Dunakeszi-tőzegtavak 47 - Nyílt titkok lettek az aljas módszerek

PPJ         2011.02.03.

Két örömhír a média világából a dunkeszi tőzegláppal kapcsolatban.

Politikai lápvilág és a terjeszkedő multi - NOL.hu

Még néhány év, és kiderülhet, hogy jogilag is láp-e az a biológiai értelemben kétségkívül lápszerű terület Dunakeszinél, amelyet az a veszély fenyeget, hogy átalakul egy bevásárlóközpont parkolójává. Az eset (több hasonló üggyel együtt) azt jelzi, hogy a természetvédelmi törvényben a lápoknak biztosított általános és szigorú védelem a valóságban csupán esetlegesen működik, az értékes vizes élőhelyek sorsa leginkább a helyi politika és a hatóságok jóindulatán múlik.

A jövőnk javára billen a mérleg Dunakeszin? - Levegő Munkacsoport

2011. január 28. –  A Pest Megyei Bíróság nagyot lendített két, január 26-án meghozott ítéletével a Dunakeszi tőzegláp védelme ügyén, melyben a Levegő Munkacsoport perbeli beavatkozóként segítette a hatóságot. Régebben már beszámoltunk róla, hogy az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) visszavonta korábbi határozatát, amely egy erősen vitatott szakvéleményre alapozva azt állapította meg a tőzegláp területén fekvő egyik telek kapcsán, hogy a területen a lápi minősítés törvényi feltételei nem teljesülnek.

         szólj hozzá

Címkék: botrány bojkott auchan dunakeszi parkoló beépítés láp kötevife tőzegtavak oktvf

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr822636383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

 
 
süti beállítások módosítása