A kisállatok cukiságának vége!

PPJ         2009.10.24.

http://newsimg.ngfiles.com/0/178_sharkat.jpg

Leáldozóban a kiskedvencek kora. A haszonállatoké a jövő. Drogkereső kutyának és alagútkém görénynek nem kell félnie, de a tündibündi kiscicáknak amikről az agyatlan gazdáik  az 5D Mark II-vel agyatlanul 1 millió fotót csinálnak naponta... na ezeknek a kis gabonazabáló dögöknek vége. Nincs több táplálék a számukra. Emberek éheznek, nem fogunk titeket többé etetni.

A szélsőséges bevezető után jöjjön a cikk ami az alapja elvetemült szavaimnak:

http://index.hu/tudomany/kornyezet/2009/10/23/tul_nagy_haziallataink_okologiai_mancsnyoma/

         5 hozzászólás

Címkék: vélemény kisállat ökológia fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr201472516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2010.01.14. 22:07:04

"Háziállatok eszik meg az emberi fogyasztás számára termelt világ búzamennyiségének 40%-át." (forrás: eper)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.01.15. 00:52:17

@Gloucester:

Eper? Az EPER rádióra gondolsz? Honnan ez az idézet?

Gloucester 2010.01.15. 01:57:47

@Pacsker: Igen, az EPER Rádió a forrás. :-) Lényegében a blogodról. :-D Remélem jól emlékeztem és akkor mondhatom, "hogy így hogyan vizsgáztál?!" :-D

Gloucester 2010.01.15. 13:29:02

@Pacsker: Megtaláltam. 10:40 percnél eper.elte.hu/mp3/ea/globalisokologia11.mp3
Háziállat alatt nem csak a velünk lakó kedvencet érti, hanem a húsfogyasztásra szánt haszonállatét. 1 főre jutó élelmiszernövekedés elérése a hozam növelése nélkül:
- aratás utáni veszteség csökkentése (1/5-e veszik el így az össztermelésnek)
- háziállatok etetése: 40 %-át eszik meg. A növényekből felvett energiának 10 %-a épül be az állat testébe. Az ehető súly kisebb az állat súlyánál, ezért még kevesebb ez a százalék. A disznó és csirke főleg gabonát eszik, a marha gyakran olyan területen legel, ami alkalmatlan a művelésre. A vega étrenddel növelhető a rendelkezésünkre álló gabonamennyiség. 10 milliárd embernek is elegendő lenne így a gabona. (Saját megjegyzés: akkor ez most jó vagy megint öngyilkos társadalom lennénk?)
- kereslet csökkentése, azaz népességfogyás elérése.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.01.15. 14:04:27

@Gloucester:

Nem tudok mindent észben tartani, lassan 1 éves a blog :D.

Az biztos, hogy ez így túl sok és pazarló, de főleg ha ipari mértékű. Valószínűleg épeszű ökológus az udvari háziállat tartásba és a pusztai legeltetésbe nem kötne bele. De ezzel ismét a kevesebb ember kell a Földre dolgot írtuk alá.
Ha élelmiszerrel el is tudja látni a bolygó a rajta tenyésző 10 milliárd bolhát, de fával (meleg), vízzel (inni, ill. exkrementumot elszállítani, mosni, stb...), lakhellyel is?
Nem tudom! Nincs ilyen irányú tanultságom. Szívesen tanulnék globális ökológiát és humánökológiát, hogy ne pár mihaszna krisnás próbálja meg elmondani nekünk, hogy mennyien élhetünk eme bolygón, hanem konkrét számokkal igazoló tudósok csoportja.

 
 
süti beállítások módosítása