Gyorséttermek korlátozása Toszkánában

PPJ         2012.07.03.

Hadjárat kezdődött a kebab és a gyorséttermek ellen Toszkánában. Forte dei Marmi híres fürdővárosának tanácsa megtiltotta új gyorséttermek nyitását, mert "egyre inkább kiszorítják a tipikus toszkán vendéglátóhelyeket a kisvárosból".

http://www.confesercenti.pistoia.it/confesercenti/newsletters/archivi/a2010/art48/imgm48.jpg

A városi tanács szerint a színes gyorséttermek nem összeegyeztethetőek a fürdőváros építészetével, ráadásul a turisták beszennyezik a várost a pizzaszeletek és hamburgerek csomagolásával.
"Nem akarunk olyanok lenni, mint bármely másik helység. Mi meg akarjuk védeni kulturális identitásunkat" – hangoztatta Umberto Buratti polgármester.

Forte dei Marmi nem az egyetlen toszkán város, ahol feketelistára került a gyorséttermi étkezés. 2008-ban Lucca tiltotta meg, hogy a középkori központban "etnoéttermek", gyorséttermek és szexshopok nyíljanak, hogy "megvédjék a város centrumának gasztronómiai hagyományait és építészeti jellegzetességeit". Előírták továbbá, hogy minden étteremben legalább egy ételnek a régió tipikus fogásának kell lennie.

"Kebabválság" robbant ki a Padova közelében lévő Cittadellában is: a városvezetők megtiltották a török és arab konyhában népszerű nyárson sült húsok árusítását. "Ez az étel nem része hagyományainknak és identitásunknak" – mondta Massimo Bitonci polgármester. A tilalmat hevesen kritizálták az emigránsok.

(Kritizálják csak - meg mi is őket. Ez a demokrácia! Éljenek a lassú- és a helyi étkek! Slowfood, local gastronomy! - pacsker)

http://www.witu.com/files/imagecache/Res_500/files/images/crop2_107069.jpg

Forrás: BioHolMi magazin 2011 novemberi száma a Szimpla Piacról

         szólj hozzá

Címkék: toszkána helyi termék zöld étlap ökológiai politika helyi élelmiszer

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr634625567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása