Sarkalatos tévedés - riadó a HetiVálasztól

PPJ         2011.06.28.

Óriási hibát követhet el Orbán: Egész Európa ellen megy - írja alcímnek a Heti Válasz

Nemcsak a jövő nemzedékek veszítenék el szószólójukat és csorbulna a hazai környezetvédelem, hanem jelentős nemzetközi presztízsveszteséggel is járna, ha az ombudsmanról szóló törvényjavaslatot változtatás nélkül fogadná el a parlament - nyilatkozta a Heti Válasznak Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. Az ombudsman lapunknak kifejtette: alkotmányellenesnek tartja a jogszabálytervezetet, amelynek részletes vitája az elkövetkező napokban kerül a parlament napirendjére.

Ha van kedvetek olvassátok végig. De nem értem, mit kell ezen meglepődni? Jóval korábban látható volt már ez, csak akkor még túl mélyen aludtak a konzervatív jobboldaliak, na most már ők is kiabálnak... Hurrá... Akkor most utcára vonulunk és ellenforradalmat művelünk, vagy mi lesz? Vagy majd 3 év múlva LMP? Vagy majd jönnek a zöldfasiszta Jobbikosok, hogy biztos a buziktól meg cigóktól nem megy a környezetvédelem?

Komolyan kérdem: mi lesz itt pár éven belül ha felélik a politikusok a természeti tőkénket és a Nemzeti Parkjaink helyén kínai (autó)gyárak meg rizsföldek lesznek?

A kérdés szerintem nem az, hogy meddig fogja még a Fidesz csorbítani a környezet-, természet- és jövő nemzedékek védelmének intézményrendszerét. Ameddig csak tudja! A kérdés az, hogy mikor lesz egy olyan összefogás Magyarországon amiben a civilek, a zöld társadalom, a zöld szervezetek, a már meglévő ökopolitikusok és a természettudomány emberei együtt állnak szembe bármilyen kormánypárttal!? Nem látom az utcán a több száz zöld szervezetet és annak embereit, akik aláírják a kormány jelenlegi antizöld intézkedései ellen a petíciókat. Néha próbál bohóckodni az LMP, kiállni egy-egy ügy mellett az Élőlánc, de egyébként nem látok politikai összefogást. Majd ha az lesz, és TEK-es, LMP-s, Élőláncos, WWF-es, MTVSZ-es, Greenpeace-es, Zöld Pókos, ZÖFI-s, Földkeltés, JNO-s, keresztény, ateista, anarchista és konzervatív együtt megy ki az utcára kiállni az ökopolitikáért a Fidesz vagy a mindenkori ellen, na akkor majd nézek egy nagyot, de megyek is csatlakozni azonnal!

Nem vagyok naiv, a "közös cél" és a "közös ellenség" mindig is összehozta az embereket. Sajnos eddig csak megalapozatlan és beválthatatlan, sőt embertársainkat irtó ideológiák mentén. Talán lehetne a következő egyesítő "ideológia" az a tény, hogy az élet szép itt a Földön, az élő rendszerek támasztják alá az emberi rendszereket, de csak ha fenntartható és nem környezetpusztító módon bánunk ezzel az ökoszisztémával.

         1 hozzászólás

Címkék: vélemény politika

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr523022648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.06.29. 01:11:53

Nagyon találó a kép, mert pont az nem látszik rajta, hogy ki tartja a pisztolyt.

 
 
süti beállítások módosítása