Dunakeszi-tőzegtavak 52 - BREAKING! Szennyvíz a láp melletti erdőben!

PPJ         2011.04.09.

Már az előző posztban is "véletlenekről" beszéltem a GreenR szerkesztőjeként, de a tegnap este megjelent hírek alapján igazán úgy tűnik, hogy ezek az események "szervezett komplex véletlenek" halmazai!!! Szisztematikusan egymás mellé helyezett és feldöntött olajos hordók, meg véletlenül eltörő szennyvízcső, aminek "véletlenül" van egy "nem is ismert" oldal-kivezetése pont a láp vízforrás területén???!!!

Forrás: Greenfo

Tegnap délután a dunakeszi tőzegtavakkal szomszédos regionális szennyvíztisztító-telep melletti átemelőnél csőtörés történt. Több száz köbméter szennyvíz ömlött az erdőbe.

Körülbelül egy órán keresztül ömlött a tőzegtavakkal szomszédos erdőbe és egy elfelejtett csőhálózaton át a horgászházak közelébe a szennyvíz (utóbbi csövet csak este 9 óra körül sikerült elzárni). A szemtanúk elbeszélése szerint 50-60 méter hosszon zúdult át az úton a szennyes lé, és elérte a gépkocsik ajtaját. Több száz köbméter anyag terült szét, aminek csupán a házak közelébe jutott, kis töredékét szivattyúzta össze a szennyvíztisztító-mű üzemeltetője, a DMRV Zrt a telektulajdonosok bejelentésére. Az erdőben kármentesítés nyomai nem láthatók, a szennyvíz nagy felületeket borít el.

http://www.greenfo.hu/fotok/nagy/5284.jpg

Szennyvíz a dunakeszi erdőben

A tőzegtavakkal szomszédos erdő a forrásterülete a tőzegtavakat (is) tápláló vízfolyásoknak. A közös vízháztartás révén félő, hogy a szennyezés eléri a horgásztavakat és akár a tőzegláp néhány száz méterrel dél felé található érintetlen részét is. A tőzegláp rendkívül érzékeny a szennyezésre: a tápanyagszegény környezet biztosítja fennmaradását.

Sarkadi Márton

         1 hozzászólás

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr842811532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2011.04.09. 13:00:27

Talán ide vág, ha bemásolom a Dunakeszi honlapjáról a következőket! (Azért, ha alaposan végiggondoltátok, kérlek Benneteket, hogy csak disztingváltan röhögjetek!!!)
Nosza Önkormi, lehet intézkedni! Vagy csak írott malaszt, parasztvakítás az egész????????????????

Közélet [2011. április 8., péntek]
Zéró tolerancia az illegális szemetelőkkel szemben

Első lépésben a városunkban található illegális szeméttelepeket mérjük fel, ehhez azonban tisztelettel kérjük a lakosság segítségét is! Bárki, akinek tudomása van a lakókörnyezetében, vagy Dunakeszi más területein lévő illegális szeméttelepről, jelezze pontos helyszínmegjelöléssel az alábbi telefonszámon, vagy e-mail címen:

06-27-542-800, 125-ös mellék

takacsi@dunakeszi.hu

Tájékoztatom továbbá a lakosságot, hogy Dunakeszi Város Polgármestere 100.000 Ft nyomravezetői díjat tűzött ki azok részére, akik hitelt érdemlő bizonyítékot tudnak bemutatni tetten ért illegális hulladéklerakásról. (Pl: videófelvétel, logikailag összefüggő fényképsorozat, melyeken jól látszik az illegális tevékenység, a használt gépjármű rendszáma, vagy egyéb olyan jellegzetesség, mely alapján a bűncselekmény elkövetője egyértelműen beazonosítható.)

Kérjük továbbá, hogy folyamatosan figyeljék lakókörnyezetüket, és amennyiben illegális hulladéklerakást tapasztalnak, jelentsék be azt a

06-27-341-055

rendőrségi ügyeleti számon!

Nyíri Márton,
környezetvédelmi tanácsnok

 
 
süti beállítások módosítása