"Boldog" Mikulást!

PPJ         2010.12.06.

Amit ma még nem hiszel el: Északi-sarkról az elkövetkező száz év során eltűnik a jég - A globális felmelegedés miatt az Északi-sarkról az elkövetkező száz év folyamán teljesen el fog tűnni a jég. A sarki jég 1978 óta minden évtizedben 3-4 százalékkal zsugorodik, így az évszázad végére nyaranta nem lesz már jég az Északi-sarkon.

Csak a Mount Everest-et kerülje el a Miki, mert félő, hogy nem keveredik ki a hóból, ugyanis "az arzén és kadmium koncentráció olyan magas, hogy a hegymászók szervezetére veszélyt jelent az olvasztott hóból nyert víz fogyasztása vagy a mászás során belélegzett por."

Amit unokáid mesének hisznek majd: hóesés Karácsonykor - A fehér Karácsony valószínűsége száz évvel ezelőtt 20% volt, a globális felmelegedés miatt ez mára 15%-ra csökkent, 2100-ban pedig alig 5% lesz.

Ahol már nem síelhetsz többé: a Chacaltaya gleccser - A globális felmelegedés miatt ez év elején elolvadt a 18 000 éves Chacaltaya gleccser Bolíviában!

         5 hozzászólás

Címkék: videó tudomány télapó mikulás klíma

Tetszett? Oszd meg!

Share/Bookmark

        

A bejegyzés trackback címe:

https://greenr.blog.hu/api/trackback/id/tr992495904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloucester 2010.12.06. 18:01:45

Csak a Mount Everest-et kerülje el a Miki, mert félő, hogy nem keveredik ki a hóból, ugyanis "az arzén és kadmium koncentráció olyan magas, hogy a hegymászók szervezetére veszélyt jelent az olvasztott hóból nyert víz fogyasztása vagy a mászás során belélegzett por."
vilagvandor.hu/mergez-a-ho-amount-everesten

Gloucester 2010.12.06. 18:01:47

Jah, BOLDOG MIKIT! mindenkinek!

PPJ · http://greenr.blog.hu 2010.12.06. 18:05:42

@Gloucester: :O OMG! Akkor már nem csak a Mekis KocaKóla poharak meg a gumiabroncsok kadmium-szennyezettek?! Ilyen az ipari civilizáció embere: behatoltatja mérgét a világ minden szögletén minden utolsó kibaszott élő sejtbe is!

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.12.18. 15:13:30

az5let jó(mmint a vidi alapgondolata) de szerintem a megfalósítás nagyon béna lett.

Gloucester 2010.12.22. 15:19:05

"A globális felmelegedés által okozott szélsõséges idõjárásnak köszönhetõen a Föld legnagyobb folyója, az Amazonas kritikus mértékben apadt az elmúlt hetekben. A vízszint a valaha mért legalacsonyabb szintre süllyedt, melynek következményeként a folyómeder eddig rejtett részei is láthatóvá váltak. A brazíliai Manaus városa közelében helyi halászok olyan sziklákat fedeztek fel a folyóban, amelyek oldalán több ezer éves rajzok találhatóak."
vilagvandor.hu/rejtett-sziklarajzok-az-amazonasban

 
 
süti beállítások módosítása