24.

http://newsimg.ngfiles.com/0/178_sharkat.jpg

Leáldozóban a kiskedvencek kora. A haszonállatoké a jövő. Drogkereső kutyának és alagútkém görénynek nem kell félnie, de a tündibündi kiscicáknak amikről az agyatlan gazdáik  az 5D Mark II-vel agyatlanul 1 millió fotót csinálnak naponta... na ezeknek a kis gabonazabáló dögöknek vége. Nincs több táplálék a számukra. Emberek éheznek, nem fogunk titeket többé etetni.

A szélsőséges bevezető után jöjjön a cikk ami az alapja elvetemült szavaimnak:

http://index.hu/tudomany/kornyezet/2009/10/23/tul_nagy_haziallataink_okologiai_mancsnyoma/

         5 hozzászólás

Címkék: vélemény kisállat ökológia fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Isten embert teremtett, az meg a mű-anyagot

PPJ         2009.10.19.

http://www.chrisjordan.com/images/current2/1255628199.jpg

  • Mi ez a rakás műanyag? Mi ez, valami aberrált művész-kollázs?
  • Nem! 
  • Ezek mi vagyunk! Emberek! Önmagunk képe (nem istenben) hanem a természet tükrében. Pontosabban teljes természetellenességünkben.

Van egy fotós, akinek egy képét itt látván elutalódtam a galériájának azon részébe, ahol nem megszokott módon szembesít a tömegtermeléssel.

galleryImage

A neve Chris Jordan.

Ez a fotós most csatlakozott a Great Pacific Garbage Patch -et felderítő csapathoz, és ahhoz, hogy a riporteri munkája értelmét megtartsa, vagyis, hogy a hitelesség és az ez általi döbbenetkeltés megmaradjon, kénytelen volt ez írni a legújabb galériája (mely a szemétkupac madarakra gyakorolt hatását mutatja be) elejére:

"To document this phenomenon as faithfully as possible, not a single piece of plastic in any of these photographs was moved, placed, manipulated, arranged, or altered in any way. These images depict the actual stomach contents of baby birds in one of the world's most remote marine sanctuaries, more than 2000 miles from the nearest continent."

Szóval a képek valósak!

http://www.chrisjordan.com/images/current2/1255623594.jpg

Most arra kérlek: menj le a legközelebbi üdítős automatához és vásárolj egy frissítő kólát vagy ásványvizet vagy gyümölcslevet magadnak! Csak mert megérdemled! Mert tudatos és a vásárlás következményeit belátó vásárló vagy, aki diétás kólát iszik, és mert szexi nő és férfi vagy, aki nagyon fehér foggal mosolyog! Külön köszönöm azoknak a hölgyeknek, akik elvállalják a munkát, hogy egy vállalat neve alatt nagyon felizgató módon mosolyogjanak!

         8 hozzászólás

Címkék: vélemény ajánló világ természet fotók műanyag szemétsziget

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Betekintés az aranyéletbe - ökológiai katasztrófa test(kép)közelből

PPJ         2009.10.19.

Helyiek és a beruházók, kik állnak a bányatervek mögött, terepi szociomilieu, minden ami kell egy korrekt Verespatak elemzéshez.

Az egyik képaláírás megfogott és a fotóriporttal kiegészített cikkre végképp felhívta figyelmem:

"A Verespatak fölött elterülő veresvölgyi rézbányából kitermelt ércből származó zagy jelentős része a Sesely-völgyi (román neve: Valea Sesii) derítőbe kerül. Ebből a méregtóból mered némán az égre a templomtorony."

forrás - NOL

 

         szólj hozzá

Címkék: környezet nol ökológia verespatak

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

 
 
süti beállítások módosítása