Megújul a Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia

PPJ         2009.02.17.

 

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesületnek másodízben is módja van az általa és 1998-ban 13, majd 2003-ban 22 másik civil szervezet által kezdeményezett Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia megújítására.

 

 

 

 

A Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia 1998-ban magyarul és angolul is, majd 2003-ban csak magyarul jelent meg. Az eltelt évek változásai szükségessé tették a stratégia aktualizálását, frissítését, melyhez ezúttal szerény keretek között az egyesületnek sikerült támogatást szereznie, igaz a kért összeg csak egynegyedét.

Február 14-én szombaton az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskolában a Budapesti Műhely Találkozón az ország számos pontjáról érkezett több tucat környezeti neveléssel foglalkozó szakember vitatta meg, hogy hogyan, milyen mélységig frissítsenek fel minden egyes fejezetet, melyek lesznek az új és újraírt fejezetek, ill. ismertették javaslataikat. Több hozzászólásban is elhangzott a fenntarthatóság fogalma, melyet a legtöbb fejezetbe valamilyen módon szeretnének beépíteni.

A műhelytalálkozón a környezeti neveléssel kormányzati szinten foglalkozók (az okatatási és a környezetvédelmi társák képviselői), a régi és új felkért szerzők, valamint a kezdeményező és újabban csatlakozó civil szervezetek képviselői vettek részt. A stratégia várhatóan 2009 júliusára készül el, és lesz elérhető az MKNE honlapján, ahol jelenleg a 2003-as változat tölthető le.

forrás: greenfo

         szólj hozzá

Címkék: puli nkns

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr33947777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása