Szmogriadót rendeltek el Nyíregyházán

PPJ         2011.10.30.

Nem kell hatalmas megapoliszokra gondolni mikor a szmogról van szó. Elég ha kishazánk vezetőinek agyáig nem jutnak el a fenntartható energiatermelés praktikái és akkor ez lesz, ha egy hidegebb de szél nélküli napon a Kárpát-medence nyírségi térségében begyújtanak a vidéki parasztok a cserép-kályháikba... Jaj, nem, nem kell felháborodni a kifejezésmódomon. Úgy értem: mi mást tehetnének? Hozzá vannak segítve az információkhoz, pályázatokhoz, fenntartható technológiákhoz? Na pont ez lenne egy épelméjű kormány dolga így 2012-höz közeledve, amikorra már elviselhetetlen lett a túlnépesedés és a fatüzelés együttese egyes térségekben. Nem csak a tüdőnket, de az ország pénztárcáját is kímélni kellene a fosszilis energiahordozóktól!

"Kovács Ferenc, Nyíregyháza fideszes polgármestere vasárnaptól szmogriadót rendelt el, közölte a városháza sajtószolgálata. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Nyíregyháza területén vasárnaptól visszavonásig teljes tűzgyújtási tilalmat rendelt el. Tilos a kerti hulladék és az avar égetése, a légúti betegségben szenvedőknek, az időseknek és a kisgyermekeknek pedig azt javasolják, ne tartózkodjanak a szabadban. A városban a szálló por koncentrációja mellett a nitrogén-dioxid és a nitrogén-monoxid aránya is meghaladja az egészségügyi határértéket.

Nyíregyháza mellett Budapesten, Pécsett, Miskolcon, Debrecenben és Székesfehérváron is magas légszennyezettségi adatokat mértek: mindegyik város vörös, azaz erősen szennyezett területként szerepel Magyarország légszennyezettségi térképén, ami a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium mérőhálózata által óránként mért és összegyűjtött adatok alapján készül. A térképen a 100 százalék jelenti az egészségügyi határértéket." - írja az Index.hu

         7 hozzászólás

Címkék: környezet napikép légszennyezettség

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr963340826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yoda-jedi 2011.11.01. 21:28:29

már lassan mindenki fával fűt, mert az "ingyé" van...

a szegénység sz@r ügy... de ez átmeneti csak. nemsokára szlovákia része leszünk és akkor rendbe jön a gazdaságunk...

yoda-jedi 2011.11.01. 21:36:00

@Pacsker: borodban+nyírségben stb fával fűtenek, mert szegények... a zemberek...

a szlovákok meg felvásárolják az ingatlanokat (ez már TÉNY)
és idejárnak majd "fogyasztani" és majd rabszolgákért is...

szegény ország vagyunk... debil kormányokkal... és majd jön az államcsőd is...

így már érted? vagy mit nem ércc?

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.01. 21:44:46

@yoda-jedi: így már értem, csak azt nem tudtam, hogy föld és ingatlan ügyben így elől járnak a szlovákok itthon.

yoda-jedi 2011.11.01. 21:50:53

@Pacsker: hát. sajna... sőt ipari üzemek is... szlovák cementes kamionok dübörögnek végig a Bódva völgyében Miskolcig... oda-vissza

ugynez óvár környékén, bár ott főleg családi házak tömkelege... már "helyijárat" busz jár pozsonyból.

Zemplénből a normálisabb színvonalú szlovák közoktatásba átjárnak a magyarok...

ha ugyanilyen dedilek fognak soká retrococialista-feudális módon "kormányozni" (ércsd maffia szerűen rabolni) akkor megint elvesztjük a zország 2/3-át... (remélem a fid eszeset...)

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.11.01. 22:09:39

@yoda-jedi: elolanc.hu/index.php/videkert/141-beszamolo/10427-foldet-kernek-a-magyar-gazdak

lesz itt még gazdatüntetés, mikor kiderül hogy kinek a pártján is áll a FidesS!

yoda-jedi 2011.11.01. 22:24:11

@Pacsker: sajnos pl a 27es útat a kamionok rázzák... a többi helyen (még Miskolcon is) a fafűtés terjed.... tiszta középkor... köszönjük fides.

amikor németben már 20 éve dúl a passzívház 8nulla energia) akkor itthon még kolontáron olyan házak épülnek "organikus" segílyként, amiken NINCSEN HŐSZIGETELÉS !!!

 
 
süti beállítások módosítása