Az Auchan újabb támadása egy lápvédő ellen

PPJ         2011.11.13.

Forrás: Greenfo.hu

2011. november 10-én egyik lápvédő társunkat súlyosan megfenyegette az Auchan Magyarország Kft. jogi igazgatója dr. Kis Anna egy elektronikus levélben.

http://www.greenfo.hu/uploads/hirek/28802/cikk.jpgA francia érdekeltségű magyarországi cég jogi igazgatója felszólította a címzettet, hogy távolítsa el a dunakeszi láp megmentéséért írt blogbejegyzéseiből az Auchan logóit, ellenkező esetben megsemmisítő csapást mér rá a cég jogi apparátusa.

A magyar emberek körében egyáltalán nem számít dicső tettnek egy civil természetvédő eltiprása, főleg nem akkor, hogy ha ebben egy multinacionális cég mesterkedik. Ezzel minden bizonnyal dr. Kis Anna jogi igazgató is tisztában van, ezért is biztosította be magát apró betűs utóiratában, hogy a természetvédő ellen intézett súlyos fenyegetése és a szabad véleménynyilvánítás ellen intézett támadása ne kerülhessen nyilvánosságra. Ez úton üzenjük dr. Kis Annának és az általa képviselt Auchan-nak, hogy aljas támadásaik ellenére továbbra is küzdeni fogunk hazánk egyedülálló természetvédelmi értéke, a dunakeszi láp megmentéséért.

Aláírók:
Kertész Károly, Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítvány
Kriska György biológus
Kürti Gábor
Lányi András, Élőlánc Magyarországért
Lenkei Péter, Levegő Munkacsoport
Sarkadi Márton dunakeszi lakos


Dr. Kis Anna az Auchan jogi igazgatójának levele:

Date: 2011/11/10
Subject: Facebook "Kár Auchan" oldalon szereplő Auchan védjegybitorlás
To: peterpacsuta@gmail.com
Tisztelt Pacsuta Úr!

A mai napon jutott tudomásomra, hogy a - vélhetően Ön által készített - Facebook, illetve Twitter oldalon az "Auchan" szó és ábrás védjegy szerepeltetése mellett az ugyancsak Auchan védjegy vörösbegy madárhoz kifejezetten hasonlító ábra szerepel.

Felhívnám a figyelmét arra, hogy Ön nem kért és ezért nem kapott felhasználási jogot az Auchan logók használatára, ezért a jogosulatlan használattal védjegybitorlást követ el.

Ezúton szeretném felszólítani, hogy az Auchan két védjegyét a jelen e-mailem kézhezvételét követően haladéktalanul szíveskedjék mind a Facebook, mind a Twitter oldalakról, illetve minden egyéb Ön által üzemeltetett oldalról eltávolítani. Amennyiben ez a holnapi nap, azaz 2011. november 11. 18 óráig nem történik meg, úgy Társaságunk megteszi a szükséges lépéseket az Auchan védjegyek védelme érdekében.

Tisztelettel,

dr. Kis Anna
jogi igazgató/directeur juridique
Auchan Magyarország Kft.

Jelen elektronikus levél és csatolmányai bizalmas vagy jogszabály által védett információt tartalmazhatnak, amely kizárólag a címzettként feltüntetett személynek illetve szervezetnek szól. Amennyiben Ön nem szerepel a címzettek között, tájékoztatjuk, hogy jelen e-mailt tévesen kapta meg. Kérjük, hogy ez esetben azonnal értesítse a levél küldőjét emailen vagy telefonon és ezzel egyidejűleg törölje a levelet és csatolámányá(ai)t a bejövő üzenetei közül anélkül, hogy a levelet bármilyen célra felhasználná, továbbítaná, lemásolná vagy hozzáférhetővé tenné a címzetteken kívül más személyek részére. Az Auchan Magyarország Kft. nem felelős jelen elektronikus levél vagy csatolmányai hibás vagy hiányos továbbításából vagy engedély nélküli felhasználásából eredő esetleges károkért.
This email and any attachments thererto may contain confidential or privileged information and is intended for the addressee only.If you are not the intended recipient, you are hereby notified that you have received this document in error. Please immediately notify us by email or telephone and delete the original email and attachments without using, disseminating or reproducing its contents to anyone other than the intended recipient. Auchan Magyarország Kft.. shall not accept liability for the incorrect or incomplete transmission of this email or any attachments thereto, nor for unauthorized use thereof.
 


Lásd még:  A vörösbegy viszontpereli az Auchant

         9 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr553374428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FreeWilly! 2011.11.13. 19:06:59

Az apróbetűs részben a korlátozások arra a személyre vonatkoznak, aki tévesen kapta meg az emilt, mert nem szerepel a címzetek között. Ha szerepel, akkor nem vonatkozik rá.
Én is kapok ilyen apróbetűs részt az emilek után minden nap, sablon szöveg, benne szokott lenni az aláírásban. Erre rágerjedni fölösleges.
Mindamellett egyetértek az Auchan ekézésével. Ma náluk vásároltam, ők az egyetlen, akik még mindig adnak ingyen műanyag zacsit, ráadásul nem is keveset. A pénztáros mondjuk megköszönte, hogy én nem kértem, mert volt saját.

Gloucester 2011.11.13. 20:23:53

Pfuj-pfuj, még mindig szánalmas.
Az Auchan Magyarország Kft. FELELŐS minden elektronikus levélért vagy csatolmányért, amit dolgozói küldenek, és az ebből eredő károkért. Különösen igaz az igazgatókra.

Hajrá igazi vörösbegy! Sok a támogatód!

FreeWilly! 2011.11.14. 09:14:08

@Gloucester:
Te sem figyelsz. Nem azt írja, hogy nem felelős a kiküldött emilért, hanem hogy nem felelős annak, vagy csatolmányainak hibás vagy hiányos továbbításából, vagy engedély nélküli felhasználásából eredő esetleges károkért.

Gloucester 2011.11.14. 10:28:32

@FreeWilly!: Ha annyira figyelsz, akkor mutass rá, hogy hol cáfoltam én az állításod. :-P

Pobjeda elvtárs 2011.11.14. 11:07:04

Erre a megfelelő válasz:

Kedves Anna!

Talán adja vissza a diplomáját. Javaslom elolvasásra a a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény 12§-át.

Még egy személyes megjegyzés.
Annácska, hazudni nem szép dolog.
Ön vagy nem tudja mi is az a védjegybitorlás, vagy szemérmetlenül hazudozik. Védjegybitorlás kizárólag gazdasági tevékenység körében értelmezett. Ha nem tetszik Önnek hogy logójuk negatív környezetben jelenik meg, akkor hagyjanak fel a természetkárosítással.

Addig is szégyellje magát.

Kandeláber 2011.11.14. 13:35:25

A környezetvédelem sehol a világon nem fontos, amennyiben profitérdekeket kíván sérteni.Magyarországon nem lehet soha igazuk a környezetvédőknek, mert itt is na tőke haszna áll előtérben, a környezet állapota másodlagos kérdés.
A jogi igazgatónő amellett baromságot írt, nem kell tőle megijedni,sőt a levelét az írott sajtóban és valamelyik erre hajlandó tv csatornán is be kell mutatni.
Ezzel szemben az objektivitás kedvéért meg kell jegyeznem, hogy számomra az AUCHAN az egyik legszimpatikusabb üzletlánc, óriási választékkal, viszonylag baráti árakkal és udvarias személyzettel.m

FreeWilly! 2011.11.14. 17:46:07

@Gloucester:
Igazad van. Én kérek elnézést.

Gloucester 2011.11.14. 18:20:14

@FreeWilly!: Semmi baj. Tipikus jogi hablaty, amikor kiemelik, hogy mire nem terjed ki a felelősségük. Minek azt hangsúlyozni? Sokkal felelősségteljesebb, nagykorú, érett, felnőtt viselkedés az, amikor felelősséget vállalnak valamiért. Ez is sokat elárul a levél küldőjéről.

Szélmalomharcos 2011.11.14. 19:36:54

Ez a csajszi következő lépésben védjegybitorlás megállapítását fogja kérni a bíróságtól Vörös Begy ellen, mert olyannak akar látszani mint az Ósan logó. Nagy az Isten állatkertje

 
 
süti beállítások módosítása