Dunakeszi-tőzegtavak 60 - Táblaavatás és sajtótájékoztató

PPJ         2012.01.22.

A dunakeszi tőzegláp sorsa több mint tíz éve – amióta szomszédjába költözött az Auchan – veszélybe került.

Fotók: Pacsuta Péter János

Viszontagságos és jogrendünk gyengeségeit szemléletesen érzékeltető ügymenet eredményeként 2009-re a puszta létét is tagadó államigazgatási határozatok születtek, amelyek keletkezési körülményei több visszásságra is utalnak. A meginduló civil tiltakozás hatására e döntéseket 2010 tavaszán visszavonta a hatóság, és újraindult a láp létének és kiterjedésének megállapítása.

Mi áll a háttérben? Vajon születhet-e Magyarországon olyan hatósági döntés, amely valóban a szakmai szempontokat helyezi előtérbe? Milyen erők irányítják az eseményeket? Mi lehet a szerepe a civileknek? Meddig tarthat még az eldöntése annak, ami első pillantásra is magától értetődő?

         3 hozzászólás

Címkék: bojkott természet auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr13721894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elijah_Baley 2012.01.23. 16:54:17

Ezek azok az egyedülálló természeti értéket képviselő tőzegtavak, ahova úgy huszonéve cuki kis nyaralók és stégek épültek tökszabályosan, nem? Oda jár ki keszi dolgos elitje hétvégi bulikra és legyünk őszinték, a szabálykövető felőbbnéposztálybelieket enyhén zavarja a tőle párszáz méterre található fogyasztási szentély elé zarándokló prolik zajos siserehada :)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.01.23. 18:38:29

@De gustibusaut bene, aut nihil: nem. nem erről van szó. de köszi, hogy ugyanazt fújod mint dunakeszi korrupt polgármesterei.

Elijah_Baley 2012.01.23. 20:55:39

@Pacsker: Káposztáson nőttem fel, onnan ismerős a környék, ettől több közöm nincs hozzá, de 2-3 éve szépen elegyengették a madaras környékét szal nemtom mi maradt a maradék lápból.
amúgy a homoktövist is rekultiválták, a mocsarat feltöltötték és remek ipari- és lakóparkot rittyentettek oda.

 
 
süti beállítások módosítása