A ChemTrail tüntetés margójára: a globális geomérnökség humánökológus szemmel

PPJ         2014.01.24.

geoengineering_wrench.jpgA geomérnökségi beavatkozások kapcsán felmerülő első kérdésekre próbálunk választ adni. Egyesek szerint ez a jelenség egyszerűen nincsen, mások szerint pedig közvetlenül mérgeznek minket. Nem fogjuk azonban beváltani egyik szélsőséges tábor reményeit sem. Az viszont tény, hogy butaság lenne legyinteni a témára, ugyanis egyre több hivatalos tudományos publikáció is foglalkozik a problémakörrel, ráadásul már elkezdték "beetetni a jónépet" a különféle dajkamese válaszokkal!

Az új koszak: az antropocén

A geomérnökség (geoengineering) alatt olyan mesterségesen óriási léptékű, az egész Föld bolygóra kiható, előre eltervezett hatásokat okozó „tudományos” beavatkozásokat értünk, amelyek valamilyen „cél” érdekében megváltoztatják a glóbusz energiamérlegét. Manapság leginkább a földi légkör olyan megváltoztatására használják, amely a globális felmelegítés hatásait mérsékelni tudja, esetleg teljesen meg is szünteti – így szól nagyjából az a fáma, ami kísértetiesen hasonlít kommunikációs technikáiban és profiteszközölő hátterében a génmódosító mezőgazdasági világcégek mézesmadzagaihoz.

Először is és mindig is, fel kell hívnunk a figyelmet, hogy a klímaváltozás szó nem helyes kifejezés arra a folyamatra, ami jelenleg zajlik, ugyanis sokkal inkább hívhatjuk klímaváltoztatásnak, helyére téve így az embert is, mint fő okozóját a folyamatnak. Vida Gábor professzor úr legutóbbi megállapításaira is hivatkozva (Honnan hová Homo? Az Antropocén korszak gondjai - Studia Physiologica 18/2012) beléptünk egy új földtörténeti korba, az antropocén korba, amikor az ember “uralja” a természetet: igaz ugyan, hogy ez a látszólagos “uralom” nagyjából abban merül ki, hogy nagymértékű fajkihalást (biológiai sokféleségvesztést) és a földfelszín drámai átalakulását hoztuk létre, amik egyenként is fő okozói a klíma megváltozásának. Az ember által bolygónagyságban megváltoztatott természetes folyamatok mellékhatásaként jön létre az üvegházhatású gázok légkörbe kerülése és ennek kapcsán óceán savasodása, a légköri jelenségek megváltozása, az időjárási jelenségek szélsőségesebbé válása, stb. Amíg ez a kibocsátás nem szűnik meg, addig hiába építünk „bolygó méretű mérnöki védelmi rendszert” – az alap okot nem szüntettük meg.

Welcome to the Anthropocene 
From the Holocene to the Anthropocene
Water in the Anthropocene

„Ez a víz az égvilágon semmiféle hatással nem lesz a klímára, csupán kísérlet annak bizonyítására, hogy képesek vagyunk nagy mennyiségű folyadékot juttatni viszonylag nagy magasságokba. Ha a próbálkozás sikerrel jár, valamikor a jövőben talán szulfátrészecskéket (aeroszolt) is eljuttathatunk a sztratoszférába, mely árnyékot hoz létre, csökkenti a besugárzást, ellensúlyozva ezzel a fokozódó üvegházhatást.” -  A világ leghosszabb locsolócsöve, NOL.hu

Rövid filmtörténeti kitérő

BMatrix-has-you---ciel-voile03.jpgA Mátrix filmtrilógia keretrendszerét kiegészítő Az Animátrix (2003) animációs rövidfilmek közül a Második Reneszánsz című alkotásban megtörténik egy geomérnökségi offenzíva: az emberek a napenergiából táplálkozó gépek ellen, repülőgépekről ledobott légköri rakétákkal sötétségbe borítják az egész bolygót.

Ami ezek után következik, arra a narrátor csak ennyit mond: „Isten irgalmazzon az embereknek és a gépeknek, bűneikért!"

Techno-optimizmus és ökoszisztéma komplexitás

A rendszerek egymásra épültsége okán erősen kérdőjeles, hogy egy rendszer központi magjában létrehozott változás végül milyen hatásokkal és mellékhatásokkal áramlik szét az egész rendszerben. A geomérnökség a Föld fizikai-kémiai paramétereit kívánja megváltoztatni annak érdekében, hogy ez az egész élő organizmus, Gaia földanya, „meggyógyuljon”. Ez a szemléletmód a főként Galilei, Newton, Kepler, Descartes által elterjesztett mechanisztikus világképre jellemző, és azóta is mélyen áthatja a „természettudományokat”, aminek következtében az ökológiai paradigmaváltás még mindig halogatódik, (az „élő bolygó” meg haldoklik).

A több milliárd éves evolúció során kialakult fajok sokfélesége biztosította a bioszféra ökoszisztémájának stabilitását. Egészen más, amikor egy „tudományos kísérlet” zárt laboratóriumi körülmények között egy inkubátorban vagy petri-csészében zajlik, mint amikor a nem megismételhető, véges felszínű és nagyon érzékeny biológiai rendszerű Föld bolygón.

Geoengineering.jpgA meggondolatlanság miatt már egy kevés méreganyag környezetbe jutása is kimutathatóan felborítja a táplálék-piramis szintjeit és pusztító kimenetelű bioszféra kölcsönhatásokat indít be – de a geomérnökség az egész bolygóra kiterjedő „mérnöki módszerekkel” akarja megállítani a klímaváltoztatást, ahelyett, hogy sokkal olcsóbban és sokkal inkább környezetbarát módon egyszerűen korlátozná az üvegházhatású gázok kibocsátását. Olyan fogalmakat, hogy „elővigyázatosság elve”, „megjósolhatatlan kimenetel” vagy „hatványozódó valószínűtlenség”, mintha a geomérnökök nem is ismernének. Ha megnézzük például az Európai Unió közösségi környezetvédelmi alapelvének 11 pontját, akkor egy geomérnökségi beavatkozás ellentmond a 11 alapelvből 10-nek… A geomérnökség „tudománya” nagyfokú hübrisz és technooptimista hit eredménye, mely átgázol a lokalitáson, a közösségeken, az élő rendszereken, magán a bolygón.

„A Finn Nemzeti Éghajlati Panel elnöki tisztét is betöltöm, emiatt gyakran szerepelek tévében, rádióban és újságoknak is adok interjúkat. Kötelességemnek érzem, hogy a közvéleményt érdeklő kérdésekre választ adjak… Az a véleményem, hogy még nem vagyunk tisztában egy geomérnöki beavatkozás lehetséges következményeivel, nem eléggé kutatott ez a kérdés. Félek attól, hogy azelőtt kerül sor egy ilyen beavatkozásra, mielőtt a bennünk felmerülő szakmai kérdésekre kielégítő választ kapnánk. Egy ilyen nagy horderejű, az egész emberiséget érintő kérdésben elengedhetetlen a közvélemény hiteles tájékoztatása.” – mondta az ELTE díszdoktorává avatott Markku Kulmala professzor, a világhírű aeroszol kutató az ELTE TTK kari újságjának adott interjúban.

Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miből adódik, hogy egy „rendszerszinten nagy problémát” rendszerszinten nagyban is kell megoldani? Ki kezdte el azt elhitetni az emberekkel, hogy az egymásra épülő rendszerek esetében nem kicsiben és helyben kell megoldani a problémákat? Márpedig az ökolokalitásnak, vagyis a helyesen művelt helynek (tájnak), tehát a kis mértékben történő jó gazdálkodásnak egyenes következménye, hogy a nagy egész is jó lesz! Hogy az Európában első buddhista öko-közgazdász Ernst F. Schumacher nevéhezskychem_dees.jpg köthető az „A kicsi szép” című 1973-as, a nyugati értelemben vett alternatív, azaz ökológiai és humán személetű közgazdaságtan bibliájává vált legsikeresebb közgazdaságtani esszé alapművet már ne is említsem…

Beláthatjuk, hogy viszonylag régóta tudjuk már, a nagy problémák sokszor csupán abból keletkeznek, hogy nagyban akarjuk megoldani őket, aztán még nagyobb problémákat generálunk a „nagy megoldások keresésével”. A mindennek a helyes léptékének megtalálása; nagy, közepes és kicsi arányainak jó tartása; az úgynevezett szubszidiaritás és az ökolokalitás gyakorlása mind megelőzi a nagy bajt, még mielőtt azok egyáltalán kialakulnának!

Összeesküvés elmélet-e az időjárásmódosítás?

Az égen látható felhők többsége mesterséges. A felvétel az ENSZ globális felmelegedést tárgyaló 2007. évi konferenciáján készült. A vegyszerek szórása chemtrailek és lövedékek formájában nem képezi vita tárgyát. A NASA IS AGGÓDIK. Kérdés az, hogy a FELÜGYELET NÉLKÜLI éghajlat-módosítást milyen célból végzik, mert jelenleg súlyosan befolyásolja az éghajlatot, hozzájárul a globális felmelegedéshez, csökkenti a mezőgazdasági terméshozamokat, erdők kiszáradását, kórokozók szaporodását okozza.

Akik számára a geomérnökség és időjárásmódosítás egy összeeskövés-elméletnek vagy valamiféle távoli jövőnek hat, azok számára lehet megrázó a NASA alábbi kijelentése:

"We are now geo-engineering the planet whether we want to or not," said Bruce Wielicki, a senior scientist at NASA Langley Research Center in Hampton, Va. "The rest of humanity's history will involve climate change and climate control." - http://www.nasa.gov/centers/langley/science/climate_assessment_2012.html

„Mi most már geomérnöki módon megváltoztatjuk a bolygót, akár akarjuk, akár nem” – mondta Bruce Wielicki, a NASA Langely Kutatóközpontjának vezető tudósa. „Az emberiség története mostantól magában foglalja a klímaváltozást és a klímakontrolt.”

chemsat_dees.jpgA közzétett rövidhír egyébként így kezdődik: „Get ready for more extreme weather and increasingly serious impacts on health, the economy and the environment, courtesy global climate change.” – azaz magyarul– „Készüljünk a még szélsőségesebb időjárásra és a folyamatosan növekedő súlyos hatásokra az egészséget, a gazdaságot és a környezetet illetően, köszönhetően a globális klímaváltozásnak.” És már megint, és még mindig, a NASA maga használja a helytelen szót, a klíma nem csak úgy magától „változik”, hanem az antropogén hatások miatt mi magunk „változtatjuk”!

12 szakcikk csak a globális geomérnökség témájában a Springerben...

SPRINGER - Special Issue: Geoengineering Research and its Limitations
- Volume 121, Issue 3, December 2013 - ISSN: 0165-0009 (Print) 1573-1480 (Online)

Nyilatkozik a Nature is...

Climate report puts geoengineering in the spotlight - Nature.com

IPCC statement suggests tinkering with the atmosphere could be necessary to meet climate goals.

...beismerés az európai parlament tagjától!1501165_260557620770498_693037057_o.jpg
chemtrail.de

Mindenesetre, ezen kijelentések után talán nem olyan hihetetlen, ami egyre többször nyíltan a felszínre kerül az időjárás módosításokkal kapcsolatban az úgynevezett „új tudatosságú” személyek, csoportok és agytrösztök köréből, akik természet- és emberközpontú, erkölcsös és organikus világrendet szeretnének a világméretű hatalmak és megfoghatatlan „tudóscsoportok” technológiai bolygómanipulációi helyett.

Részlet egy ilyen internetes bejegyzésből: „Időjárási fegyverek már 15 éve léteznek, vallotta az Amerikai Védelmi Miniszter -  William Cohen beszélt az időjárási fegyverekkel összefüggő fejlesztésekről, vagy pontosabban a támadó katonai műveletek támogatására időjárási eseményeket létrehozó technológiákról. Mi a helyzet a chemtrailekkel? Nem sokkal Cohen vallomása után jelentések kezdtek napvilágra kerülni a kondenzcsíkokról - kondenzációs csóvák a repülőgépek nyomában, melyek állítólag vegyi anyagokat tartalmaznak, mely sok embernél okoztak betegségeket. A WorldNetDaily 1999 februárjában számolt be a jelenségről: Szóval ezek a vegyi anyagok részei voltak a Légierő "magfelhő" műveletének az időjárás módosításával történő kísérletezés során. Hivatalosan persze a Légierő tagadta ezeket az állításokat, de az erősen megszórt területeken élők több alkalommal számoltak be arról, hogy a műveleteket heves esőzések követték.”

Az, hogy nyilvánossá kellett tenni azon kulcsszavak listáját, amivel monitorozza az internetet és a közösségi médiát Amerikai Belbiztonsági Minisztérium, vagy, hogy ma már szabadon letölthető egy 1990-es Amerikai Légierő Akadémiai dokumentum, a Chemtrails kézikönyv, az „ugyan, senkit ne zavarjon”…

IMAG0692_2.JPG

"Élhető világ"(SIC!)
- anyátokat! - a szerk.

Globális klímaváltozás – új eszközök a felmelegedés ellen HVG HETILAP\2013\39. SZÁM --- 2013. szeptember 25., szerda

Csökkenteni kellene a Földre érkező napfény mennyiségét, illetve mesterséges eszközökkel ki kellene vonni a légkörben lévő szén-dioxidot – ezt a két lehetőséget is vizsgálja az ENSZ annak lehetséges módjaiként, hogy ne csak az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának visszafogásával, hanem más eszközökkel is mérsékeljék a környezetszennyezés okozta felmelegedést.

Az angolul geoengineeringnek nevezett eljárást támogatók szerint egyebek között úgy lehetne csökkenteni a bolygónkra érkező napfény mennyiségét, hogy űrhajókkal hatalmas tükröket – mesterséges felhőket – feszítenek ki a kozmoszban. Egy másik elképzelés szerint különleges repülőgépekkel szulfátrészecskéket juttatnának a sztratoszférába, s ez a szándékos szennyezés szűrné meg a Nap sugárzását. Akadnak, akik a felhők „megsózását" javasolják, a felhőkben ezzel több vízcsepp keletkezne, ezért azok fehérebbek és fényesebbek lennének, így ugyancsak gátolnák a bolygó felszínének felmelegedését. Hasonló módszereket évtizedek óta alkalmaznak: Kínában és az egykori Szovjetunióban, majd Oroszországban a nagy szabadtéri ünnepek előtt juttattak kemikáliákat a felhőkbe, hogy azokból még Peking vagy Moszkva előtt kihulljon a csapadék.

A szén-dioxid megkötését szolgáló módszerek közül az ENSZ által létrehozott Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) a tengerek vastartalmának a növelését említi: ezzel a gázt magukba építő planktonok növekedését serkentenék. A testület ugyancsak foglalkozott azzal a már lassan elfogadottá váló technikával, amellyel összegyűjtik a szén-dioxidot, hogy azután a tengerfenékre, illetve a föld alá rejtsék.

Az IPCC számítógépes modellekkel vizsgálta az eljárások hatékonyságát, s megállapította, hogy a geoengineering révén jelentősen lehet csökkenteni a felszíni hőmérsékletet. Ugyanakkor további alapos vizsgálatokat tartanak szükségesnek, mert az ilyen eljárásoknak az egész Földet érintő káros mellékhatásaik is lehetnek. A tudóscsoport ezzel azokra a korábbi tanulmányokra utalt, amelyek szerint a planktonok mesterséges elszaporítása felboríthatja a tengerek biológiai egyensúlyát. A sztratoszférában való permetezéssel pedig éppen akkor indítanának újabb támadást az ózonpajzs ellen, amikor az ibolyántúli sugárzástól védő réteg állapota javulni kezdett, mert a világ országai már nem juttatnak újabb CFC-gázokat a levegőbe.

Az IPCC arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a geoengineeringgel párhuzamosan nem csökkentik a szén-dioxid kibocsátását, akkor katasztrofális klímaváltozást okozhat, ha valamilyen okból hirtelen fel kell hagyni az üvegházhatást csökkenteni hivatott eljárásokkal.

clear2_dees.jpg

CHEMTRAIL - NEMZETKÖZI TILTAKOZÁS! JANUÁR 25. - BUDAPEST
https://www.facebook.com/events/1405217386378396

Január 25-én rendezik meg a Petőfi Csarnokban azt a nemzetközi tiltakozást, ahol a chemtrail, vagyis a "mérgező kondenzcsíkok" ellen kampányolnak a résztvevők és bizonyítékokat keresnek arra, hogy a repülőgépek által kibocsájtott fehér csíkokkal szándékosan mérgezik az embereket.

1460093_600776033293440_360968519_n.jpg

Ökolokális megoldások a klímaváltoz(tat)ás mérséklésére

Régóta maradéktalanul bizonyítva van (már „csupán” pénzügyi és politikai felelőtlenség miatt nem alkalmazzák még mindig), hogy a természetes tájak, ha az adottságaiknak megfelelően a legorganikusabb módon vannak művelve, akkor olyan bőségesen teremnek, ami maradéktalanul elláthatja az emberiséget („de nem a határtalan mohóságot” – Gandhi). A helyi mikroklíma fenntartása, a növényzettel borítottság maximalizálása, az erdők fenntartható kezelése, a természetes tájba való harmonikus beolvadása az emberi közösségeknek: ezek mind úgy előzik meg a klímaváltoz(tat)ást, hogy közben a legmagasabb életszínvonalat adják a helyi közösségeknek!

Kétségtelen ökológiai és humánökológiai tény az is, hogy ha a Kárpát-medencét egy ökológiai egységnek tekintenénk (Pannon Ökorégió), ami Európa közepén hegyekkel körülhatárolt, folyók találkozásánál lévő alvízi ország, ahol nem is olyan rég még a nagy Alföldön is erdőségek, ártéri gyümölcsényesek és fokgazdálkodás volt jellemző, akkor biztosra vehetjük, hogy a klímabiztonság terén előrébb járnánk.

Minél inkább szabályozzuk a folyókat, minél inkább feléljük az erdőségeink adta természeti tőkét, és minél inkább a nagytáblás monokultúrás vegyszeres nagyipari szántóföldi mezőgazdaságra állunk át, biztosra vehetjük, hogy minden időjárási esemény annál szélsőségesebben fogja súlytani ezt az ökorégió egységet. Ennek jelei az ökológusok, de a társadalom éberebb tagjai számára is egyre nyilvánvalóbbak: néha már egyazon évben, vagy nem messze egymástól felváltva súlyt egy-egy térséget aszály és árvíz, tornádó és jégeső.

Összefoglalva

A centralizált, monopol tudományos- és politikai szervezetek globális geo-bio-politikai-mérnöksége helyett a megoldás az ökológiai agrikultúrában és a decentralizált ökológiai társadalmi berendezkedésben rejlik.

Hálózat- és rendszerkutató biológusok, ökológusok, világhírű aeroszol kutatók egyaránt óva intenek a bolygó szintű geomérnökségtől, a kimenetelek beláthatatlanok és végzetesek lehetnek; az egész Föld bolygó nem lehet globális kísérleti telep…

Az ökolokális, organikus és szubszidiáris elméleti és gyakorlati megoldások bizonyítják, hogy a globális problémákra helyi szintű válaszok kellenek.

Hivatkozások, linkek:

Új földtörténeti szakasz – az antropocén
http://www.origo.hu/tudomany/20100329-geologiai-idoskala-uj-foldtorteneti-szakaszba-lepunk-az-antropocenba.html

Vida Gábor professzor: Honnan hová Homo? Az Antropocén korszak gondjai - Studia Physiologica 18/2012
http://www.semmelweiskiado.hu/folyoiratok/2012_fasciculus_18_vida_gabor
_honnan_hova_homo_az_antropocen_korszak_gondjai_folyoirat/
http://www.semmelweiskiado.hu/files/flippingbooks/000/091/liquid-green/index.html

A világ leghosszabb locsolócsöve
http://nol.hu/tud-tech/20111020-a_vilag_leghosszabb_locsolocsove

Animátrix – Második Reneszánsz (teljes, magyar)
http://indavideo.hu/video/Animatrix_-_Masodik_Reneszansz_teljes_magyar

Az Európai Unió közösségi környezetpolitikájának alapelvei
http://www.utajovobe.eu/oktatasi-segedlet/a-kornyezetvedelem-fogalma?showall=&start=4

Markku Kulmala professzor - A világhírű aeroszol kutató
http://nyuz.elte.hu/lagymanyosi-portrek/vilaghiru-aeroszol-kutato

Időjárási fegyverek már 15 éve léteznek, vallotta az Amerikai Védelmi Miniszter
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/06/idojarasi-fegyverek-mar-15-eve-leteznek.html

Breaking: Air Force “Chemtrails” Manual Available For Download
http://www.veteranstoday.com/2013/03/31/breaking-air-force-chemtrails-manual-available-for-download/

Dept. of Homeland Security Forced to Release List of Keywords Used to Monitor Social Networking Sites
http://www.forbes.com/sites/reuvencohen/2012/05/26/department-of-homeland-security-forced-to-release-list-of-keywords-used-to-monitor-social-networking-sites/

         6 hozzászólás

Címkék: vélemény tudomány klíma klímaváltozás humánökológia chemtrail globális geomérnökség geomérnökség geoengineering időjárásmódosítás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr575779585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AntiKorrupt 2014.01.24. 18:02:02

A ChemTrail tüntetés margójára: a globális geomérnökség környezetmérnök szemmel:

Az én meglátásom szerint ez a tüntetés csupán olyan emberek összejövetele, akik bár "felébredtnek" tartják magukat, de a sok meglapozatlan, paranoid konteó agyrohasztásának hatására a logikus gondolkodásra már semmilyen szinten nem képesek, értelmes vitára képtelenek.
Pontosan ezek az irreális, hamis összeesküvés-elméletek kellenek ahhoz, hogy a rendszerkritikus csoportok végérvényesen kinevettessék magukat a józan közvélemény szemében, és soha ne jöhessen létre nagyobb összefogás, mely veszélyeztethetné az elit gátlástalan hatalomépítését. A chemtrail elmélet ésszerűtlen, logikátlan, a bizonyítékok bizonyítottan hamisítványok, akár a bizonyító fotók, akár a "mi a fenét permeteznek ezek?" film állításai.
Nézzünk néhány pontot, melyet érdemes végiggondolni:

1. állítás: Alumínium, bárium, Stroncium vegyületeket szórnak ki ránk, melyekkel tönkreteszik a talajt, és titkos népirtást folytatnak.

Évente kb. 140 millió tonna bauxitot bányásznak a földön, ebből átlagosan évi 33 millió tonna alumíniumot gyártanak. Magyarország területe 93 036 km2, ha annyi alumíniumot ki akarnának ránk permetezni, hogy akár csak 0,1 mm vékonyan terítse be hazánkat, 9,3036 millió tonna alumínium lenne szükséges, 0,35 mm vastagság eléréséhez elfogyna az összes alumínium amit világszinten előállítanak (a sűrűséget itt 1g/cm3-nek vettem, mivel nem tömör alumíniummal kell számolni, hanem porral). Ez még csak Magyarország, mennyi kellhet akkor, ha a többi lepermetezett országgal is számolunk, főleg olyan koncentrációban, ami már akár tényleg okozhatna valamilyen problémát?
A chemtrail hívők szerint 10-20 millió tonna alumíniumot permeteztek eddig ki. Tegyük fel, hogy ezt a mennyiséget csak USA-ra szórták, az USA területe 9,83 millió km2, tehát 1 km2-re 1-2 tonna jutna, 1m2-re 1-2 gramm. Ez kb 2 mikrométer vastagságban borítaná a felszínt, abszolút elenyésző mennyiség.
A földkéregben az összes fém közül a leggyakoribb fém az alumínium, a földkéreg tömegének 8%-át teszi ki, a talajalkotó ásványok egyik legfontosabb összetevője. Lehetetlen annyit permetezni, hogy a talaj összetételét, pH-ját észrevehető mértékben megváltoztassa, ekkora feltételezetten kipermetezett mennyiségnél egészségkárosító hatástól sem kellene tartanunk.
Ha a báriumot nézzük, azt főleg barit formában bányásszák, a világ éves barittermelése mintegy 4–4,5 millió tonna, amiből kb 1 millió tonna tiszta báriumot lehet kinyerni. Ha Magyarországot akár 0,1 mm vastagon be akarnák báriummal teríteni, ahhoz 10 év alatt kibányászott összes báriumra szükség lenne.
Hol van bármiféle bizonyíték arra, hogy bármekkora mennyiséget is felhasznál ezekből a fémekből a geoengineering-iparág? Eddig sehol.(ráadásul hiába a sok idézet a geoengineeringről nyilatkozó tudósoktól, egyik sem említett olyat, hogy ezt a technikát már használnák) A világpiaci árakon meglátszana, ha valóban millió tonnákat megvásárolnának ezekből hogy a fejünkre szórhassák. Az árak pedig nem emelkedtek, vagy lehet hogy az összes iparági elemzőt is lefizette a háttérhatalom, hogy a statisztikáikban ne mutassák ki a mennyiségi és ár-növekedést? Képtelenség.

Ha permeteznének valóban, abban akár milliónál is több embernek benne kellene lennie. Snowden életét kockáztatva feldobta az NSA-t, mert morális kötelességének érezte tájékoztatni az embereket, hogy jogsértő módon titokban megfigyelik őket. Pedig itt "csak" megfigyelésről van szó, nem pedig tömeggyilkosságról, szervezett népirtásról. A több tízezer pilóta, repülésirányító, karbantartó, repülőmérnök, vagy a beszállító cégeknél dolgozók közül egy se lenne, aki hasonlóan bizonyítékokat szivárogtatna, és bizonyítaná a permetezést? Se egy analitikai laborban vagy környezetvédelmi cégnél dolgozó, aki naponta méri a szennyezettség emelkedését? Se egy orvos aki észleli a vegyi permetezések miatti megbetegedések megjelenését? Végignéznék tétlenül a saját maguk és a családjuk megmérgezését? Teljesen kizárt, és abszolút logikátlan.
Az ország akkreditált analitikai laborjai napi több száz környezeti mintát vizsgálnak meg műszeres analitikai eljárásokkal. Ezeket a mintákat vagy a környezetvédelmi hatóság mintavételezte, vagy a hatóság elvárása alapján környezetvédelmi szolgáltatók mintavételezték magáncégek ipari, mezőgazdasági tevékenységének környezeti hatása felmérése céljából. A talaj, víz, és levegőmintákat legtöbbször vizsgálják alumíniumra, és báriumra is, ha bármelyik szennyezőnél emelkedést észlelnek, akkor azt kivizsgáltatják, az okot meg kell állapítani. Sok esetben több tíz évre visszamenő mérési sorok állnak rendelkezésre, ahol pontosan nyomon lehet követni az egyes szennyezők mennyiségének változásait. Én begyűjtöttem ilyen adatsorokat amennyit csak tudtam, ezek alapján semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy bármekkora általános emelkedés kimutatható volna. Ha volt is valamely lokális magasabb érték, az minden esetben igazolhatóan ipari vagy mezőgazdasági tevékenységből származott.

AntiKorrupt 2014.01.24. 18:19:34

2. A hosszú ideig megmaradó kondenzcsíkok egyértelműen a vegyi permetezést bizonyítják

A kondenzcsíkok megmaradása esetleg órákig is teljesen normális jelenség. Egyértelmű összefüggés van a magassági fátyolfelhők megjelenése, és a kondenzcsíkok hosszú ideig megmaradása között, ugyanis mindkettő az adott légréteg nedvességi - és hőmérsékletviszonyaitól függ, nem meglepő módon a hosszan megmaradó csíkokat ábrázoló fényképeken magassági fátyolfelhők is megfigyelhetők. A repülők égéstermékében jelenlévő kondenzációs magvakon a vízgőz kicsapódik, gyakorlatilag azonnal fátyolfelhővé alakul, adott légköri viszonyok esetén a kondenzcsík ugyanúgy hosszan megmarad, mint a fátyolfelhők. Azokon a napokon, mikor ú.n. "szürke masszává áll össze az ég", akkor intenzív fátyolfelhő-képződés zajlik, a szürke masszává alakulás repülők nélkül is kialakulna, lehet hogy csekélyebb mértékben, a kondenzcsíkok nyilvánvalóan erősítik a folyamatot. A 40-es évektől kezdve számtalan megmaradó kondenzcsíkokat tartalmazó kép készült. contrailscience.com/contrail-photos-through-history/ nézd meg ezeket például. Hazugság, hogy csak a 90-es években tűntek ezek fel az égen.

3. A "Mi a fenét permeteznek ezek?" film tudományos alapossággal bizonyítja a vegyi permetezést.
Hát nem. A film állításainak jó része már középiskolás kémia tudással cáfolható, de feltételezem egy humánökológus is tanult talajkémiát, a többinek érdemes utánanézni a jegyzetekben.
A film (tudatos)manipuláció, az állítólagos bizonyítékok mind ferdítések, vagy egyszerű hazugságok. Mutatnak különböző elemzéseket, egyiknél például 39000 ppm alumíniumkoncentrációt mértek levegőben, ami szakmailag teljesen értelmezhetetlen, a ppm mértékegység nem használható szilárd anyag légnemű anyagban való koncentrációjának meghatározására, azt csak mg/m3 mértékegységben lehet megadni. Vagy amikor Lennard Thyme állítólagos kémiaprofesszor azt állítja, hogy az Al2O3 nincs jelen a környezetben, de ez sem igaz, az alumínium a földkéreg leggyakoribb fémje, az Al2O3 is gyakori ásvány, a neve korund. Azt is állítja, hogy az Al2O3 "lekapcsolja az életet", ez is csak annyira megalapozott, hogy az alumínium-oxidot éppen veszélytelensége miatt használják gyomorsavlekötő gyógyszerek hatóanyagaként is, és még ezernyi más élelmiszeripari felhasználása is van. Vagy amikor egy fóliával szigetelt kis tó vizéből mutatnak ki óriási alumíniumkoncentrációt, ami szintén tudatos manipuláció, mert valójában nem is vizet vizsgáltak hanem iszapot, ahol az alumínium aránya kb megfelel a normál talaj alumínium-arányának, és ez rendjén is van, mivel az iszap a szél által tóba fújt porból keletkezett. Az egész film és olyan jellegű csúsztatásokat tartalmaz, ami lehetetlenné teszi azt az elképzelést hogy a készítők egyszerűen ennyire buták vagy figyelmetlenek lennének. Nyilvánvalóan azzal a szándékkal készítették, hogy hamis bizonyítékot kreáljanak egy hamis összeesküvés-elmélethez, aminek célja a rendszerkritikus csoportok beetetése, átverése.
A cél kettős,
1. egyrészt nevetségessé teszi a józan közvélemény szemében mindazokat akik ezt a hülyeséget elhiszik, és így nem is fognak sokan csatlakozni az "ébredőkhöz", a rendszerkritikus mozgalmak megmaradnak szűk csoportoknak akik egymást ijesztgetik valótlanságokkal, miközben az elit zavartalanul építgetheti a diktatórikus hatalmát anélkül, hogy különösebb társadalmi összefogás fenyegetné azt.

2. Az ilyen összeesküvés elméletek elfogadása olyan szintű konspirációs fokot feltételez, ami az úgynevezett "háttérhatalmat" a valóságosnál nagyságrendekkel nagyobb hatalmúnak mutatja. Mivel ahhoz hogy ez működjön, rengeteg embernek benne kell lennie, pilóták, repülésirányítók, karbantartók, repülőmérnökök, beszállító cégeknél dolgozók, analitikai laborban és környezetvédelmi cégeknél, hatóságoknál dolgozók millióinak világszerte. Ezeket mind le kell fizetni, vagy meg kell félemlíteni, hogy nézzék végig tétlenül a saját maguk és a családjuk megmérgezését, sőt vállaljanak szerepet benne. A chemtrail elmélet tehát tehát azt az üzenetet közvetíti a hívőinek, hogy felesleges küzdeniük, mert esélyük sincs egy olyan háttérhatalom ellen, amely ezt az őrületesen komplex konspirációt ilyen mesterien képes végrehajtani.

Ezeket figyelembe véve egyértelmű, kiknek érdekében áll az chemtrail elmélet terjesztése, hamis bizonyítékok gyártása.

Mivel pont ezek az agyatlan összeesküvés-elméletek vannak szem előtt, ezek égnek bele az átlagember tudatába. Erre azért van szükség, hogy ha azután rásütik az összeesküvés-elmélet megnevezést a valódi összeesküvésekre (és az összeesküvés-elmélet gyártó címkét a valódi leleplezőkre, pl Ángyán József, Horváth András) az emberek ne vegyék komolyan őket. És ez kell ahhoz, hogy a maffia zavartalanul uralkodhasson, a kapzsi elit elnyomó stratégiája zavartalanul tovább folytatódhasson.
Éppen ezért aki ilyen hazugságokhoz (ál)bizonyítékokat gyárt és terjeszt, az én nézetem szerint emberiség ellenes bűnt követ el.

AntiKorrupt 2014.01.25. 19:32:33

Még két pont ide kívánkozik.

4. állítás: Számos kormány, és szervezet kénytelen volt már elismerni a vegyi permetezést.

"J.P. Holdren (Obama tudományos főtanácsadója) és a CFR is, de Németország is kénytelen volt kiadni egy közleményt, amelyben elismerik a vegyi permetezést."
"Svéd hivatalos beismerés: A chemtrail nem összeesküvés elmélet"

Nézzük csak meg ezeket.
- J.P. Holdren és a CFR elismerte:
Holdren valóban többször beszélt a geoengineeringről, egyik interjúja a Council of Foreign Relations Journalban jelent meg (innen jött hogy a CFR is elismeri a vegyi permetezést) de utána lehet nézni a valódi interjúknak, valóban említi hogy tudományosan vizsgálni kell annak lehetőségét, hogy végszükség esetén például a napfény egy részét visszaverő aeroszol részecskéket juttassunk ki az atmoszféra legfelsőbb rétegeibe, de ezekben az interjúkban egy szó sincs arról hogy ilyen művelet folyamatban lenne-e már, vagy hogy akár komoly tesztek folytak-e volna, sőt az ilyen beavatkozások potenciális veszélyeit, és bizonyítatlan hatásosságát emeli ki.

- A német kormány beismerte: ebben annyi az igazság, hogy a hadsereg hadgyakorlatok során fémszálacskákat szórt ki katonai repülőkről, amelyek visszaverik a radarjeleket és elrejtik őket a mögöttük repülő gépek elől. Ezeket a fémszálakat aztán laikusok a földön megtaláltak, és a felháborodás oda fajult, hogy Karsten Brandt vezető meteorológus is felszólalt az ügyben, annak a félelmének hangot adva, hogy ez még a lokális klímát is befolyásolhatja. A német kormányzat kénytelen volt elismerni, hogy gyakorlatozás közben radarzavaró eszközöket vetnek be, és ez komolyan megzavarhatja a meteorológiai radarok működését is. Az ügynek tehát a chemtrail jelenséghez semmi köze.

- A Svédek is beismerték: Nem a Svédek, hanem a Svéd Zöld párt egy képviselője, Pernilla Hagberg tett hitet a chemtrail mellett, ami nyilván nem "beismerés", csupán leégette magát hogy a 'világhelyzete', vagy 'idők jelei' szintű kamuoldalak hülyeségeit képes volt kritika nélkül elhinni. Amúgy ő maga is elismerte, hogy ez saját, nem pedig pártja véleménye, pártja pedig közleményben zárkózott el állításaitól, ostobaságnak minősítve Hagberg teóriáját.

5. állítás: A geoengineering program működését számtalan tudományos cikk és állásfoglalás bizonyítja. A megmaradó repülőgép kondenzcsíkok egyértelmű bizonyítékai a geoengineering program működésének.

A geoengineering egy kísérleti tudományág, a bolygó jövőjéért aggódó tudósok igyekeznek műszaki megoldásokat találni a globális felmelegedés ellensúlyozására. Bár a chemtrail elmélet teoretikusai azzal vezetik meg hívőiket, hogy a permetezéseket számos tudós elismerte, elismerésről szó sincs, egyelőre csak egy elméleti vita, ahol lehetséges technológiákról és azok hatásairól vitatkoznak, új szabadalmakat jegyeznek be, stb.
Sem Holdren, sem Keith nem állította, hogy egységes álláspont, kormányzati felhatalmazás, és publicitás nélkül elkezdték volna a geoengineering széleskörű alkalmazását.

A NASA nyilatkozatából kiemelt részlet valóban figyelemre méltó, de a szövegkörnyezet alapján inkább arról van szó, hogy az emberiség eddigi ipari tevékenysége felér a bolygó geomérnöki módon való megváltoztatásával.

Markku Kulmala professzor is csak a kételyeit fogalmazta meg a JÖVŐBENI alkalmazással kapcsolatban „Félek attól, hogy azelőtt kerül sor egy ilyen beavatkozásra, mielőtt a bennünk felmerülő szakmai kérdésekre kielégítő választ kapnánk”

A Springerből idézett cikkek is csak a lehetséges, még nem alkalmazott technológiák hatásainak megbecsléséről szólnak, inkább kritikai jellegűek mint támogatóak, ráadásul zömében szulfátok sztratoszferikus kiszórásáról beszélnek, nem pedig alumíniumról és báriumról, mint ahogy a chemtrail elmélet kapcsán várnánk.

A kondenzcsíkok fátyolfelhőkként viselkednek (gyakorlatilag azok is), és a klímakutatók szerint hozzájárulnak az üvegházhatáshoz, miközben a geoengineering program a légkör hűtésére, a globális felmelegedés ellensúlyozására irányul. Ez alapvető ellentmondás.
A geoengineering technológiákon dolgozó kutatók számításai szerint a nanorészecskék kiszórásának csak 15-30 km közötti magasságban lenne értelme, máskülönben túl hamar kiüllepednének, csapadékkal együtt kihullanának. Tehát a maximális hatékonyság elérése érdekében a mérnöki cél a kiszórás területi homogenitása, és a minél nagyobb kiszórási magasság, (15-30 km) hogy a kihullás minél később következzen be, a nanorészecskék minél tovább elláthassák azt a feladatukat, hogy a berkező napsugarak visszaverődjenek róluk, és ne érhessék el a talajt, ne melegíthessék a földfelszínt.
Ennél fogva kizárt hogy olyan magasságban permetezzék szét őket, ahol a felhőképződés is zajlik, ahonnan a csapadékkal együtt viszonylag hamar kihullhatnak, csak jóval magasabban, ahol stabilan sokáig megmaradhatnak. Így az utasszállító repülők magassága nem jöhet szóba, a repülőgép kondenzcsíkok nem lehetnek a geoengineering program megnyilvánulásai.

CsomTam 2014.01.27. 16:34:13

@AntiKorrupt: Mindig is azt gondoltam, hogy ez a chaimtrail egy bődületes nagy kamu, bár eddig nem volt alkalmam utánamenni. Köszönöm a hozzászólásaidat, jó volt ilyen összegyűjtött józan válaszérveket olvasni.

Peppe Mancini 2014.10.23. 09:09:50

@AntiKorrupt: Érthető és logikus összefoglalás. Személy szerint én egy dologgal nagyon nem értenék egyet: mégpedig azzal, hogy a bolygónkon kialakult kritikus helyzetet bármilyen "geomérnöki" módszerrel próbálja bárki is megoldani - még ha az a levezetéseid szerint vajmi elképzelhetetlen is.

Minden ilyen jellegű kísérlet csak a spórolást szolgálná, és mindössze rövid távú tüneti kezelést eredményezne. Ezért nem bánom, hogy beszédtéma a chemtrail, mert legalább felhívja a figyelmet egy nagyon is valós, és igen veszélyes kutatási vonalra, melybe világszerte dollár milliókat ölnek - és nyilvánvalóan nem csak azért, hogy e kutatások jegyzőkönyveit majd a fiók mélyére süllyesszék.

Ki kell mondani, jó hangosan, hogy a bolygó sebeit relatíve olcsó technikai eszközökkel szeretnék begyógyítani, de egész egyszerűen már nincs idő arra, hogy igazoljuk e módszerek "veszélytelenségét", és félő, hogy kényszerű okokból megkezdenek ilyen jellegű gyakorlati kísérleteket.