Szellemi shopping 1D-s szemüvegben

PPJ         2011.05.15.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megnyitotta ingyenesen látogatható kiállítását Tudatos Vásárlók Áruháza címmel Budapest belvárosában.

 

Az Áruházban számtalan környezettudatos, hétköznapi és mindenki számára elérhető praktikát, igazi és az igaziakat fricskázó tárgyakat mutatnak be. Kiderül, hogy személyes, otthoni környezetünkben tenni a fenntarthatóságért nemcsak egyszerű, de szórakoztató is.

A Cellux Csoport, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az 1000% művészei által berendezett áruház első látásra a nagy szupermarketek hangulatára emlékeztet, ám a bejáratnál felvett fogyasztáscsökkentő 1 dimenziós szemüvegen át egy új fogyasztói kultúra horizontja rajzolódik ki a látogatók előtt. A Tudatos Vásárlók Áruháza egyszerre tart görbe tükröt a fogyasztási szokásaink elé és mutat fel megoldásokat. Miközben a szókimondó és markáns üzenetet hordozó tárgyak, installációk szembesítenek fogyasztási szokásainkkal vagy épp a minket bombázó reklámok hamis világával, a különböző áruházi osztályok portékáit egy környezetbarát háztartás kellékei adják. Találunk itt megoldást a vízfogyasztás csökkentésére, de bemutatkoznak olyan furaságok is, mint a vízzel hajtott fürdőszobai rádió.

Az áruházi osztályokon (Energia, Víz, Közlekedés, Élelmiszer, Stílus, Lakás, Hulladék) olyan tárgyak és praktikus tanácsok találhatók, melyek használatával egy átlagos háztartás vagy a mindennapi élet környezetbarátabbá tehető. Az Energia Osztályon többek közt bemutatkozik a fogyasztásmérő elosztó, az újrahasznált és lebomló anyagokból készült mobiltelefon. Groteszk, harsogó üzenetként szerepel a polcon a hatalmas konyhai olló, a 2009-es év karácsonyi sláger-ajándéka, az orrszőrvágó mellett. Vajon a világ nemesebb és komfortosabb lesz, ha az egyszerű, kézi működtetésű eszközöket elektromos energiát igénylő kisgépekre váltjuk? – teszik fel a kérdést a kiállítás alkotói.

A kiállítás ingyenes. Iskolai csoportok számára a szervezők ingyenes tárlatvezetést biztosítanak. Regisztráció és jelentkezés: tve@tve.hu , Lőrincz Zsuzsanna

Helyszín: Budatest VI., Király utca 13., Gozsdu udvar
Nyitva tartás: május 10-június 30-ig hétfő kivételével naponta 10-18 óráig

Az Egyesület a kiállítást a „Fogyasztók támogatása és motiválása a fenntarthatóbb életmódért” című projektje keretén belül rendezi meg.

Forrás: Greenfo/ Tudatos Vásárlók Egyesülete

         szólj hozzá

Címkék: ajánló környezet fenntarthatóság tudatos vásárlók egyesülete

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr342905429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása