Őszi zöld hírözön

PPJ         2011.10.03.

Tovább nyírják a környezetvédelmet -Greenfo (Avagy utálom mikor jós vagyok.)

Matolcsy György bemutatta a költségvetést, amit közzé is tettek a parlament honlapján. A Nemzeti Sport Intézet és a Nemzeti Sportközpontok nyernek. Az országgyűlési biztosok hivatala 20, a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatóságok – amelyek már idén is a költségvetési zárolások egyik komoly áldozatai voltak – pénzük mintegy 30 százalékát elveszítik. RÉSZLETEK >>>

How Many Slaves Are Working For You? - fastcompany.com

A new website and mobile app looks at your purchases and determines the amount of forced labor that's gone into everything you own. The number may surprise you.

Jurtában élnek: kiköltözött a természetbe a Paulics család -zalaihirlap.hu

Jurtában él egy család a göcseji dombok között. A négygyermekes házaspár három hónapja költözött a völgybe, s az önellátáshoz vezető útra lépett. Azt vallják, így jobb világot teremtenek.

Paulics Péter egy zalai falusi házból költözött ki a természetbe a családjával. Jurtát állítottak a völgybe, ahová hosszú és hatalmas gödrökkel szabdalt földút vezet. Négyhektáros, erdőt és rétet is magába foglaló birtokukon lovakat és kecskéket tartanak. Kutat fúrtak, építettek egy konyhát, s már megvannak a kert alapjai: mulcs és szalma fedi a területet, ahol vegyszermentes zöldség terem majd. A civilizációból lényegében egy terepjárót és egy mobiltelefont hoztak magukkal. (Képek)

http://zalaihirlap.hu/image.aspx?id=23b7cb52-5e2e-4c6f-9e09-270d470908db&view=d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b

Egy bolt, ahol nincs csomagolt termék - csomagolas.blog.hu

"A természetben nincs pazarlás. A pazarlás emberi találmány." Ezzel a szlogennel nyitott meg a világon az elsők között az az üzlet, amiben nincs termék csomagolásban.

Nem egy ilyen üzlet van a világon. Londonban működik az Unpackanged, míg az in.gredients Austin/Texasban. A lényeg, hogy mindenki elhozza magával vásárlásai során a tartóikáit, amit lemérnek, majd megtöltenek élelmiszerrel, lemérik mégegyszer és a különbözetet kifizettetik. Ilyen egyszerű. Csomagolás kiiktatva. Ha megnyílna az első ilyen magyar üzlet, ki vásárolna ott? Forrás: itt, itt és itt

Beijing Gallery Puts a Focus on Global Warming - The New York Times

http://graphics8.nytimes.com/images/2011/09/29/arts/PHOTOS/PHOTOS-articleLarge.jpg

BEIJING — When George Mallory made a reconnaissance trip to the gargantuan glaciers at the foot of Mount Everest in Tibet before his ill-fated attempt to climb the mountain, he took photographs and noted the splendor: “Here is a pure beauty of form, a kind of ultimate harmony,” he wrote. Nearly 90 years later another mountaineer and photographer, David Breashears, traveled to the same remote Himalayan landscape and found something that might have made Mallory think again: more than 330 vertical feet of the Rongbuk Glacier had melted in the intervening decades, leaving stubs of ice where grand pinnacles had once been. The photographs that Mr. Breashears brought back as evidence of climate change are at the heart of a multimedia exhibition that opened here last weekend at a prestigious photography gallery in China, Three Shadows.

 

         1 hozzászólás

Címkék: klíma természetvédelem környezet fenntarthatóság

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr913275894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruhahahahihihi 2011.10.05. 09:08:38

Nem elfeledni amit Orbán mondott: HA ALKALMAD VAN MEGÖLNI AZ ELLENFELEDET, RIVÁLISODAT NE TÉTOVÁZZ....
--remélem lesz aki megfogadja az ellenfelek közül......hehe:D - és hullik a férgese:) és a fagyi visszanyal:)))

 
 
süti beállítások módosítása