Isten embert teremtett, az meg a mű-anyagot

PPJ         2009.10.19.

http://www.chrisjordan.com/images/current2/1255628199.jpg

  • Mi ez a rakás műanyag? Mi ez, valami aberrált művész-kollázs?
  • Nem! 
  • Ezek mi vagyunk! Emberek! Önmagunk képe (nem istenben) hanem a természet tükrében. Pontosabban teljes természetellenességünkben.

Van egy fotós, akinek egy képét itt látván elutalódtam a galériájának azon részébe, ahol nem megszokott módon szembesít a tömegtermeléssel.

galleryImage

A neve Chris Jordan.

Ez a fotós most csatlakozott a Great Pacific Garbage Patch -et felderítő csapathoz, és ahhoz, hogy a riporteri munkája értelmét megtartsa, vagyis, hogy a hitelesség és az ez általi döbbenetkeltés megmaradjon, kénytelen volt ez írni a legújabb galériája (mely a szemétkupac madarakra gyakorolt hatását mutatja be) elejére:

"To document this phenomenon as faithfully as possible, not a single piece of plastic in any of these photographs was moved, placed, manipulated, arranged, or altered in any way. These images depict the actual stomach contents of baby birds in one of the world's most remote marine sanctuaries, more than 2000 miles from the nearest continent."

Szóval a képek valósak!

http://www.chrisjordan.com/images/current2/1255623594.jpg

Most arra kérlek: menj le a legközelebbi üdítős automatához és vásárolj egy frissítő kólát vagy ásványvizet vagy gyümölcslevet magadnak! Csak mert megérdemled! Mert tudatos és a vásárlás következményeit belátó vásárló vagy, aki diétás kólát iszik, és mert szexi nő és férfi vagy, aki nagyon fehér foggal mosolyog! Külön köszönöm azoknak a hölgyeknek, akik elvállalják a munkát, hogy egy vállalat neve alatt nagyon felizgató módon mosolyogjanak!

         8 hozzászólás

Címkék: vélemény ajánló világ természet fotók műanyag szemétsziget

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr951462064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2009.10.20. 07:30:46

Csendes óceán, hát igen...
1-2 éve olvastam, hogy több magyarországnyi területű szinte összefüggő szemétkupacok áramlanak, össze vannak állva vízi növényzettel, járják a madarak és táplálkoznak belőle... Egyszer egy szörfös talált rá; állítólag akkora, hogy a hajózást is komolyan akadályozza és ráadásul több van belőle. Gondolom, az áramlásoktól állt össze, de érzésem szerint ekkora halmokat csak teherhajókkal lehet összehordani. No, igen azt a sok szemetet, amit egy (mondjuk) amerikai civilizáció termel vhová el kell "tüntetni". Pokoli!!! A képek úgy szintén!!!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2009.10.20. 13:15:33

Amikor a Greenpeace aktivisták Pakson mentek tüntetni az erőműhöz, akkor ők is beugrottak a Coopba egy karton rózsa kupakos ásványvízért...
Hát elég morbid volt.:)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.10.20. 21:05:55

@sovesztomesz:

Köszi, hogy benéztél és részeddé tetted! Most már ezt is tovább tudod adni.
Amikor megjelent a hír, hogy expedíció indul a "szigethez" (a szemétszigethez) akkor tettem ki ezeket: greenr.blog.hu/2009/08/05/kalandra_fel_7

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.10.20. 21:11:38

@Rosa Rugosa:

Nos: magam is egyet értek, hogy ne legyen műanyag pohárba fröccsenőtöltő kávéautomata egy nemzeti park igazgatóság és bemutató központ helyén.

De ahogy a blogom létének védelmében el szoktam mondani: nem mindegy hogy tüncibünci kutyus blogot írok árammal (sok, pazarló, felesleges árammal) vagy egy greenr-t.

Azt akarom mondani, hogy mindannyian a rendszer részesei vagyunk. Az én szememben nem akkora bűn, hogy műanyagpalackos vizet iszik egy greenpeace-es. Ahogy a saját szememben sem bűn hogy áramot használok a blogíráshoz.

De be kell valljuk, ez csak önigazolás!

Amit mindenkinek tennie kellene, az az hogy az egész rendszert otthagyja ahol van! Kiszáll! Nem használ áramot, nem vesz palackos vizet, majd szép csendben nézi, ahogy összeomlik a rendszer (persze ha egyre többen cselekszenek így csak akkor fog...)!

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2009.10.21. 07:55:55

@Pacsker:
Én alapvetően teljesen egyetértek azzal, hogy fel kéne hagyni már ezzel a fogyasztói szemlélettel, ugyanakkor igyekszem önkritikát is gyakorolni.
Ha nyernék a lottón valószínűleg én sem utaznék napi 40 km-t kocsival munka miatt és meg tudnék felelni a saját elvárásaimnak.:))

Szerintem az igazi zöld a férjem 80 éves dédimamája, aki a tejeszacskót felszabdalja és azzal kötözi a szőlőt, télen a hatalmás házából csak a kis szobácskáját fűti (vagy 18 fokosra), az öregekre jellemző vízfelhasználást meg inkább nem részletezem.

Nem smucig és nem a pénzhiány miatt ilyen.
Csak amikor ő élte fénykorát, akkor mindennek volt értéke, ma meg semminek sincsen.

Én is itt lopom az áramot, nem is érzem zöldnek magam.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.10.21. 22:16:51

@Rosa Rugosa:

Igen! Régen a kasza ha eltört, akkor sarló lett, ha az elfenődött, akkor kés, ha az is, akkor cipőtalp sárkaparó, ha már az is elhasználódott, akkor annak a vasdarabnak már csak a földbe kellett kerülnie, hogy visszaenyészhessen oda, ahonnan jött.

Bár csak 22 vagyok, de megéltem a vidéket. Jó ideig nevelésem része volt a 'vidéki módi'.

Követelem vissza az alapvetően hosszútávban és értékekben gondolkodó józan paraszti felfogást!

 
 
süti beállítások módosítása