Humánökológiai filmgyűjtemény - Kapitalizmus: Szeretem!

PPJ         2011.11.01.

http://onemoviefiveviews.files.wordpress.com/2010/03/capitalism-a-love-story-dvd.png

Kapitalizmus: Szeretem! CD1.avi
Kapitalizmus: Szeretem! CD2.avi

Miután a magyar lakosság nagy része még továbbra sem hallott az Occupy Wall Street-ről és egyetlen nagy birkaként manipulálható a média által - így elérkezettnek láttam az időt, hogy legalább az a napi 250-300 olvasóm, aki erre a blogra kattint a statisztika szerint, letölthesse és tovább adhassa vagy másokkal együtt megnézze ezt az aktuálisnál is aktuálisabb filmet. Kapitalizmus: Szeretem! Michael Moore 2009-es alkotása az USÁ-ban többekhez eljutott, mint kis hazánkban. Ezért fordulhat elő, hogy míg más városokban ÓRIÁSI occupy wall street LÁZADÁSOK vannak éppen, amit már könnygázzal és SÖRÉTES LÖVEDÉKKEL oszlat a bankárelit a bérelt zsoldosaikon keresztül, addig itthon csak eget rengető idiótaságra futotta ezektől az "ide leszármazott" abortuszszökevényektől. :) Meg persze Orbánék sem véletlenül akarják betiltani az angol tanítását az iskolákban (+szorgalmazzák a mértéktelen pálinkafőzést) - ép agyú, öntudatos, világi folyamatokra nyitott elméket, akik olvasni tudják a nem csak magyar médiát, nem lehet kellőképpen manipulálni....

Nem hiszem amúgy, hogy tovább lehetne leplezni a nyilvánvalót. A világgazdaságot mozgató kapitalista hálózat lelepleződött. Az Orbán-kormány is csak egy báb a világ nagy politikai páholyából mozgatva. Nem csoda tehát, hogy miután oly hevesen harcoltunk látszólag az IMF ellen (és itt a látszólag szó a lényeg), most a matolcsyzmus teljesen az IMF karjaiba lökheti országunkat.

Hogy miért fog becsődölni Görögország, és nem sokkal később vele együtt valószínűsíthetően (max 1 év) Magyarország is? Mi az ami nem csak egész Európára, de a világra is jellemző hibás rendszerelv?  A kapitalizmus.

És már 2010 májusban tudták, hogy görög csőd lesz ebből!

A kapitalizmus működésképtelensége már olyan nyilvánvaló, hogy 96 másodpercben el lehet magyarázni:

David Harvey magyarra szinkronizáltan bemutatkozott e blog hasábjain, íme most egy kognitív vizualizált beszéde angolul:

A végére nem maradt más, mint egy gyorstalpaló rap a gazdasági utópiákhoz:

         3 hozzászólás

Címkék: politika videó világ kapitalizmus közgazdaság fenntarthatóság humánökológiai filmgyűjtemény occupy wallstreet

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

· 2 trackback         

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr813344763

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Occupy Wall Street: jelenleg a világ legfontosabb eseménye 2011.11.05. 13:33:10

Naomi Klein, író, publicista, antiglobalista aktivista október 6-ai beszéde a Wall Streeten....

Trackback: Deficitesek udvarlása 2011.11.01. 18:24:24

p { margin-bottom: 0.21cm; }Költségvetési deficit, államháztartási hiány és mindennek ellenére komoly recesszió. A szokásos válasz: megszorítások.   A helyzet nyilván tényleg komoly – komor hírek a régió vezető pénzügyi rendszeréből, államcs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pandava 2011.11.01. 17:57:27

Az anyagok amiket itt összegyűjtöttél, bonyolult dolgok végtelenül leegyszerűsített, modern kori médiafogyasztó által kényelmesen fogyasztható formában történő tálalása.

Személy szerint az ilyen videókat azért nem szeretem, mert dolgok valódi működését nem segít megérteni, ellenben az ember világképét beszűkíti.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.01. 18:06:06

@pandava: Szerintem meg nem kell az itt feltüntetett egyenletből mindenkinek tudnia minden alkotóelemet, hogy megértse miért szép...
hu.wikipedia.org/wiki/Frakt%C3%A1l#Frakt.C3.A1ldimenzi.C3.B3

pandava 2011.11.03. 18:02:20

@Pacsker: éppen az ismeretek nagyfokú hiánya miatt dől be az átlagember mindenféle lózungnak.

 
 
süti beállítások módosítása