Zöldmetál: Rise Against – Ballad Of Hollis Brown

PPJ         2012.02.19.

Zöld metál rovatunk bővül egy újabb érdemes darabbal.

"A Rise Against (szokás szerint) társadalomkritikus számára a vidéki Amerika lehangoló, kiábrándító arcát bemutató klipet készített Nico Sabenorio, aki nehéz sorsú, munkájukat, otthonukat elvesztett emberek, és sokkolónak szánt tények mellett néha a zenekart mutatja zenélni a javarészt fekete-fehér klipben. Nem mondjuk, hogy mindez hat és fél percen keresztül nem kegyetlenül nyomasztó, ugyanis ez hat és fél percen keresztül kegyetlenül nyomasztó." - írja a Lángoló Gitárok blog.

Igen, 46 millió amerikai él szegénységben!

Az ipari mezőgazdaság fenyegeti az egész egyesült államokbeli vidéki társadalmat!

Tönkremennek a kisgazdaságok, 15 millió gyerek szegény és éhezik!

És ezek után van pofája a Népszabadságnak "szélsőségesen kisbirtokpártinak" titulálni Ángyánt?! Pedig ő csak ezt akarta visszafordítani: MERT A MAGYAR VIDÉKRŐL EGY UGYANILYEN KLIPPET LEHETNE FORGATNI!

         2 hozzászólás

Címkék: amerika videó mezőgazdaság vidék agrárium zöld metál

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Van, amire pofon egyszerű a válasz: rombold le!

PPJ         2012.02.19.

...mert már alig várja az új, hogy átvehesse a helyét...! :)

De semmiképp sem kifelejthető a mondandóból ez sem!

         2 hozzászólás

Címkék: videó klíma energia atomenergia fenntarthatóság élőlánc magyarországért

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Endemica Hungarica - őshonos fajokról készülő természetfilm szuperprodukció a láthatáron

PPJ         2012.02.18.

"Film a magyar fajokról"

1: Micsoda rasszista megközelítés ez....
2: Majd az EU megmondja, hogy az efféle filmek sértik a holland liberális cincérek roppant érzékeny lelkét. Ezekre az anomáliákra Konrád György és Kinga Gönczova hívta fel az EU illetékeseinek a figyelmét.
3: Magyar fajok??? Remélem Heller Ágiék már készülnek legalább egy flashmobbal... :P
4: Meg mi az, hogy Kárpát-medence? A revizionista mindenit!

Nem sok blog ad hírt még erről az új fantasztikus jövevényről. Hirtelen google keresés eredményeként viszont a Mandiner hozzászólásait idéztem, melyek kiválóan érzékeltetik, hogyan mond ellent a balliberális politikai lejáratóhadjárat hazánk természeti tőkéje megvédésének. Remélem, így már érthető, hogy egyesek miért illetik hazaárulással az EU-nál bemószerolókat. Mindig tartsátok észben, hogy földjeink aranykorona értéke, vízbázisunk és természeti tőkénk egyedülálló nem csak Európában, hanem biológiai értelemben a világon is! Ezért nem engedheti a világhatalom, hogy önrendelkezésre tegyünk szert: akkor egy igen tetemes gyarmattól esne el.

A viccet félretéve, a látványos makrofelvételekkel és tájképekkel operáló Endemica Hungarica valóban a csak a Kárpát-medencében őshonos fajokat kívánja bemutatni. Máris nagyon várjuk!

         3 hozzászólás

Címkék: magyarország természetfilm természetvédelem filmajánló kárpát medence biodiverzitás endemica hungarica endemikus fajok őshonos fajok

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Mert magyarnak lenni jó!

PPJ         2012.02.17.

Kicsit felkúrtam az agyam ezen az ál-nagymagyarságon. Milyenen? Hogy bemegyek az ABC-be zöldségért és tojásért, az ABC felirat alatt rovásírással volt kitéve az ABC neve. Belül bezzeg csupa magyar idény-zöldség és gyümölcs így télvíz idején. Eper, narancs, pomeló, lime, óriás póréhagyma, kicsattanóan feszes rikító piros paprika. Én salátát vettem, jégcsapretket, egy citromot, gombát. Tojást is akartam (a salátámba). Megkérdeztem, hogy "milyen tojás van?", "lehet tudni valamit az eredetéről és tartásmódjáról?". Már ekkor lenézően nézett rám a szkíta ősanya eladó, kezembe nyom egyet, benyög valami hosszú magyar kisvárosnevet, és hogy kettes a kódja. De mondom, nem az első kód a kettes, hanem az utolsó, az első kód az egy hármas: köszönöm ebből nem kérek. NA AZOKAT A SZEMEKET HA LÁTTÁTOK VOLNA. Hun íjász legyen a talpán aki kiszedi azokat a szikrákat a szememből amiket kilőtt a pupilláimba.

Megyek tovább. Egy hentesbolt kirakatában tálcás tojások. Bemegyek. Nem látok először rajtuk kódot. Kérdem, hogy van ezeken kód? (Gondoltam, tök jó lenne ha nem lenne, akkor talán el is hinném, hogy házi... mert annak tűnt egyébként.) Azt mondja a hentes, "igen, van rajta, az oldalán". Felveszek egyet, látom, hogy hármas kód. Közben mond valami magyar kisvárosnevet, hogy honnan van: nem igazán érdekel. Visszateszem, hogy "köszönöm szépen, de ezt sajnos nem kérem". És bazdmeg, esküszöm elkezdett valamit mormogni az orra alatt! Nem kérdeztem vissza, hogy "tessék, hogy mondja?". Távoztam az üzletből. Nem lett tojás a salátámba, tettem bele saját csíráztatású bio búzát. Bio padlizsánkrémet kentem az élesztő nélküli bio tönköly kenyér pirítós szeletre még.

Attól, hogy a nagybaniról vesszük a holland vetőmagból kelt iparilag termesztett zöldséget, még nem lesz ősmagyar egy üzlet.

Attól, hogy random faluneveket nyögünk be a tojás magyar származására, még ketrecben szenvedtek a tyúkok és nem egészséges tojást tojtak.

Attól, hogy ezt leírtam, remélem meg fog változni pár dolog.

Tudatos Vásárlók Egyesülete - Tojás teszt

A nagy tojásteszt - mélyalmos, bio vagy ketreces? (rengeteg fotóval a sárgájáról!)

TÜKÖRBEN A TOJÁS - A felelős kiskereskedelmi láncok nyomában Kelet-Európában; Magyar kiadás
 

http://zeitgeisthungary.files.wordpress.com/2011/09/tojgli.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/401743_327271070646959_116030625104339_1004124_1311642509_n.jpg

         13 hozzászólás

Címkék: vélemény tojás agrárium tudatos vásárlók egyesülete

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

Napi gondolat: Hús IPAR

PPJ         2012.02.17.

"Anyu, mi az, hogy 'tömegtermelés'?"

http://farm1.static.flickr.com/176/363467786_ab2b200b35_o.jpg

Amikor bemégy a múltihoz vásárolni nem gyanús, hogy 700Ft a kolbász, 300Ft a kenőmájas, és a sonka se sokkal drágább?
Eszedbe jut hogyan kerül oda?
Mitől olcsó?
Mi van benne?
Honnan érkezett?

Miért van olyan a világon, hogy húsragasztó?

Anyu, nem értem.


         2 hozzászólás

Címkék: mezőgazdaság hús sertés sertéshús húsipar élelem fenntarthatóság agrárium agrárpolitika

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark