Darált hús? GMO-val etet minket a Szegedi Paprika, 5 év után nyert pert a Greenpeace!

PPJ         2011.05.10.

Azoknak a Greenpeace aktivistáknak adott igazat a Pesti Központi Kerületi Bíróság, akik öt évvel ezelőtt egy áruházban a vásárlók figyelmezetésére darált sertéshús konzerveket címkéztek fel, közölte a szervezet kedden. A környezetvédők egy Tescóban génmódosított összetevőt jelölés nélkül tartalmazó konzervekre "Génmódosított termék, nem kérünk belőle" feliratú matricáikat ragasztottak.

Akciójukat követően az aktivistákat Bartos András, a Szegedi Paprika Fűszer és Konzervgyártó Zrt. vezérigazgatója magánvádas eljárásban nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt perelte be. A Társaság A Szabadságjogokért (TASZ) által védett környezetvédőket öt évig tartó maratoni eljárás végén mentette fel a bíróság. - Olvasd tovább - Forrás: Index

Tekintsétek meg a Greenpeace összefoglaló rövid videóját a kálváriáról.


szólj hozzá: A darálthús jó hírneve

         4 hozzászólás

Címkék: botrány gmo greenpeace bartos andrás szegedi paprika zrt

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr922893450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Denken 2011.05.10. 22:35:16

Egész Európában beleértve Magyarországot is GMO szóját zabál az összes haszonállat. Hiába nem termesztjük, az importálás és takarmány célú felhasználás nincs tiltva. És az élelmiszer termelés alapvetően függőjévé vált a GMO szójának mivel már nincs megfelelő mennyiség a hagyományosból. Így vagy úgy akkor is ott lesz a tányéron. Ez már egy vesztett háború. Erről miért hallgat minden média?

infrablu 2011.05.12. 21:26:24

Érdekes. A fuzáriummal fertőzött magyar liszt nem szúrja a szemét a környezettudatos aktivistáknak, pedig ez a termék legalább olyan alapanyag, mint a hús. A Ziegler pékség és ostyagyár már belebukott, most lengyel lisztet használnak. Édeseim! nem kell a génmódosítással riogatni, a magyar mezőgazdaság amellett, hogy évente százmilliárdokat nyel el, már az alapvető és hagyományosan magyar élelmiszereket sem tudja produkálni. A makói paraszt átállt kínai fokhagymát átcsomagolni. Nem ez a vég?

 
 
süti beállítások módosítása