Humánökológiai filmgyűjtemény - temérdek frissítés!

PPJ         2012.01.08.

Először is szeretném megköszönni mindazoknak, akik anyagi támogatással segítették tavaly nyár óta a humánökológiai filmgyűjtemény létrejöttét! Havi ~2500 forint a Dropbox 50GB-os tárhely szolgáltatása. Aki úgy érzi, hogy az eddigiek alapján érdemes egy ilyet a magyar emberek okulása végett üzemeltetni, és bármekkora összeggel is támogatni szeretné a továbbiakban, úgy erre a "MagNet első magyar etikus és ökobank" számlaszámra: 16200216-00209395 lehet ezen szándékot kifejezni. Nagyon-nagyon köszönöm!

A medvementő (Spirit Bear: The Simon Jackson Story) (2005) igaz történet alapján

A 15 éves Simon Jackson nehezen találja helyét a világban - egészen addig, amíg a Brit Kolumbia-i vadonban meg nem menti az életét egy Kermode-baribál. A fekete medve egy rendkívül ritkának számító, fehér bundájú alfajából csupán 400 egyed él Brit Kolumbia északi részén. A megrázkódtató élmény hatására a szégyenlős kamaszból lelkes környezetvédelmi aktivista válik. Simon bátran szembeszáll az erdőgazdaság és a tartományi vezetés bürokratáival, és még William herceget is megnyeri ügyének. 

http://www.annscardsandgifts.com/movies2/033937040306.jpg
A.medvementő.avi - szinkronos

The Yes Men Fix the World (2009)

Amiről korábban szó volt már a GreenR-en és a google is első találatok között dobja már ki a világhálón, az most szabadon elérhető és letölthető pár kattintással a köznép javára, azoknak akik nem tudnak más, rafináltabb letöltési módokkal hozzájutni!

http://laughingsquid.com/wp-content/uploads/yes-men-20100729-140258.jpg
The.Yes.Men.Fix.The.World.P2P.Edition.2010.Xvid-VODO.avi
Magyar felirat

The Union: The Business Behind Getting High (2007)

Kenderre magyar! Vagyis mégsem, mert egy világszintű összeesküvés gátolja ezt. Nem a bódultság értelmében, hanem a temérdek ipari és gyógyászati felhasználása miatt lenne fontos! Ez a dokumentumfilm bemutatja, hogy a történelem folyamán milyen lobbiérdekek mentén lett e növény tiltott és mit adhatna a világnak. Egykoron volt magyar kendergyár, készülhetne belőle nagyon egészséges (ismét mondom, hogy nem hallucinogén!) olajokat tartalmazó pástétom az étkezőasztalra (itt ez az öreg néni kóstoltatta), de még egészséges szellőzést biztosító cipő is!

http://ecx.images-amazon.com/images/I/513JbnGZ2QL._SL500_AA300_.jpg
Union.the.business.behind.getting.high-vh-prod.avi
Magyar felirat

Gattaca (1997) (speciális kiadás)

Utópia egy genetikailag és tudósok által tervezett világról, ahol az emberek sorsa predesztinált; vagy mégsem? Vincent azon kevés emberek egyike, akik még "természetes úton" születnek egy új, genetikailag megtervezett világban, ahol már a születéskor meg tudják adni a várható élettartamot és betegségeket. Vincent a daignózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, ezért nincs esélye arra, hogy karriert csináljon egy olyan társadalomban, ahol elfogadott a gének meghatározta diszkrimináció. Vincent azonban űrhajós akar lenni, ezért üzletet köt Jerome-mal, aki minden szempontból tökéletes, de egy baleset következtében tolókocsiba kényszerült. Vincent Jerome haját, bőrét, vérét és vizeletét használja a tesztek során, hogy beteljesíthesse álmát. Amikor azonban meggyilkolják a Titánra induló program vezetőjét, megtalálják Vincent szempilláját a helyszínen, és megindul a nyomozás a beazonosított személy után.

http://s4.hubimg.com/u/3758179_f260.jpg
Gattaca.Special.Edition.1997.DVDRip.Xvid.Hun-Source - szinkronos

David Attenborough - Darwin és az élet fája (Charles Darwin and the Tree of Life) (2009)

A világ legkedveltebb természettudósa Darwin evolúciós elméletéről tárja elénk személyes meglátásait. Ez a speciális dokumentumfilm Charles Darwin születésének 200. évfordulója alkalmából készült, méltó emléket állítva a 150 éve publikált A fajok eredete c. Darwin műnek is. Darwin nagyszerű meglátása, mely szerint az élet fejlődését folyamatosan a természetes szelekció alakítja, Attenborough minden filmjének sarokkövévé vált. Ezúttal egy olyan, egészen személyes utazásra invitál minket, amely reflektál saját életére és az útra, melyet bejárt, hogy megérthesse Darwin teóriáját. Darwin otthonából indulva, és felvázolva a Beagle emlékezetes útját, Attenborough rávilágít, mennyire nagy természettudós volt Darwin - hogy miképpen tudta forradalmasítani a természetről és az evolúcióról alkotott elképzeléseket. Egyben egészen új és lenyűgöző felvételeket láthatunk, melyek az állatok viselkedését elemezve igazolják Darwin munkáját. Megdöbbentő, hogy akkori kutatásainak eredményei egybevágnak korunk élvonalbeli kutatásaival. Attenborough évtizedek óta készíti a természetről (és az annak megértéséről) szóló, kimagasló színvonalú filmjet. E lenyűgöző produkciója rávilágít: Darwin elmélete manapság fontosabb, mint valaha.

http://www.bbcshop.com/content/ebiz/bbc/invt/bbcdvd2938/darwin_tree_life_300.jpg
Charles.Darwin.and.the.Tree.of.Life.2009.avi
Magyar felirat

Megetetett társadalom (Fast Food Nation) (2006)

Eric Schlosser Magyarországon is megjelent bestsellere, a Megetetett társadalom ihlette Richard Linklater Arany Pálmára jelölt filmjét, amely a Traffic nyomdokain haladva görbe tükröt tart az amerikai álom mára már korántsem makulátlan ábrázata elé. Richard Linklater tablója az illegális bevándorlótól a középnyugati éttermi dolgozókon át a topmenedzserig a társadalom minden szereplőjét szembesíti a kellemetlen igazsággal, hogy szar van a palacsintában (vagy éppen a hamburgerben), és az uniformizált világban semmi sem az, aminek látszik.

http://www.dvdvore.fr/img3/f/e/0/fast-food-nation.jpg
Fast.food.nation.xvid.cd1.avi - szinkronos
Fast.food.nation.xvid.cd2.avi - szinkronos

Élelmiszeripar Rt. (Food, Inc.) (2008) online? magyarul? teljes terjedelmében? éljen!

Drámaian megváltozott az amerikai élelmiszer-termelés az elmúlt harminc évben. Hol van az az idő, amikor az élelmiszerek a farmergazdaságokból kerültek a háziasszonyok asztalára? Manapság ipari méretekben folyik a mezőgazdasági termelés, és a pénzhajhászás háttérbe szorította az élelmiszerbiztonságot és a fogyasztók egészségét. Miközben a földeken génkezelt terményeket termesztenek, az állatokat is antibiotikumokkal tömik. A filmesek szerint mindez szorosan összefügg a lakosság elhízásával, a különféle betegségek terjedésével, a környezetszennyezéssel. Az egyetlen kiutat az öntudatos vásárlók és a biotermesztés jelenti.

Bennfentesek - Inside Job (2010)

A korábban már bőszen ajánlott és a filmgyűjtemény részét képező, a gazdasági világválság szándékos kiterveléséről szóló Oscar díjas dokumentumfilm immáron magyarul nézhető az interneten!

2008-ban az Egyesült Államokban kezdődő pénzügyi krízis hatalmas lavinát indított el, mely végül világszinten kihatott minden egyes iparágra. Az 1929-33-as nagy gazdasági világválság óta nem volt ilyen mértékű recesszió, mely több mint 20 billió USA dollár veszteséget okozott, és emberek millióit tett munkanélkülivé. Charles Ferguson ennek próbál utánajárni oknyomozó dokumentumfilmjében, melyben bennfentes gazdasági szakemberekkel, politikusokkal folytat interjúkat az Egyesült Államokon kívül Európában és Ázsiában is, hogy átfogó képet adjon a válságról, mely mindannyiunkat sújtott.....csak kár, hogy nem nagyon mutogatják a kilakoltatott sátorozókat.

         5 hozzászólás

Címkék: filmajánló humánökológiai filmgyűjtemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr73530036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Razidargh 2012.01.09. 12:01:07

Dropboxot használni publikus fájlmegosztásra epic fail. Bizonyos számú letöltés után a Dropbox felfüggeszti az accot az ÁFSZ megsértésére hivatkozva. Láttam már ilyet. Pancserek.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.01.09. 12:16:53

@Razidargh: valami megoldásjellegű hozzászólást is tudsz akkor? hol láttál ilyet?

Razidargh 2012.01.09. 12:48:04

www.dropbox.com/help/45 - Van limit, ha eléred, kampec.
Ajánlom a multiupload.com ingyenes szolgáltatását.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2012.01.09. 12:53:39

@Razidargh: Örülnék én annak, ha már napi 250GB adatforgalomtól kellene félteni humánökológiailag a magyar társadalmat! :D
Kössz a tippet a másikra!

 
 
süti beállítások módosítása