Öko-filmklub az A38 hajón!

PPJ         2011.06.17.

http://www.a38.hu/dinamikus/Image/cserep.jpgAz Öko-filmklub lehetőséget teremt a fenntarthatóságról, az igazságosságról és a részvételi demokráciáról való beszélgetésekre vetítések és klubülések által, amelyekkel fejleszti a környezettudatosságot, illetve az érzékenységét a társadalmi problémák iránt.

Olyan filmeket adtak/nak/fognak, mint a Home, a Thank you for smoking, Darwin rémálma, Vad Magyarország!!!

Ma épp a Zöld szója címűt vetítették:

2022-ben járunk. A Föld túlnépesedett, az ökológiai katasztrófa miatt az étkezési alapanyagok szinte teljesen elfogytak. Az emberek szigorú törvények között élnek, az élelmezésüket mesterséges táplálékokkal oldották meg. Ezek a különböző színű szóják: a vörös, a sárga, vagy a tápanyagban különösen gazdag zöld szója. A detektív Thorn a rothadó Nagy Alma, New York sötét utcáit dolgozik. Egy gyilkossági ügy nyomozása során az egész világot érintő, megdöbbentő felfedezésre jut. Harry Harrison klasszikus regényének filmváltozata.

PORT.hu vélemény:
„A Zöld Szója nagyon jó film. Olyan 10-12 éve láttam (de az is lehet, hogy régebben), magyar csatornán! Megdöbbentő és elgondolkodtató film. Ebben a pazarló világban kötelezővé tenném mindenki számára. Hátha legalább egy kicsit elgondolkodnak azon, milyen pazarló életet élünk és hová vezet ez, ha nem változtatnuk az életvitelünkön.”

”A film története nagyon is aktuális, mint bármelyik poszt-apokaliptikus sci-fi-é. A poént nem lövöm le, érdemes végvárni érte azt a másfél órát. Charlton Heston újfent remekül alakít, a sci-fi filmek szerintem jobban mennek neki, mint a Ben Hur. ”

         szólj hozzá

Címkék: ajánló a38 ökológia filmajánló

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr892993504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása