Humánökológiai filmgyűjtemény - Kellemetlen igazság

PPJ         2011.09.02.

Alapvető dokumentumfilm következik, magyar felirattal.

Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög. Ha a Földön dolgozó tudósok túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá változtatja, extrém időjárást, árvizet, aszályt, járványokat és halálos hőhullámokat szabadít ránk, nagyobbakat mindennél, amit valaha megtapasztaltunk. Ezt a katasztrófát mi magunk fogjuk előidézni.
Ez a film szenvedélyes és lelkesítő alkotás egy emberről, akinek feltett szándéka, hogy eloszlatja a globális felmelegedést övező mítoszokat és téveszméket, és a megelőzés érdekében tettekre buzdít. Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore a 2000-es választási vereségből felocsúdva életét újfent annak szentelte, hogy segítsen a bolygót megmenteni a maradandó változásoktól. Ebben a gondolatébresztő, döbbenetes alkotásban Gore és az ő "utazó globális felmelegedés műsora" vicces, lebilincselő, és kertelés nélkül közölni akarja a felkavaró igazságot a világméretű vészhelyzetről az átlagemberekkel, mielőtt még túl késő lenne.
2005-ben Amerika átélte fennállásának legrosszabb viharos időszakát, akkor úgy tűnt, ez a csúcspont, és Gore kíméletlenül vázolja a szörnyű helyzetet. Ezenközben tanúi lehetünk Gore személyes útjának is: az idealista egyetemista felismeri a közelgő környezeti katasztrófát; az ifjú szenátor szörnyű családi tragédiát él át, és ez megváltoztatja világlátását; a férfi, aki majdnem elnök lett, de ehelyett visszatért élete legfontosabb céljához, és meg van győződve arról, hogy még van idő változtatni a dolgokon. Többé nem engedhetjük meg magunknak, hogy a globális felmelegedést politikai kérdésnek tekintsük: ez a legnagyobb morális kihívás, mellyel globális civilizációnk szembenéz.

http://www.alternativenergia.hu/wp-content/uploads/2009/09/kellemetlen-igazsag.jpg

An Inconvenient Truth.avi

felirat

         5 hozzászólás

Címkék: klíma klímaszkeptikusok humánökológiai filmgyűjtemény

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr813196816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.09.11. 20:04:47

@Gloucester: Az emberi faj titkolt történelme? A globális felmelegedés svindli? Ez inkább egy katyvasz mint egy egyenes letisztázott kiút... :(

Gloucester 2011.09.11. 20:16:37

@Pacsker: Bocsánat. Mindig elfelejtem, hogy mások nem az én agyammal gondolkoznak. Természetesen sosem fogadok el gondolkodás nélkül semmit úgy, ahogy elém teszik. Gondolkodok a látottakon, olvasottakon. Szelektálok. Sok benne a hülyeség, de talán 45 percet megér éppen "Az emberi faj titkolt történelme". Nem kell elhinni semmit, de legalább tudod, hogy ilyen elmélet is van.
www.kataklizma.info/2011/05/31/az-emberi-faj-titkolt-tortenelme

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.09.11. 20:27:04

@Gloucester: elolvastam. nem rossz! ú, ha ennyi mindenre lenne időm... na majd egyszer. pedig tényleg: buddhizmus, szanszkrit írás, rovásírás, Kőrösi-Csoma hogy mit derített ki a magyarokról Tibetben, stb. stb. Nehéz elhinnem, de mintha a magyar egy nem mindennapi és igen csak nagyon ősi nép lenne!

 
 
süti beállítások módosítása