Hihetetlen: TV nézésre buzdítok Karácsonykor!

PPJ         2011.12.26.

http://think.transindex.ro/wp-content/uploads/2011/08/vadm.jpgMegszokhattuk, hogy a karácsony nem kecsegtet értelmes tudattágítókkal a televízió műsorait illetően. Most azonban tágra nyíltak a természetvédő pupilláim, mert az MTV a Vad Magyarországot tűzte adására, a Spektrum pedig a világhírű madár természetfotósunkról készült dokumentumfilmjét adja az ünnepek alatt!

Vad Magyarország - A vizek birodalma

színes, magyar-német természetfilm, 52 perc, 2011
Port.hu adatlap, Facebook oldal

MTV 1, December 30. Péntek 18:30; ismétlés: Január 1. Vasárnap 10:10

Egy rétisas család mindennapjai és egy fiatal vidra kalandjai - valahol a magyar mocsarak mélyén. Egész estés természetfilm Magyarország tájairól, állatvilágáról és természethez kötődő hagyományairól, látványos képekkel, szépséges zenével, Kulka János narrációjával.

A magyar-német koprodukcióban készült egyórás természetfilm lenyűgöző képi világával és sodró történetével méltón jeleníti meg Magyarország tájait, állatvilágát és természethez kötődő hagyományait. A négy évszakon átívelő, több mint húsz hazai helyszínen forgatott film évtizedek óta az első, hazánk vadvilágát átfogóan bemutató produkció.

A láthatatlan madárfotós - Máté Bence

Port.hu adatlap,

SPEKTRUM, Hétfő (December 26.) 16:00; Kedd (December 27.) 16:00; Szerda (December 28.) 16:00; ismétlés egyfolytában: Vasárnap (2012. január 1.) 15:00; Vasárnap (2012. január 1.) 15:30; Vasárnap (2012. január 1.) 16:00

A sorozat Máté Bence főszereplésével forgott, akit 2010-ben a világ legjobb természetfotósának választottak. A sorozatból megtudhatjuk, hogy mi a titka Bence díjnyertes képeinek, miközben a többszörösére lassított felvételeknek köszönhetően példátlan látványvilág tárul elénk. A sorozat nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a hazai élővilágot és a természet szeretetét az emberekhez. Egy nem mindennapi sorozat, egy nem mindennapi természetfotóssal, testközelben Magyarország legszebb madaraival, akiket soha még ennyire közelről, ennyire részletgazdag képekben nem láthattunk.

"A kérdés csak az volt, hogy mindaz az a felhőtlen röhögésekkel álcázott elszántság, az az egyetlen percért étlen-szomjan, órákig a 40 fokra felhevült lesben ücsörgés, az a feszült koncentráció, amit ott megtapasztaltunk mennyire fog visszajönni a sorozatban. Nos, jelentem, tökéletesen." - írja a Comment:com blog a beharangozójában

         1 hozzászólás

Címkék: természet természetvédelem filmajánló természetfilmek természetfotózás

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr883495862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.01.07. 17:01:53

Sok-sok ilyen kellene.

És igény is van rá. Az Uránia moziban már hónapok óta játszák a filmet teltházzal(!!).

A teltházat tanúsíthatom, nemrég én is megnéztem a filmet.

Szóval hajrá filmesek!

 
 
süti beállítások módosítása