Holnap VilágVáltás a Fenntarthatóságért!

PPJ         2012.12.28.

A Válság rámutatott arra, hogy szükséges a Váltás…

A két ünnep között valódi párbeszédre, kölcsönös keresésre és örömteli felfedezésre hívjuk a résztvevőket: köszöntsük együtt az új korszak, az „új Aranykor” kezdetét világunk meghatározó kultúráinak, vallásainak képviselőivel! A keleti és nyugati bölcsesség párbeszédében a különböző vallások univerzális etikai értékei nyilvánulnak meg: az élet és egymás megbecsülésének igénye, az anyaföld tisztelete, a transzcendens/ Isten utáni vágy és szükséglet mindannyiunkban jelen vannak; ennek felismerése és a közös nevezők megtalálása a kulcsa a civilizációnk tovább építéséhez szükséges értékrendi, szemléletbeli váltásnak, az emberiség jövőjének, békés együttélésének. A rendezvényen interkulturális párbeszédekben, kerekasztal beszélgetésekben tapasztalhatjuk meg az összetartozást, Kelet és Nyugat hitrendszereinek kapcsolódási lehetőségeit. Az előadások és workshopok a kereszténység, a zsidóság, az iszlám (kiemelten a szúfizmus), valamint a buddhizmus és hinduizmus, a lineáris és ciklikus világfelfogás, a kapitalizmus, individualizmus és a közösségi tudat, a vallás és politika viszonyainak felfedezésére hívják a résztvevőket.

Fantasztikus rendezvény, elég az előadókat névsorát megtekinteni!
Holnap!
Gyertek!

https://www.facebook.com/events/135550503267520/

http://www.vilagvaltas.hu/program/#2

Helyszín: Magyar Sajtó Háza (MÚOSZ-Székház) 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A
9:00-21:00

Mint minden VilágVÁLTÁS esemény, a „Párbeszéd Ünnepe“ is a fenntarthatóság forrásaira hívja fel a figyelmet: a közös értékeink megbecsülése, egymás iránti gondoskodásunk és elismerésünk kifejezése fokozott együttműködéshez, az új, közösségi tudat kialakulásához vezet. A Kelet-Nyugat interkulturális találkozóján az egymáshoz vezető utakat keressük, a gondolati és hitrendszerek, hagyományok, kultúrkörök párbeszédét ünnepeljük.

A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött:
reg@vilagvaltas.hu, Tel.: 06 30 864 33 39

Résztvevők többek között:
Prof. László Ervin, Jelenits István, Dúl Antal, Prof. Maróth Miklós,
Prof. Nováky Erzsébet, Prof. Kiss Endre előadásai,
kerekasztal beszélgetések, dialógusok a közönséggel, kiállítás, koncert!
Őexc. India Magyarországi Nagykövete Gauri Shankar Gupta Úr
bevezető előadásával: Ember és Természet (angolul, tolmácsolással)

Várunk mindenkit szeretettel!

         szólj hozzá

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr764985626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.